szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:273/536)

Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #1 Tarta Black Red White 5233

ciasto było zbyt kruche i się rozlatywało, można dodawać po łyżeczce wody. Ciasto owijamy w folię i wkładamy na 30 min do lodówki. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Po 30 minutach ciasto wałkujemy i przekładamy do foremki, podnosząc brzegi na około 2 cm. Nie mam obciążników do ciasta kruchego więc zanim włożę ciasto(...)foremką) na 10 min do zamrażarki. Potem piekę 25 – 30 min. Ciasto musi być mocno „suche” czyli dobrze upieczone, żeby nadzienie go nie rozmiękczyło. Odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Pieczony jogurt : – 500 g jogurtu greckiego – 2 jajka – 1/2 szklanki cukru pudru – 1 budyń waniliowy bez cukru (proszek) Wszystkie składniki miksujemy dokładnie do momentu

Relaxtime
Chaczapuri 82

Czas Przygotowania : 15 min Gotowe w : 1 h Liczba porcji : 5-6 szt.   Chaczapuri to gruziński chleb, który u nas w domu zadomowił się na

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Szybka Paleo tarta z owocami i migdałami 122

Na pewno zorientowaliście się, że jestem pasjonatką mąki kokosowej w wypiekach :-) Przepis na bezglutenowy biszkopt kokosowy zamieściłam tutaj   klik . Ponieważ święta za pasem a w

Marta próbuje
Błyskawiczne kokosanki 251

Czy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z musem z czekoladowym 145

około 30 sekund po każdym dodanym jajku. Masę wylać na spód z ciasteczek, wyrównać powierzchnię i wstawić do środkowej części piekarnika. Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut, do czasu aż masa serowa się zetnie (sernik może znacznie urosnąć, ale na pewno równo opadnie do właściwej(...)dość ze miałam za małą tortownicę i już kombinowałam żeby kołnierz w niej robić to jeszcze chciałam ciasto obłożyć dookoła. Dzięki temu, że masa czekoladowa była już ścięta po wymieszaniu z bitą śmietaną masa była na tyle gęsta, że dała się bez problemu położyć na górze tortu, a nawet dało się wysmarować ciasto naokoło, dzięki czemu przypominał tort. Trochę

Państwo Wojtczuk gotują
Sufletowy sernik z białą czekoladą i kokosowym budyniem (bezglutenowy) 194

Znacie takie dni kiedy to macie ochotę na coś słodkiego, ale niekoniecznie macie czas na przygotowanie wybornego deseru ??. Mam rozwiązanie szybki, lekki i szalenie smaczny sernik

vaniliowoczekoladowa
Chleb gryczany (bez glutenu, mleka i jajek) 266

Chlebek bezglutenowy na bazie mąki z niepalonej gryki - bez miksów, bez kukurydzy, ryżu. Charakterystyczny gryczany smak łagodzi dodatek karobu i kolendry. Wypieki z mąki gryczanej mają często tendencję do kruszenia się i szybkiego wysychania, ale aby temu zapobiec wystarczy dodać więcej siemienia  lnianego i skrobi np. ziemniaczanej. Chleb ten bardzo dobrze się kroi, nie rozsypuje się(...)sprawi, że skórka będzie cieńsza i mniej wysuszona.  Zapraszam do zakładki  " Porady i triki " , gdzie znajdziesz opis przygotowania i więcej porad dotyczących bezglutenowych wypieków. Piec około 45-50 minut bez termoobiegu. Sprawdzić suchym patyczkiem czy nie jest surowy w środku.  Po upieczeniu wyjąć z foremki i pozostawić do ostygnięcia - najlepiej położyć go najpierw na jednym, potem

głodny alergik
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 226

ciasto kokosowe. Ze śliwkami. Bezglutenowy placek śliwkowy z czekoladą Bezglutenowy placek śliwkowo - orzechowy Knedle ze śliwkami Kruche ciasto ze śliwkami bezą i kruszonką Czeko – powidła, czyli śliwki z czekoladą w słoiczku Mini drożdżówki z śliwkami Zakręcone ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami Nalewka śliwkowa – śliwowica Śliwkowa krajanka z owsianą kruszonką Ciastka francuskie ze śliwkami Proste ciasto jogurtowe ze śliwkami - bez(...)zakalca! Bezglutenowe ciasto ze śliwkami Drożdżowy ślimak z makiem i śliwkami Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami (na maślance) Pyszne kruche ciasto ze śliwkami Ciasto śliwkowo-budyniowe Jesienne muffinki śliwkowo-makowe Śliwki nadziewane orzechami i zapiekane w koglu- moglu Cynamonowe ciasto ucierane ze śliwkami Cynamonowa Rolada ze Śliwkami Ciasto czekoladowe ze śliwkami Nutella śliwkowa zwane czkoladowymi powidłami Ciasto ze śliwkami na Lubelski

Weekendy w domu i ogrodzie
Wilgotne ciasto z owocami 92

ciasto z owocami zachwyci tych, którzy kochają szybkie, proste i wilgotne ciasta bez kremów. Ciasta nie trzeba też długo wyrabiać, tylko należy połączyć ze sobą wszystkie składniki, wylać na blachę oraz ułożyć na nim ulubione owoce. Wilgotne ciasto komponuje się doskonale z owocami kwaśnymi, jak porzeczki, wiśnie, agrest. Możecie zrobić je także z truskawkami, malinami czy borówkami. Ciasto samo(...)sobie nie jest bardzo słodkie. Jednak jeżeli jesteście łasuchami i lubicie ciasta na bardzo słodko, proponuję przed włożeniem do piekarnika dodatkowo posypać je cukrem lub po upieczeniu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Zobacz też: Ciasto czekoladowe na powidłach Proste ciasto z gruszkami Proste ciasto bananowe Przepis na wilgotne ciasto z owocami Drukuj przepis Porcji: 16 Czas gotowania: 1 godzina Składniki

Kuchnia Bazylii
CHLEB PSZENNY 86

Puszysty, z chrupiącą skórką i świetny w smaku domowy bochenek chleba bez drożdży, który przygotujecie w zaledwie kilka chwil. Szybkie wymieszanie wszystkich składników i do piekarnika. Chlebek bez drożdży to szybka propozycja na dodatek do śniadania czy kolacji. Przygotujecie z niego także chrupiące maślane grzanki, idealne na ciepłe śniadanie w tygodniu. Świeży chleb domowy z prawdziwym masłem smakuje(...)obłędnie. Taki chlebek można upiec także z dodatkiem suszonych pomidorów, oliwek, kaparów, otrębów czy ziaren wszelakich. Chleb pszenny bez drożdży SKŁADNIKI: 400 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli 1,5 szklanki maślanki lub kefiru olej do formy garść płatków owsianych, sezamu, mielonych orzechów lub maku Uwagi do przepisu: Przepis jest na formę

Zasmakuj Kuchni
Warzywna tarta francuska 153

Zapraszam na tanią, prostą w przygotowaniu i pyszną tartę z farszem warzywnym. Na gotowym cieście francuskim zrobimy ją szybko i bez większego wysiłku. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego (275g) 450 g mrożonych warzyw na patelnię po grecku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli i pieprzu 50 g mozzarelli w wiórkach 1 jajko oraz forma na tartę o śred(...)rozgniatamy je lekko widelcem. Dodajemy ser oraz jajko i mieszamy razem. Tortownicę wykładamy ciastem francuskim a resztę ciasta kroimy w paseczki. Farsz przekładamy na ciasto i równo go układamy. Na farszu układamy paski z pozostałego ciasta tworząc kratkę. Gotową tartę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków (bez mąki) 126

wafelków kakaowych (bez polewy) 100g masła 1 szklanka wiórek kokosowych (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru 3 jajka Wafelki należy dokładnie pokruszyć (*). Masło utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo połączyć z jajkami. Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasto piec w rozgrzanym(...)dzięki nisko zawieszonym ostrzom - na drobno pokroi też orzechy i zioła. Z wafelkami również sobie poradziła. Dodatkowo jest łatwa do demontażu, a wykonane z tworzywa części nadają się do szybkiego zmywania ręcznego jak i w zmywarce

Di gotuje
Dacquoise 210

nigdy nie wyszła z siłowni, albo musiałabym pożegnać ulubione spodnie ;) Każde ciasto jest wykonalne w zaciszu domowym, niektóre wymagają po prostu więcej pracy. Zatem moi drodzy słowo się rzekło, w moim domu powstał mój debiutancki Tort Dacquoise. Na dużej blaszce do pieczenia kładziemy papier do pieczenia i rysujemy na nim dwa okręgi o średnicy(...)solą. Następnie kiedy miskę można już obrócić bez obawy, że masa ucieknie nam z niej dodajemy po jednej łyżce cukru i miksujemy, aż całkowicie się on rozpuści. Masa musi być bardzo sztywna i błyszcząca. Następnie dolewamy łyżeczkę octu i miksujemy. Na koniec dodajemy daktyle i delikatne mieszamy. Kilkoma szybkimi ruchami rozkładamy masę bezową na wyrysowanych okręgach i delikatnie

Emskie Smaki

Proponowane wyszukiwania