dodajemy żółtko i pastę z wanilii lub ekstrakt waniliowy, mieszamy i szybko zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię spożywczą i chłodzimy co najmniej 1 godzinę (ale w lodówce może czekać nawet do następnego dnia). Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 5 mm, wycinamy pożądane kształty (w połowie ciastek wycinamy otwory) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez
Rozpustne gotowanieRożki z ciasta francuskiego z serem, są bardzo łatwe do wykonania. Wystarczy, że w lodówce mamy gotowe ciasto francuskie, a niespodziewani goście nie sprawią nam żadnego
Kuchcik gotujeSuper łatwe i super pyszne. Sklepowe pieguski zna każdy. Polecam przygotować te pyszne ciasteczka z czekoladą i orzechami w domu. Robi się je szybko i równie
Pyry na Gazminut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej. Użyłam papilotek ze SweetBoxa ( SweetBox Kaszubski ). Do wypieków polecam formę ze sklepu przyjemnegotowanie.pl , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie
Di gotujezatopione w czekoladowej masie ciasteczkowej. Nie uwierzycie ale w smaku obłędne. Szybkie, proste a zachwycają. Sama byłam zdziwiona, że połączenie gruszki z czekoladą plus ciasto francuskie to czysta rozkosz dla podniebienia. Niebo w gębie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na około 15 sztuk: 375 g ciasta francuskiego 70 g ciastek digestive w czekoladzie lub innych kruchych w czekoladzie 70 g masła
Made By Mom And Sonsię ochotę na coś słodkiego. Szukałam pomysłu na jakieś ciastko bez pieczenia, w którym mogłabym wykorzystać owoce sezonowe. Zainspirował mnie przepis pani Sylwii z tej strony. Zmodyfikowałam go nieco, zrobiłam na bazie bitej śmietany przez co ciasto jest bardzo lekkie, a również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepieczenia: jogurtowe babeczki z ciasteczkami Oreo i świeżymi owocami – szybko, łatwo i… smacznie! Potrzebne będą: okrągłe ciasteczka markizy, np. Oreo jogurt owocowy świeże owoce do ozdoby Owoce myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami, do każdej wykładamy po ciasteczku. Na ciastko nakładamy jogurt i dekorujemy świeżymi owocami. Całość wkładamy do zamrażarki
CiastkozercyKeksiki o kokosowo-bananowym smaku , to fajny pomysł na smczene, pożywne sniadanie lub podwieczorek przy filizance ulubionej herbaty . Proste i
Zakamarki mojej kuchnidrewnianym patyczkiem, kiedy jest suchy, ciasto można wyjąć z piekarnika i szybko je wystudzić - w zimne dni najlepiej na balkonie ;)Pierwsza część pracy nad ciastem za nami.Jak już nasze ciasto jest wystudzone, kroimy je w plastry i w każdym z nich wycinamy dowolny kształt foremką do ciastek. Mnie się podobał motylek, więc w mojej kuchni powstało ciasto z motylkiem
Lawendowe NieboBatoniki owsiane bez pieczenia...Proste i szybkie w wykonaniu.Słodkie i pyszne w smaku.Wypełnione bakaliami.Delikatnie chrupiące.Polane czekoladą.Pycha!Składniki:100 g płatków owsianych, górskich
Gospodyni MiejskaBiscotti czekoladowe wśród dzieciaków zrobiły furrorę. Chrupały, aż im się uszy trzęsły. Ja z przyjaciółką maczałyśmy je w kawie i również nam smakowały. Szybka, dosyć
Blondynka Gotujesklepie osiedlowym, jednak tym razem stwierdziłam, że upiekę je sama. Zaopatrzyłam się w najważniejszy składnik czyli amoniak i wzięłam do pracy. Ciasteczka robi się naprawdę bardzo prosto i szybko, zwłaszcza jak ma się w domu małych pomocników ;) Mój synek wałkował ciasto, smarował białkiem i sypał cukrem. Był bardzo zadowolony, że może mi pomóc. Ciasteczka warto przygotować(...)dodajemy amoniak, mieszamy i wlewamy, zarabiamy ciasto. Możemy na godzinkę schować do lodówki, ja od razu wałkowałam. Ciasto dzielimy na pół, cienko wałkujemy, foremką lub szklanką wykrawamy kształty. Każde ciastko zanurzamy w białku, a następnie w cukrze. Pieczemy w 180 st. C ustawienie góra dół ok. 10 minut, aż się ładnie zarumienią. Ja dodatkowo posypałam je cukrem pudrem. Ciasteczka przechowujemy
Pani na deserrozwałkuj (na ok. 0,5 mm) na podsypanym mąką blacie i powycinaj okrągłe ciastka. Możesz również całe ciasto rozwałkować na wielkość blachy (i tak będziemy je potem kruszyć). Ciastka ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 12-15 minut na złoto. Odstaw do wystudzenia, a następnie pokrusz rękoma na mniejsze kawałki(...)powstanie złoty karmel, nie mieszając ani razu. Jeżeli cukier nie będzie się równo rozpuszczał, możesz delikatnie przechylać patelnię. Na blachę połóż papier do pieczenia i szybko wylej gorący karmel. Przechylając blachą, rozprowadź go równomiernie. Szybkim ruchem posyp go posiekanymi orzechami i odstaw do wystudzenia. Następnie oddziel od papieru i połam na części. Pomarańczowa bita śmietana Skórkę z 1 pomarańczy zetrzyj
Food SquareSpotyka Cię coś takiego? Przejadły Ci się kanapki, omlety i owsianka? Spokojnie-smaczne, zdrowe śniadanie można sobie zapewnić jedząc słodycze. Brzmi absurdalnie? Oczywiście nie mam na myśli pierwszych lepszych ciastek czy czekoladek, tylko pyszności przygotowane ze składników dostarczających wszystkiego, czego najbardziej potrzebuje nasz budzący się organizm.Zdrowe wcale nie musi być nudne, czyli słowa, które powtarzam tutaj niczym mantrę(...)Płatki owsiane, masło orzechowe, suszone owoce, czyli istna bomba energetyczna. Bogactwo zdrowych tłuszczy, węglowodanów i naturalnych cukrów- taki skład to idealne "paliwo" dla organizmu wyrwanego z błogiego snu, które szybko postawi na nogi. Poza tym to świetne rozwiązanie dla zabieganych. Koniec z narzekaniem, że brakuje czasu. Przygotowujesz wieczorem, chłodzisz w lodówce przez noc, a rano "ciach, ciach" i zajadasz się
peanutbuttermonster