Jimmy jest moim oczkiem w głowie, więc lubię "rozpieszczać" go dobrym jedzeniem. Najlepiej, by było zdrowe i domowej roboty. Dziś mam dla Was właśnie taki przepis
Cooking MonsterDziś przepis na cudowną włoską szarlotkę, czyli torta di mele! Różni się od tradycyjnego, polskiego jabłecznika, ale jest pełna smaku i po prostu pyszna! :) Przy okazji
Cooking MonsterOd czasu, gdy zaopatrzyłam się w śliczne puszki do ich przechowywania, w domu muszą być jakieś ciacha - tym razem cytrynowe. :) Uwielbiam podjadać między posiłkami, staram się
Cooking MonsterSnikers bez pieczenia. Szybkie, smaczne i na każdą okazje, a to wszystko bez pieczenia! Składniki: 1 Litr mleka 3,2 % 1 szklanka (250 ml) mąki pszennej 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy 1 całe jajko 1/2 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 200 g masła 1 puszka masy kajmakowej orzechowej 200 g ciastek jasnych typu herbatniki(...)ciastek ciemnych typu herbatniki (jeżeli robimy dużą blachę polecam opakowania ciastek po ok. 300 g) 200 g orzeszków ziemnych nie solonych Wykonanie: Dwie i pół szklanki mleka wraz z masłem stawiamy na małym ogniu aby zagotować mleko. W międzyczasie do pozostałego mleka dodajemy: mąki, cukier, cukier wanilinowy, jajko, budyń - wszystko razem miksujemy mikserem. Kiedy mleko
W Moim Magicznym DomuHej, hej! 🙂 Dziś mam dla Was świetny przepis na pyszne ciastka owsiane czekoladowe. Ciastka owsiane z tego przepisu nie wymagają pieczenia i nie mają
PysiaGotuje.plPyszna babka z nutką cytryny. Nektarynka natomiast nadaje jej fajnego posmaku i orzeźwienia. Upieczenie i zrobienie ciasta zajęło mi niecałą godzinkę...jest to ciasto z
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawzięłam, bo są pyszne. Idealne do kawki. Z przepisu wychodzi trochę ponad 30 ciasteczek, więc można się nimi objeść. Są słodkie, ale nie aż tak bardzo. Po upieczeniu ciastka są miękkie i podczas studzenia twardnieją, ale nie ujmuje im to w smaku. Polecam! 'mleczne ciasteczka' Składniki * : - 2 szklanki mąki - 0,5 szklanki mleka w proszku - 1 łyżeczka proszku(...)masy maślanej, cały czas miksując (zbyt szybkie dodanie jajek spowoduje zważenie się masy!). Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, mleko w proszku, ekstrakt i dokładnie zmiksować. Na końcu dodać białą czekoladę i wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w średnich odstępach, ponieważ ciastka trochę urosną i rozleją się na boki
CookYourselfutwardzony” ,możecie być pewni że to tłuszcz trans. Szczególną uwagę zwróćcie na chipsy, paluszki, ciastka i inne wyroby cukiernicze, mrożone frytki, majonezy, sosy – warto czytać etykiety i wiedzieć co jemy. Masło jest łatwostrawne, jest najlepiej przyswajalnym dla nas tłuszczem zwierzęcym, w organizmie masło szybko zmieniane jest w energię, nie odkłada się jak inne tłuszcze. Wiadomo, że nie jemy
Karo in the KitchenBabeczki bez pieczenia na zimno o mocno kokosowym smaku. Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Witajcie w nowym roku! Mam nadzieje, że głowy za bardzo nie
zdrowo i aktywnieCiastka, ciasteczka-nasze ulubione przekąski. 😊 Z dodatkiem orzechów i posypane cukrem pudrem można jeść garściami.😆 Ostatnio jakoś mam pecha do mąk, bo już druga
zdrowo i aktywnie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na
zdrowo i aktywnieMaliny świetnie sprawdzają się w sernikach na zimno. Dodatkowy mus sprawia, że fajnie się prezentuje. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Sezon na ciasta owocowe u
zdrowo i aktywnieKolejna cześć z serii „Co zrobić z nadmiarem śliwek?” Ja osobiście proponuje wykonać najlepsze, najprostsze na świecie ciasto kruche ze śliwkami
kuron.com.plBardzo szybkie w przygotowaniu ciasteczka bezglutenowe, bo....bezmączne, przepyszne, chrupiące z wierzchu i ciągnące w środku, to coś pomiędzy brownie, a bezą, napakowane cennym polepszaczem humoru jakim jest czekolada. Ciastka są dość słodkie więc polecam nie dodawać czekolady o mniejszej zawartości kakao bo wyjdą za słodkie. Ważne również żeby absolutnie nie starać się odklejać ciastek przed ich całkowitym
Słodki KompromisDziś pierwszy w Nowym Roku przepis kulinarny na blogu. Po wyczerpujących, głównie pod względem ilości jedzenia, Świętach Bożego Narodzenia proponuję Wam tym razem słodkość delikatną, bez
Garniec Magaliedodaję, ta odrobina daje mi komfort tego, że nie ma ryzyka iż ciasto szybko popłynie. Tortownicę (20 cm) wykładamy połamanymi krakersami. Powierzchnia jest dość mała, a więc taką mozaiką dużo łatwiej zapełnić okrągły spód. Wykładamy około 40 % masy, którą przykrywamy czekoladowymi ciastkami. I znów 40 % masy i na sam koniec warstwa krakersów, które pokrywamy resztą kremu
Dieta moja pasjajednak uważam, że nie powinniśmy się tym jakoś bardzo przejmować, biorąc pod uwagę, że dobre ciastka można zjeść zawsze. Nawet w majowy wieczór ze szklanką herbaty w ręku na rozkwieconym balkonie. Co do dzisiejszego wypieku, stwierdzam, że to rozkosz w czystej postaci. Proste, szybkie i obłędnie smaczne. Uwierzcie mi, na jednym się nie skończy! Składniki : 2 białka szczypta soli
Słodkie Przyjemnościnadal miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dosypujemy przesianą mąkę z solą oraz proszek do pieczenia. Szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy przez 30 min. w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy na blacie oprószonym mąką, a następnie używamy wałka z grawerunkiem. Wykrawane ciastka wstawiamy ponownie do lodówki na około 15-20 minut. Układamy ciastka na blaszce wyłożonej
Kredowe Menu