szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:285/536)

Panna Cotta z frużeliną jeżynową 237

mojprzepisna.pl | Panna Cotta z frużeliną jeżynową Trwa karnawał, a w karnawale nie objedzie się bez Balu Karnawałowego. W tym roku temat balu i sam bal

moj przepis na
SERNIK CYTRYNOWY Z SOSEM PORZECZKOWYM 152

  Bardzo dobry i szybki sernik.Delikatny w smaku ,pachnący świeżą wanilią i cytryną.Bardzo go polecam.Zrobiony bez spodu .   75 dag.odciśniętego twarogu lub ser

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mus jabłkowy z brzoskwiniami 145

Kolejny przepis autorstwa Pawła Małeckiego, mistrza Polski w cukiernictwie. Rewelacyjny mus z jabłek z nutą brzoskwini. Taki mus jest idealny do ciast. Warto mieć pod ręką

Marder&Marder Manufacture
Czekoladowe ciacho z mikrofali 137

Pomysł na takie proste i szybkie ciasto..i na dodatek z  mikrofali podpatrzyłam  tutaj .. Składniki na kubek o pojemności 300 ml  1 jajko

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka 146

śmietaną. Gotową zmiksowana masę wlewamy do mąki z proszkiem do pieczenia, masłem i szybko zagniatamy. Pośpiech ma tu znaczenie ponieważ zbyt długie rozrabianie spowoduje iż masło się ogrzeje i będzie potrzebować większej porcji mąki, a co za tym idzie ? Ciasto będzie za bardzo mączne tracąc swą kruchość. Gotowe ciasto dzielimy na 2/3 kulki i 1/3 kulki. Zawijamy w woreczek(...)miseczce ponieważ za duża ilość może spowodować rwanie się ciasta. Blachę smarujemy tłuszczem bez znaczenia jaki to rodzaj tłuszczu. Rozwałkowany placek za pomocą wałka kładziemy - wykładamy na blachę równomierną warstwą. Pamiętaj aby wylepić ciastem boki. Nakłuwamy widelcem ciasto następnie rozkładamy zimną masę jabłkową (musi być zimna ) i pieczemy je przez 20-25 minut Do białek dodajemy szczyptę soli

W Moim Magicznym Domu
Murzynek łyżką mieszany - bez jajek 113

Dziele się z Wami przepisem na rewelacyjnego murzynka - miękkiego i wilgotnego w środku. W smaku przypomina brownie, ale poniższe ciasto w swoim składzie nie zawiera ani

Ugotować
Ciasto ze śliwkami – proste i szybkie w wykonaniu 64

powideł, ale nie mogłam oprzeć się pokusie i nie upiec ciasta ze śliwkami. To był wręcz obowiązek! Do aromatycznej kawy smakołyk w sam raz.  Proste w wykonaniu i bez żadnych złotych porad. Składniki: * 3/4 szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 4 jajka * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 szklanki jogurtu naturalnego gęstego * 3/4 szklanki oleju * cukier waniliowy(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszałam. Wlałam jogurt naturalny i olej.  Wszystko wymieszałam i uzyskałam jednolitą masę. Przelałam do formy keksówki (dłuższej niż tradycyjna) wyłożonej papierem do pieczenia.  Na wierzch wyłożyłam połówki śliwek brzuszkami do dołu. Przygotowałam kruszonkę. Masło, cukier i mąkę roztarłam w dłoniach i posypałam ciastoPiekłam 1 godzinę

Pieprzyć z Fantazją
ORZESZKI KAKAOWE 138

przypominają orzeszki, stąd ich nazwa. Do tradycyjnego przepisu dodałam kakao a ciastka są tak samo pyszne jak te jasne :) Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, wydaje mi się, że ich nadziewanie zajmuje więcej czasu niż samo pieczenie. A nadziewać można je dowolnie, wszystkim tym na co tylko mamy ochotę... czekolada, dżemy, masa toffi... Smacznego :) Składniki na ciastka: * 4 szklanki(...)łyżeczki kakao Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odrywać małe kawałki i kulać kuleczki średnicy około 1,5 cm. Maszynkę lub patelnię nagrzać. W każdym zgłębieniu umieścić jedną kulkę, zamknąć maszynkę (patelnię) i upiec ciasteczka około 1-2 minut do zarumienienia (czas pieczenia zależy od maszynki lub patelni).  Do nadziewania ciastek użyłam gotowego nadzienia

Zrób to smacznie
korzenne ciasteczka ze stempelkami 152

już dwa kosze a ciągle kupujemy nowe), więc siłą rzeczy nie mogłyśmy nie upiec ciasteczek. I tak powstało idealne ciasto do odbijania stempelkami. Nie pierniczki, bardziej korzenne, jasne, bez dodatku kakao. Zaraz po upieczeniu były chrupiące (ale nie twarde) a po dwóch dniach spędzonych w puszce rozpływały się w ustach. Część przełożyłyśmy marmoladą i posypałyśmy cukrem pudrem(...)Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około dwie godziny (można dłużej). Ciasto musi być mocno schłodzone, żeby się nie stopiło i wzorki nie rozmazały się.  Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około pół centymetra i foremkami wycinać ciastka. Układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym 160

jest smaczne, delikatnie słodkie i jest to russian imperial stout. Ciasto wspaniale uzupełnia orzechowy krem, do którego również dodałam trochę piwa. Całość świetnie smakuje, a deser jest prosty i szybki w przygotowaniu, bardzo polecam… Piękne zdjęcia zrobiła Monika z bloga Przez Ogródek . Jeśli macie ochotę popróbować piw z browaru Warsztat Piwowarski w ten weekend czyli 9-11 marca będzie można(...)push({}); Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 300ml ciemnego piwa RISzard I Warsztat Piwowarski 200g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 200g miękkiego masła 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 duże jajka 220g jasnego brązowego cukru 30g kakao bez cukru 2 łyżeczki

Mała Cukierenka
Croissanty 227

ikipedia:  Croissant to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika, tradycyjnie bez nadzienia. Pierwszy oficjalny przepis na croissanty pochodzi z 1839 roku i jest wiązany z osobą Augusta Zanga, właściciela wiedeńskiej piekarni przy rue de Richelieu w Paryżu. Zanim zabierzecie się za pieczenie c roissantów, warto obejrzeć jak to robią inni, na przykład(...)następnego dnia (na 18 godzin) w temperaturze pokojowej. Dzień 2 Ciasto cały zaczyn z poprzedniego dnia 350 g mąki  25 g masła 175 g wody 12 g soli 25 g cukru Mieszamy wszystkie składniki w misce. Wyrabiamy mikserem ciasto: 4 minuty na wolnych obrotach i 1 minutę na szybkich. Wałkujemy je na blacie oprószonym małą ilością mąki, na kwadrat

Przepisy na domowy ser i chleb
Tarta z mięsem mielonym 116

sycącym mięsnym farszem. Farsz można wzbogacić kolorową papryką. Danie można podać z ulubioną surówką lub bez dodatków. Przepis z miesięcznika "Gotuj krok po kroku". Polecam!         Tarta z mięsem mielonym   Składniki na formę 26cm:   Na kruche ciasto: 200g mąki pszennej 100 g zimnego masła pół łyżeczki soli 50ml zimnej wody   Na farsz(...)Ciasto: z podanych składników zagniatamy szybko gładkie ciasto. Owijamy je folią i schładzamy 30 minut w lodówce. Następnie rozwałkowujemy na wymiar formy (tak, by ciasto przykryło też boki). Ciastem wylepiamy formę, nadmiar ciasta odkładamy na bok (można przed wałkowaniem odkroić nieduży kawałek na dekoracyjne paski). Ciasto nakłuwamy widelcem, przykrywamy folią aluminiową i obciążamy fasolą, grochem lub małymi kokilkami. Ciasto podpiekamy

Smak mojej kuchni
Cebulowa tarte flambée 134

  Flammkuchen albo tarte flambée to kolejny przykład prostej, lokalnej kuchni. To wiejskie, proste danie tradycyjne dla alzackiej (i nie tylko, bo charakterystyczne jest także dla

Szybko Tanio Smacznie
Prosty chleb żytni ze słonecznikiem 96

odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągów na ok. 30 minut do „ ruszenia drożdży". Więcej o rozczynie przeczytasz tutaj .   Ciasto: Po tym czasie do rozczynu dodać pozostałe składniki ciasta i dobrze wyrobić rękami (ok. 5-7 minut) lub mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego. W trakcie wyrabiania można delikatnie podsypywać ciasto mąką.   Ciasto przełożyć do miski, przykryć(...)godziny do pierwszego wyrastania (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Gdy ciasto wyrośnie, krótko wyrobić je rękami i włożyć do dużej keksówki o długości ok. 30 cm wysmarowanej wcześniej masłem i posypanej bułką tartą. Chlebek posypać słonecznikiem, lekko wciskając go w ciasto, by dobrze się „ przyczepił". Ponownie odstawić chlebek do wyrośnięcia, tym razem na ok. 60 minut

Nastoletnie Wypiekanie
Pyszna szarlotka klasyczna 229

ostygnięciu można posypać cukrem pudrem, ale doskonała jest również bez niego. Drukuj Szarlotka domowa na kruchym cieście window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Masa jabłkowa 1,5 kg kwaskowych jabłek 1 kisiel cytrynowy 6 łyżek cukru 1 łyżka bułki tartej 1/3 + 1/3 szkl wody łyżeczka cynamonu Ciasto 3,5 szkl. mąki 6 jajek (żółtka i białka osobno(...)Dusimy ok 20 min, aż jabłka się rozpadną. Pod koniec duszenia, dodajemy rozrobiony w 1/3 szkl. wody kisiel. Ciasto Mąkę przesiewamy. Dodajemy żółtka, 0,5 szkl. cukru, proszek do pieczenia, śmietanę i cukier waniliowy. Masło siekamy w kostkę i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na pół. Odstawiamy obie połówki do lodówki lub zamrażalki na ok. 1h. Blachę smarujemy tłuszczem

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania