szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:300/2080)

Ciasto marchewkowe 133

Jeszcze kilka lat temu pomyślałabym marchewka i ciasto? A jednak, mama wysłała przepis i namówiła do zrobienia. I kolejne wielkie podziękowania dla wspaniałej matulki - ciasto jest szybkie, pyszne, wilgotne, proste i wyjątkowe! Polecam! Składniki: 2 i 1/2 szklanki + 1 łyżka mąki (osobno) 2 szklanki cukru (dałam 1 i 1/2) 1 i 1/3 szklanki oleju roślinnego 3 duże jaja(...)misce mieszamy mąkę, cynamon, sodę i sól. Do suchych składników dodajemy mokre.  Rodzynki i orzechy obtaczamy w łyżce mąki mieszamy z marchewką i ananasem i dodajemy do ciasta.   Przekładamy do formy i pieczemy ok. 1 godziny (najlepiej do suchego patyczka).  Do serka dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Gdy ciasto wystygnie smarujemy po wierzchu. Mmm Pycha! Jestem

Na moim talerzu
Ciasto marchewkowe 135

Jeszcze kilka lat temu pomyślałabym marchewka i ciasto? A jednak, mama wysłała przepis i namówiła do zrobienia. I kolejne wielkie podziękowania dla wspaniałej matulki - ciasto jest szybkie, pyszne, wilgotne, proste i wyjątkowe! Polecam! Składniki: 2 i 1/2 szklanki + 1 łyżka mąki (osobno) 2 szklanki cukru (dałam 1 i 1/2) 1 i 1/3 szklanki oleju roślinnego 3 duże jaja(...)misce mieszamy mąkę, cynamon, sodę i sól. Do suchych składników dodajemy mokre.  Rodzynki i orzechy obtaczamy w łyżce mąki mieszamy z marchewką i ananasem i dodajemy do ciasta.   Przekładamy do formy i pieczemy ok. 1 godziny (najlepiej do suchego patyczka).  Do serka dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Gdy ciasto wystygnie smarujemy po wierzchu. Mmm Pycha! Jestem

NA MOIM TALERZU
Szarlotka krucho-drozdzowa czyli Slodki Czwartek doc.92 174

niebawem) a drugą na upieczenie ciasta. Oj nie byle jakie to ciasto! oto Szarlotka najwyższej jakości, na którą to przepis znalazłam na blogu Addio Pomidory . Szarlotka krucho-drożdżowa  ciasto: 450 g mąki tortowej + ok. trochę na podsypanie i do wałkowania 250 g masła szczypta soli 4 żółtka 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 4 łyżki cukru 25 g drożdży(...)mieszamy by się rozpuściły. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną masę. Mąkę przesiewamy z solą i siekamy ze schłodzonym masłem. Dodajemy utarte żółtka i rozpuszczone w śmietanie drożdże. Szybko zagniatamy ciasto, które dzielimy na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkowujemy na wielkość sporej blachy, tej w której będzie się piekła szarlotka, naddajemy po ok. 1-1,5 cm więcej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bezglutenowy i bezmleczny Pleśniak 98

krótkiej przerwie. Dziś mam dla Was przepis na ciasto znane i lubiane trochę w innej odsłonie. Zapraszam na Pleśniak, w wersji bezglutenowej i bezmlecznej. Jest to przepyszne ciasto słodko kwaśne z dużą ilością dżemu z czarnej porzeczki. Inspiracja z blogi Moje Wypieki . Zapewniam Was, że nie czuć, że upieczone na mące bezglutenowej. Składniki na formę o średnicy(...)łyżki kakao Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia samo dno, boki wysmarować tłuszczem, obsypać mąką bezglutenową. Mąkę z tłuszcz posiekać, dodać same żółtka, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia, szybko zagnieść ciasto, można też wszystkie powyższe składniki wrzucić do malaksera i zmielić powinno wyjść ciasto o konsystencji mokrego piasku. Podzielić na 3 części (u mnie każda po około

moj przepis na
Ciasto na pierogi – najlepsze, moje ulubione 362

owoców lepiej dodać ich mniej, gdyż jak puszczą sok może ciasto nam się rozkleić. Brzegi ciasta należy dokładnie zlepić, można pomóc sobie widelcem – brzegi będą ładnie wyglądały. *ciasto dość szybko obsycha, więc lepiej je przykryć. Do wyrobienia kolejnej partii pierogów wystarczy je ponownie zagnieść. Jak gotować pierogi ? Bardzo prosto : Do dużego garnka wlać wodę, zagotować. Następnie osolić i zamieszać(...)wlewam do niej zimną wodę, aby wyjęte na sito gorące pierogi przelać. Kiedyś robiłam to po prostu lejąc wodę prosto z kranu, jednak jeśli będzie zbyt duże ciśnienie wody, ciasto może się porozrywać, woda dostać do wnętrza naszych pysznych pierogów. Przelewam wodą 2 – 3 razy, ostrożnie podrzucam na sitku, żeby pozbyć się nadmiaru wody i przekładam na talerz

Niebieski kubek z kawa
Bezglutenowy i bezmleczny Pleśniak 217

krótkiej przerwie. Dziś mam dla Was przepis na ciasto znane i lubiane trochę w innej odsłonie. Zapraszam na Pleśniak, w wersji bezglutenowej i bezmlecznej. Jest to przepyszne ciasto słodko kwaśne z dużą ilością dżemu z czarnej porzeczki. Inspiracja z blogi Moje Wypieki . Zapewniam Was, że nie czuć, że upieczone na mące bezglutenowej. Składniki na formę o średnicy(...)łyżki kakao Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia samo dno, boki wysmarować tłuszczem, obsypać mąką bezglutenową. Mąkę z tłuszcz posiekać, dodać same żółtka, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia, szybko zagnieść ciasto, można też wszystkie powyższe składniki wrzucić do malaksera i zmielić powinno wyjść ciasto o konsystencji mokrego piasku. Podzielić na 3 części (u mnie każda po około

moj przepis na
Bezgultenowe brownie z bananem 147

lubi ciasta czekoladowego, oblanego czekoladową prostą polewą, aromatycznego i wilgotnego? Nie znam takich osób ;) Chociaż nie twierdzę, że takich nie ma. Ciasto jest szybkie do przygotowania i szybko się piecze. Używam ostatnio plastikowych miarek angielskich - filiżanek (cup) 1 taka miarka to 200 ml. Pisząc o filiżance mam właśnie na myśli 1 taką miarkę. Można je w każdym markecie kupić(...)gładko. Możemy teraz albo wszystkie suche składniki wsypać do blendera i razem nim wymieszać, albo wlać mokre do miski z suchymi składnikami i zrobić to łyżką, jak Wam wygodnie. Ciasto jest lejące, nie przejmujcie się tym. Ja swoją formę wylałam olejem i wysypałam mąką kukurydzianą (z braku kaszy kukurydzianej), wlałam ciasto i piekłam przez ok 25 minut w temperaturze

Co na wege obiad?
Kostka Czarny Las / Black Forest Bars 82

Czarny Las to popularne na świecie ciasto czekoladowe z kremem i wiśniami. U mnie dziś w formie kostki - taki pomysł podpatrzyłam na mojej ulubionej stronie z wypiekami, ale w dużej części go zmodyfikowałam. Zastąpiłam spód brownie znacznie lżejszym ciastem z kakao, dzięki temu, jest ono jeszcze szybsze i prostsze w przygotowaniu (poza tym odrobinę mniej kaloryczne). Oprócz tego zrezygnowałam(...)rozpuszczona w 1-2 łyżkach wody W misce wymieszać mąkę, kakao i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać. Ciasto nałożyć do wyłożonej papierem blaszki. Piec w  180 C ok. 25 minut. Wystudzić. Przygotować krem. Śmietankę ubić na sztywno, zmiksować z mascarpone, cukrem i wanilią do smaku. Krem

Lekcje w kuchni
Raffaello bez pieczenia 184

Ostatni tydzień listopada świętujemy ciastem. Raffaello bez pieczenia to szybka propozycja, w sam raz na ciężki poniedziałek Dlaczego piec ciasto w tygodniu, gdy na głowie tyle obowiązków? Powodów jest kilka Przede wszystkim pieczenie ciasta pozwala się uspokoić i zrelaksować (piszę to Wam z własnego doświadczenia). Po drugie czy jest coś lepszego na poprawę humoru niż domowe ciasto? Po trzecie jest(...)naprawdę mega szybkie i nie wymaga szczególnych zdolności kulinarnych ani wyszukanych produktów. Raffaello bez pieczenia przygotujecie w 20 minut. Tylko tyle czasu potrzebujecie, aby cieszyć się domowym ciastem (lub poczęstować nim niespodziewanych gości). Oczywiście doliczcie tutaj czas chłodzenia, ale akurat to nie wymaga Waszej pracy W tym czasie możecie np. poćwiczyć jogę albo obejrzeć ulubiony serial Raffaello bez pieczenia przepis

365 dni dookoła kuchni
Placek kakaowo-migdałowy z truskawkami 170

Ciasto szybkie i łatwe co jest o tyle ważne, że gdy pięknie za oknem to nie chce mi się, jeszcze bardziej niż zwykle, stać przy garach. Tutaj wystarczy ubić jajka, dodać sypkie składniki a na wierzch wrzucić trochę owoców i gotowe ! Ja placek polukrowałam bo tak woli mąż, ale wystarczy oprószyć go odrobiną cukru pudru i będzie równie pysznie :) Olej(...)rzepakowy świetnie sprawdza się przy wypiekach i sprawdziłam to już wiele razy np. piekąc Zebrę czy Ciasto czekoladowe . Ma neutralny smak i zapach i dzięki niemu ciasto dłużej zachowuje świeżość, jest wilgotne i bardzo smakowite. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Bezglutenowe odwrócone ciasto limonkowe z bananami, 155

ciasto odwrócone na białkach z limonką i bananami. Ciasto jest bezglutenowe.Cechą tego wypieku jest jego puszysta konsystencja oraz cytrusowy smak, który dobrze komponuje się z bananami. Wykonanie ciasta jest szybkie i nie przysparza kłopotów podczas pieczenia, pomimo użycia mąki ryżowe. Przepis świetnie sprawdza się w sytuacjach, gdy zostają wam same  białka do wykorzystania. Zatem zapraszam was do spróbowania(...)ubijać białka dodając po 1 łyżce cukier wymieszać do rozpuszczenia.  3. Mąkę przesiać z proszkiem oraz sodą i delikatnie dodać do białek mieszając szpatułką.  4. Do ciasta dodać skórkę z sokiem z limonki oraz wlać olej. Wymieszać delikatnie jedynie do połączenia inaczej piana zacznie opadać.  5. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować i oprószyć bułką tartą

vaniliowoczekoladowa
NIEBIAŃSKIE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 140

jeden z najlepszych placków z owocami, jakie miałam przyjemność jeść. Maślany, chrupiący z wierzchu, z delikatną nutą cynamonu. Jeśli dodać do tego, że przygotowuje się go bardzo szybko- powstaje ciasto ideał.  Akurat na nadchodzący czas. Składniki 250 g masła 1 szkl drobnego cukru do wypieków 3 jaja 1 łyżka rumu 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

OliveandThyme
Ciasteczka maślane 132

Proste do przygotowania ciasto i szybkie do upieczenia ciastka . To czeka na Was jeśli sięgniecie po poniższy przepis. Ciasteczka maślane Ciasteczka maślane zrobiłam według przepisu, który dostałam od mojej przyjaciółki. Zdziwiłam się trochę notując ten przepis faktem, iż jest on aż taki prosty i nie wymaga użycia zbyt wielu składników. Tego typu ciasteczka przygotować możecie w większej ilości i przechowywać(...)migdałowych Jak przygotować ciasteczka maślane z czekoladą . Do miski wsypać przesianą przez sitko mąkę, cukier puder oraz miękkie masło. Wyrobić malakserem lub robotem ręcznym na jednolitą masę. Kiedy składniki ciasta połączą się, dodać zółtko oraz ekstrakt waniliowy. Ciasto wyrabiać przez kolejnych kilka sekund po czym wyjąć z miski, przełożyć do rękawa cukierniczego . Na koniec rękawa nałożyć końcówkę z szerokim wyjściem

mecooks
Orzeszki. 249

szkl mleka 4 łyżeczki kakao aromat waniliowy 2 szkl mleka w proszku orzechy laskowe Wykonanie: Mąkę łączymy z sodą i cukrem. Dodajemy posiekane masło/margarynę i żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie dzielimy nasze ciasto na małe kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Grzejemy naszą patelnię

Malinowe Pocałunki
Babka z jabłkami i czekoladą (babka w 5 minut) / Apple Chocolate Chip Bundt Cake 85

babkę z foremki? Pamiętajcie, by przed wlaniem ciasta obficie wysmarować ją zimnym masłem, posypać bułką tartą i najlepiej włożyć na trochę do lodówki. Ja lubię też wyłożyć papierem jej komin. Upieczona babka z jabłkami i czekoladą powinna wystygnąć w formie. Po tym czasie odwracamy foremkę - ciasto powinno łatwo dać się wyciągnąć. Szybka i łatwa babka z jabłkami, cynamonem i kawałkami(...)obrać i pokroić na kawałki. Posypać cynamonem. W misce wymieszać mąkę i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać. Połowę ciasta nałożyć do dokładnie natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy, powciskać połowę pokrojonego na kawałeczki jabłka i czekolady, nałożyć resztę ciasta, wcisnąć resztę czekolady i jabłek. Piec w temp

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania