Wykonanie: Mąkę, cukier i sól przesiać prze sito. Dodać masło, wanilię i szybko wyrobić ciasto. Ciasto równomiernie rozprowadzić na blaszce o wymiarach 20x20 cm, a następnie schładzać w lodówce przez 30 minut. Ciasto po wyjęciu z lodówki naciąć ostrym nożem formując ok. 16 kruchych paluszków. Ciastka ponakłuwać widelcem. Piec w temperaturze 170 °C przez 45 minut. Wystudzić
zadanie-gotowanieA po cóż czekać do tłustego czwartku by sobie zjeść pączuszka ? Każdy dzień jest dobry by sobie troszkę posłodzić. Dziś zrobiłam szybkie pączuszki z twarogowego ciasta
Malinowa KawiarenkaDo tegorocznej kolekcji ciasteczek świątecznych dodałam również kruche, budyniowe rogaliki obtoczone cukrem z dodatkiem wanilii. Są dosyć szybkie do wykonania, a ich waniliowy aromat jest już
Świat Ciastasera, dodajemy cukier trzcinowy, cukier wanilinowy oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Całość szybko i krótko miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy ubite białko i znów krótko miksujemy na małych obrotach miksera. Blaszkę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki na dno wkruszamy 1 i 1/2 ciastka (ciastka, których używam bardzo łatwo kruszą się w rękach). Następnie na pokruszone
Słodkie okruszkiBatoniki orzechowe bez mąki, tłuszczu, cukru - idealne na jesienną aurę! Chrupiące i bardzo smaczne. Proste do wykonania. Świetnie sprawdzają się jako szybka przekąska. Wysokokaloryczne, ale
Kuchnia bezglutenowaDelikatny serniczek, lekko kwaskowaty, pyszny. Szybko się go robi i nie sprawi trudności nikomu. Galaretki cytrynowe rozmieszać w szklance wrzącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do ostudzenia. Ciasta rozkruszyć, masło roztopić i lekko przestudzić. Masło połączyć z rozkruszonymi ciastkami i wyłożyć nimi dno formy, lekko przydusić. Wstawić do lodówki, żeby masło lekko zgęstniało i powstała twarda masa z ciastek
Kuchnia Pokoleńłodze/w mordce psa. Minimalna ilość innej mąki (np mix Schara na ciastka) zadba o to, by kruchość była na przyjaźniejszym poziomie. Jeśli chodzi o to, który smak jest lepszy - tu zdania są podzielone, córka woli opcję pierwszą, matka drugą a faceci obie. SMAK. To szybkie, łatwe ciasto będzie przepyszne tylko dla tych, którzy naprawdę kochają słodkości i próg
Wypisz Wymalujkogo: dla szukających przepisu na szybkie ciasto dla nieposiadających piekarnika dla wszystkich, którzy wzięli udział w moim urodzinowym spisku Składniki: 500ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 2 duże banany 150g masła mała puszka masy krówkowej (kajmakowej) 380g paczka ciastek Digestive z czekoladą lub Ciastek Holenderskich z czekoladą (180-200g) wiórki czekoladowe lub tabliczka gorzkiej czekolady
Mania WypiekaniaWszyscy lubimy pączki. Niestety ich przygotowanie wymaga trochę czasu. Jednak swój głód pączkowy możemy zaspokoić takimi prostymi i szybkimi pączusiami z serka homo. składniki: 2 małe
Monia miesza i gotujeprzystąpiłam z moich pamiętam wtedy"zakatarzonym" kosmitą do pracy:) Ciastka wyszły super, bardzo proste w zrobieniu bo właściwie całą prace wykonała mała córa, ja tylko zdejmowałam upieczone z foremek i posypałam cukrem pudrem. Dzisiaj postanowiłam foremki odkurzyć i zrobić je ponownie. Jak szybko je zrobiłam tak szybko zniknęły. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 4 wafle kwadratowe 1 puszka kajmaku Wykonanie: Przekładać cienką warstwą kajmaku wafle, a następnie przycisnąć całość. Włożyć do lodówki. Bardzo szybko i smacznie.
O kuchni z uczuciemJak wiecie jestem ogromną wielbicielką kawy!Latte … z karmelem … z bitą śmietaną … kokosowa z lodami … taka z malibu i oprószona czekoladą –
Ostra na SłodkoGdy mamy ochotę na coś słodkiego a czasu brak na upieczenie jakiegoś ciasta wtedy najlepiej sprawdzają się muffinki. Szybko się je robi a i wszystkie składniki
Monia miesza i gotujemimo to staram się znaleźć trochę czasu na ulubione zajęcia. 💗 Ostatnio udało mi się upiec przepyszne ciasteczka z dodatkiem czerwonych porzeczek, które zebrałam z własnego ogródka. Szybko, smacznie i całkiem ekologicznie! Zobaczcie efekty na filmiku. Składniki: 150 g płatków ryżowych 100 g mąki pszennej 100 g ksylitolu 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki naturalnego kakao 2 łyżki dżemu(...)dwie łyżki naturalnego kakao. Dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, a na koniec dwie łyżki dżemu wiśniowego 100%. Całość wymieszać rękoma i ugnieść na jednolite ciasto. Z powstałej masy uformować ciastka, a następnie ułożyć na blasze do pieczenia, ozdobić z wierzchu porzeczkami. Tak przygotowane ciastka pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia. Podajemy
Kuchnia Ellieprzepis ten był w naszej rodzinie od zawsze, piekła je zarówno jej mama, jak i babcia. Oprócz mojej rodziny, wśród moich znajomych nikt nigdy nie miał styczności z tymi ciastkami. Próbowałam odgadnąć skąd ten smakołyk przywędrował do nas, ale niestety nie udało się. Rodzina mojej babci to szlachta polska, która zamieszkiwała tereny na wschodzie, gdzieś aż pod Morzem Czarnym(...)uzyskamy coś na kształt kruszonki), a następnie szybko wyrabiamy dłońmi (jeśli nie chce się skleić dodajemy trochę kwaśnej śmietany). Wkładamy do lodówki na 60 minut. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na 4 części (jeśli chcemy mieć duże ciastka) lub 6 części (wtedy uzyskamy ciastka wielkości dłoni
Rozpustne gotowanie