szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:308/2080)

Ekspresowe bułeczki 154

bułeczki nie wymagają wyrastania, są szybkie do zrobienia i smaczne. 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml letniej wody 150 ml letniego mleka 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli  Drożdże wymieszać z cukrem. Następnie dodać sól, wodę i mleko i znów wymieszać. Na końcu dodać mąkę i szybko wyrobić ciasto. . [ Wszystkie składniki umieścić w naczyniu

Moje domowe kucharzenie
Moskole z sosem pieczarkowowym 126

wrzątku. Odcedzić i odstawić do lekkiego ostudzenia. Ziemniaki przepuścić przez praskę lub utłuc. Do ziemniaków dodać jajko i mąkę. Ilość mąki jest uzależniona od zawartości skrobi w ziemniakach. Szybko wyrobić ciasto. Podzielić je na 16 części i każdą uformować w placek grubości ok. 2 cm. Placki smażyć na palniku o średniej mocy na patelni suchej lub z dodatkiem oleju. Moskole

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto czekoladowe na powidłach 74

Ciasto czekoladowe na powidłach jest prostym i łatwym w przygotowaniu wypiekiem. Bardzo ładnie wyrasta i jest niezwykle miękkie i puszyste. Zrobienie ciasta zajmie Wam około godziny

Kuchnia Bazylii
Przepyszna babka z owocami suszonymi 70

Idą święta wiec podsyłam wam przepis na bardzo prostą babkę, w jej składzie mamy owoce suszone, co sprawia że babka jest wilgotna i przepyszna. SKŁADNIKI: 250g

Dziś Ja gotuje
SZARLOTKA NAJLEPSZA 133

Przepyszna, rozpływająca się w ustach szarlotka, która za każdym razem znika w oka mgnieniu. Idealna pod względem słodyczy, z dużą ilością owoców. Dobra na ciepło jak

cool and minty
Czekoladowo-waniliowa babka z wiśniami 102

Czekoladowo-waniliowa babka z wiśniami Dziś mam dla Was przepis na pyszną babkę z wiśniami. To idealne ciasto na zbliżające się święta lub do popołudniowej kawy

Słodkie okruszki
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 76

minuty. Budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią, aby dotykała budyniu. Schłodzić. Zimny budyń przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem. Kawowy lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzątku 2 łyżeczki kawy instant W mise

moj przepis na
Ciasto cappuccino z bananami 71

Gotowe w : 2 h   Potrzeba jest matką wynalazków! Ponieważ obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, a mieliśmy ogromną ochotę na coś słodkiego, to

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
MURZYNEK - PRZEPIS (DUŻA BLACHA) 486

Murzynek to pierwsze ciasto jakie nauczyłam się piec jako 8 - letnia dziewczynka. Oczywiście przepis dostałam od mojej Mamy i to ona pomagała mi od początku w

Słodko-Słony Świat Ilony
CIASTO ZE ŚLIWKAMI 77

Uwielbiam ciasta z owocami, szczególnie te z dodatkiem sezonowych owoców bądź śliwek wszelakich odmian. Przepis na to ciasto to kolejny “ekspres” bez miksera, czyli

Zasmakuj Kuchni
Rogaliki z masą makowo-kukułkową 117

malutkich  rogalików. Wykonanie: Masę makową mieszamy z masą krówkowo-kukułkową i jajkiem. Mąkę przesiewamy z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, śmietanę i jajka, szybko zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na około 3 mm. Następnie talerzem o średnicy 30 cm wycinamy koło i dzielimy je na 16 trójkątów, chyba że macie specjalną formę do wykrawania rogalików

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto śliwkowo-bananowe 64

Właśnie rozpoczął się sezon na śliwki, więc postanowiliśmy przygotować z nich jakieś ciasto. Pomysł na ciasto śliwkowo-bananowe znaleźliśmy w książce Pascala Brodnickiego i bardzo przypadł

niecodziennikpary
Truskawkowe tiramisu 84

Truskawkowe tiramisu to owocowa, orzeźwiająca wersja tego popularnego włoskiego deseru. Zrobiliśmy je z mascarpone i śmietany kremówki oraz truskawkowego musu. Choć ciasto było szybkie i łatwe w przygotowaniu, musieliśmy na jego skosztowanie czekać do następnego dnia. Po przekrojeniu naszym oczom ukazały się trójkolorowe warstwy, z których sporą część stanowił krem z mascarpone. W czasie upalnych czerwcowych dni chłodne tiramisu

niecodziennikpary
Karnawałowe róże 55

środku docisnąć palcem, aby ciasto się zlepiło. W garnku powoli rozgrzać smalec do 170-180 o C. Jeżeli nie dysponujemy kuchennym termometrem, temperaturę smalcu można sprawdzić, wrzucając kawałek ciasta – jeżeli szybko wypłynie i zacznie się smażyć, tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Do garnka wkładać po kilka różyczek, płatkami do dołu. Gdy wypłyną i zrumienią się od spodu, odwrócić

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania