Domowa czekolada „Blok „ Nie jestem cukiernikiem i już w tym wcieleniu nim nie zostanę . No cóż, nie zwalania mnie to jednak z wyrobu łakoci
Ogrodnik w podróżyJeśli masz ochotę na coś słodkiego a nie masz ochoty na myślenie co by tu upiec zrób takie szybkie ciasteczka. Robot za Ciebie posieka składniki, Ty
Ewa w kuchnimoże kształtem nie są idealne, ale smakują rewelacyjnie. Lubię takie nieregularne kształty klusek i ciastek ;-). Podałam je z sosem pomidorowym z dwóch rożnych odmian pomidorów, żółtych i czerwonych. Sos jest mocno czosnkowy i ostry, doskonale pasuje do tych kopytek. Zjedliśmy je ze smakiem. Danie szybko zniknęło z naszych talerzy. Potrawę będę powtarzała jeszcze wiele razy, za każdym razem dorzucę
Zakątek rozkoszy kulinarnychWafle czekoladowe Coś do kawy potrzebne na już i teraz? Ponadczasowe wafle:) Sprawdzają się zawsze i wszędzie. Łatwe, szybkie i baaaardzo smaczne. Polecam!!! Składniki: opakowanie
na moim stole...Banan i czekolada... Pyszności!! Przepis pochodzi ze Słowacji od pewnej miłej słowaczki:) Polecam te kuleczki, bo robi się je szybko i zaskakują swoim wyglądem. Najlepsze są
In my kitchenSkładniki: 1,5 szkl mąki 0,5 szkl miodu 0,5 kostki margaryny Palma w złotym opakowaniu 3 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 1 łyżeczka
Luźna Kuchniałyżek przy jego robieniu daje nam zapowiedź rozkoszy, która nas czeka. Pyyycha, proste,szybkie, przesłodkie i przedobre!Spód:150 g czarnych markiz (Oreo lub np ich odpowiedniki z Lidla)6 łyżek roztopionego masłaPrzygotowanie:Dno tortownicy (20-28 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka kruszymy i mieszamy z masłem. Przesypujemy do tortownicy i dociskamy do dna. Pieczemy przez około
Z butelką mleczka w tleUwielbiam młode ziemniaczki, mogła bym je jeść codziennie kilka razy. Dzisiaj na obiad z mizerią, no cóż później też trzeba było coś zjeść ... tym razem z
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPrawdziwy biszkopt to idealna baza do wykwintnych tortów a także świetna propozycja na deser. Bardzo prosty i szybki przepis na ciasto bez proszku do pieczenia
prawdziwe jedzenietakie upały, więc wymyśliłam, że zrobię małe tarty. Prawidłowo mówiąc tartaletki:) Przepis szybki i łatwy w wykonaniu.. :) no i oczywiście bez pieczenia... A więc zabierzmy się do pracy. Mini Tarty z bitą śmietaną i malinami - bez pieczenia... SKŁADNIKI: - 1.5 szklanki pokruszonych ciastek ( np. herbatników lub innych kruchych ciasteczek, jak będzie więcej, to nic się nie stanie
Zainspiruj się kuchniąpodzielić, ale podam Wam przepis na jagodzianki. I choć przepadam za tymi ciastkami, samodzielnie robiłam je po raz pierwszy. Nadzienie mogłoby być odrobinę słodsze, ale to już rzecz gustu. Muszę jednak uprzedzić, że tylko dwa razy odstawiłam ciasto do wyrośnięcia. Musiałam też zwiększyć ilość nadzienia, ponieważ szybko zużyłam te 300 g jagód. Przepis zaczerpnęłam z bloga Ani . Jagodzianki Przygotuj(...)każdy placek nałóż porcję nadzienia jagodowego i dokładnie zlep jego brzegi. Tak przygotowane jagodzianki przełóż na stolnicę lub inną płaską powierzchnię (pamiętaj o zachowaniu odpowiednio dużych ostępów pomiędzy ciastkami), przykryj ściereczką i ponownie zostaw do wyrośnięcia. Po ok. 45 minutach jagodzianki przełóż na blachę (najlepiej złączeniem do dołu). Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz partiami do momentu, gdy ciastka
blog.moje-pasje.infowaniliowej. Smalec nadaje ciastkom kruchości i uprzedzając pytania - absolutnieee nie jest wyczuwalny. Osobiście lubię z nim "pracować" i często używam jako składnika niektórych ciasteczek. Jak wspomniałam - ciasteczka są super kruche (i jednocześnie takie delikatne)! Dodatkowo cudownie pachną, rewelacyjnie smakują i charakteryzują się prostotą w przygotowaniu. Składniki nie są zbyt wyszukane, a jednak ciasteczka niesamowicie szybką znikają. Zresztą sami(...)gładką masę. (Margaryny nie trzeba stapiać.) Ciasto rozwałkować (podsypując mąką) na grubość około 1/2-1 cm i wykrawać z niego okrągłe kształty. W powstałych kółkach powycinać mniejsze otworki. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 15-20 minut w 200-210 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Di gotujeTym razem przygotowałam zestawienie przepisów na wykorzystanie 🍓truskawek. Sezonowo świeże możemy jeść garściami same, ale w połączeniu z innymi składnikami, stworzymy smaczne zbilansowane posiłki (nie licząc
zdrowo i aktywniepoprzedniego Banoffee Pie. Deser jest równie szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny i na pewno jest ciekawym pomysłem na wykorzystanie śliwek, których aktualnie mamy pod dostatkiem:) Zapraszam! SKŁADNIKI na 4 porcje:500 g wydrylowanych śliwek1 płaska łyżeczka cynamonu50 g brązowego cukru1 kubeczek jogurtu greckiego (340 g)kruszonka (u mnie rozdrobnione w malakserze ciastka Digestive, płatki owsiane, orzechy lasowe(...)masło: patrz przepis na Banoffee Pie. Równie dobrze możesz pokruszyć ulubione ciastka i dodać garść wybranych orzechów i płatków)WYKONANIE: Umyte i wydrylowane śliwki przerzuć do garnka z grubym dnem, dosyp płaską łyżeczkę cynamonu i duś pod przykryciem przez 10-15 min, aż śliwki rozpadną się i powstanie mus z cząstkami. Powstały sok możesz odlać albo zostawić, jak wolisz
Słodko-Słony Świat IlonyFaszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia