szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:277/536)

Bezglutenowe babeczki buraczane 149

Szybkie, smakowite i pulchne babeczki z dodatkiem buraków czerwonych, z czekoladową polewą z wielkanocnych króliczków i jajek.  Smaku buraków zupełnie nie czuć w gotowych babeczkach

Ze smakiem bez glutenu
Co zabrać ze sobą na mini piknik? Dwa pyszne przepisy. 185

Latem nigdzie nie odpoczywa się lepiej niż na świeżym powietrzu. Cień drzewa, koc, ulubiona książka i coś pysznego Ale co zabrać ze sobą na taki mini

Słodkie okruszki
Piętrowiec - metrowiec 108

Udało się! W poniedziałek dostałam przedłużenie umowy o pracę :-) Co prawda jeszcze nie na czas nieokreślony, ale jestem chyba na dobrej drodze. Postanowiłam to małe święto

peggiwkuchni
TORCIK RAFAELLO BEZ PIECZENIA 165

Ten przepis pochodzi ze starej odsłony naszego bloga. Jeszcze jakiś czas temu mieliśmy swoją domenę, jednak życie nieco nam pokomplikowało sprawy i ponownie wróciliśmy na włości

W kuchni Karmel-itki
Warzywne babeczki 120

Warzywne babeczki to danie zarówno na podwieczorek, jak i zdrową kolację. Babeczki są pełne warzyw, więc dostarczamy do organizmu sporą ilość potrzebnych witamin. Samo przygotowanie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasto jogurtowe z rabarbarem 171

Jeśli lato, to koniecznie ciasto z rabarbarem. Tym razem, najprostsze chyba, ciasto jogurtowe. Do jego przygotowania nie potrzebujecie nawet miksera, składniki wystarczy wymieszać łyżką. Łatwe, szybkie

babka w formie
Kopytka dyniowe 78

tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe. Śmiało możesz dorzucić je niemal do każdej sałatki lub koktajlu. Ciekawym pomysłem może być też dodanie dyni do deserów – kremów, ciast lub musów. Czy kopytka dyniowe można mrozić? Kopytka z tego przepisu doskonale nadają się do mrożenia. Można zrobić to zarówno przed, jak i po ugotowaniu. W tym drugim przypadku należy je jednak(...)pieczenia, a następnie skrop oliwą. Piecz przez około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Ciepłą dynię przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Jeśli dynia jest bardzo wilgotna, możesz dodać do niej 1 ugotowanego i przeciśniętego przez praskę ziemniaka. Dodaj mąkę i przyprawy, a następnie szybko połącz składniki. Dodaj rozmącone jajko i zagnieć ciasto. Postaraj się pracoać szybko, aby mąka

okolicepalnika.pl
Rustykalna tarta z gruszkami i miodem 144

Sezon na gruszki rozpoczęty, w tym roku na szczęście mamy sporo swoich owoców, więc pora na słodkości z tymi owocami w roli głównej. Dziś pyszna galette

Słodkie inspiracje
Murzynek bez jajek. 117

Zosi :) Zrobione na maślance, bez jajek. Jest pyszne. Delikatne i wilgotne. Powiem nawet, że trochę przypomina brownie. Co jeszcze ważne, jest szybkie i proste w przygotowaniu. Można posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową. Ja zrobiłam polewę. Najlepiej kroić, po całkowitym wystudzeniu, ponieważ jest bardzo delikatne i może się rozpadać. Bardzo polecam to ciasto. Spróbujcie, a na pewno będziecie(...)łyżek śmietanki 30% Wykonanie: Margarynę roztopić i wystudzić. Składniki sypkie wsypać do miski. Wymieszać. Dodać składniki mokre. Zmiksować, żeby wszystko się połączyło. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Boki tortownicy, wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni, 1 godzinę i 10 minut. Do suchego patyczka. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić

Agusiowe smakołyki
PIZZA 1 x 3 z dedykacją – czyli jedno ciasto trzy smaki (z tuńczykiem i oliwkami, szalotką i suszonymi pomidorami, kurczakiem i 106

przekładamy do miski, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto znacznie powiekszy swoją objętość. Piekarnik nastawiamy na 240°C - 250°C. Ciasto dzielimy na trzy części. Formułujemy dowolne kształty, brzegi ciasta można lekko pozawijać, Składniki przygotowujemy zanim ciasto na pizzę będzie rozwałkowane. Ciasto na pizzę przekładamy na blachę podsypaną mąką i dodajemy składniki. Trzy smaki(...)Gorący od razu zakręcić, po przestygnięciu przechowywać w lodowce. ·          Składniki na pizzę przygotowujemy w czasie rośnięcia ciasta, ponieważ rozwałkowane ciasto nie powinno długo czekać, przyklei się podczas pieczenia do formy. ·          Pizza z sosem jest najlepsza, ketchup jest niepotrzebny

Moniki Smakołyki
Ciasto z kremem cytrynowo-ananasowym 554

jednak pyszne. W kategorii tych w miarę prostych i szybkich ląduje u mnie na dość wysokiej pozycji. Zdecydowanie warto je przygotować. Biszkopt: 5 dużych jajek 160 g cukru 125 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 5 łyżek oleju szczypta soli Masa: 1 puszka ananasów 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 galaretki cytrynowe 200 g masła Nasączenie: 2 łyżki(...)miski z ubitymi jajkami (najlepiej w 2-3 turach). Łączymy całość za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki wykonując ruch zagarniający (z dołu do góry). Ciasto przelewamy do blaszki (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Po przestudzeniu biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Jeden z nich ponownie umieszczamy w formie

Smaki Na Talerzu
Najłatwiejsze ciasto z truskawkami 133

łyżeczka proszku do pieczenia 300 g truskawek Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka i mieszamy z cukrem za pomocą trzepaczki lub miksera. Kolejno dodajemy olej. Wlewamy partiami cały czas mieszając. Na koniec dodaje partiami mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam(...)nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy 30-35 minut do tzw. suchego patyczka ( bez termoobiegu). Przestudzone możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego !                 Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Wytrawne ciastka francuskie z cheddarem i oliwkami 174

Szybka i smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Wytrawne ciasteczka z serem cheddar i oliwkami. Dla koloru i smaku nie zabrakło koktajlowych pomidorków. Smakują nam na ciepło lub zimno. Podaję je z dipami, najczęściej czosnkowym na jogurcie, pomidorowo-ziołowym lub ostrym pomidorowym. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka czarnych oliwek tarty cheddar kilkanaście pomidorków koktajlowych suszone przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz(...)Ciasto francuskie układam na blacie, kroję na nieduże kwadraty, potem każdy kwadrat kroję skośnie na trójkąty, powstają 2. Na każdym układam porcje sera, talarki oliwek i po dwa / jednym plastrze pomidorka. Wszystkie ciastka doprawiam, polewam kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Piekę ułożone na papierze do pieczenia przez 20 minut w temp. 180 C grzaniem góra-dół bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
Prawdziwe włoskie klopsy – pulpety w sosie pomidorowym 298

porcjowaniu mięsa pomaga gałkownica do lodów. Gotowe klopsy rozkładamy na papierze do pieczenia.   Jeśli piekarnik już całkowicie rozgrzany, wkładamy blaszkę na środkowy poziom piekarnika i pieczemy klopsy przez 20 minut. Po 20 minutach odwracamy każdy klops po kolei na drugą stronę i pieczemy(...)jeszcze przez 12 minut. Po upieczeniu klopsy od razu wyjmujemy z piekarnika – pod żadnym pozorem ich w piekarniku nie zostawiajcie, bo wyschną. Z tego samego powodu pieczcie je bez termoobiegu . Szybka marinara ze świątecznym twistem? Puszkę pomidorów bez skórki przekładamy do rondla – całe pomidory rozgniatamy w dłoni na pulpę, z dużymi fragmentami miąższu – nie blendujcie sosu! Puszką

Karo in the Kitchen
Ekspresowe ciastka grahamki 171

Dzisiaj przygotowałam dla Was ciastka z mąki pszennej graham. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się jako przekąska do pracy i szkoły, lub po

Trufelkowo

Proponowane wyszukiwania