Przygotowanie deseru: Herbatniki kruszymy drobno, przekładamy na dno dwóch pucharków. Na pokruszone ciastka wykładamy ciepły budyń (około 1 szklanki). Na warstwę budyniową układamy winogrona i sypiemy po 3 łyżeczki musli. Pucharki podajemy jeszcze ciepłe. * zdjęcie prezentuje niestety wersję z kupnym budyniem (wersja domowa znikła bardzo szybko, a byli jeszcze chętni na deser), ale zdecydowanie polecam domowy. Nic nie zastąpi
Słodkie okruszkiciekawości, możecie polecić jakąś lekturę, którą ostatnio czytaliście? Niekoniecznie kucharską Dzisiejsze bezglutenowe ciastka są niezwykle delikatne, aksamitne, a dla każdego fana masła orzechowego i kokosa pozycja obowiązkowa. Pewnie już się też do tego przyzwyczailiście – robi się je dosłownie w kilka chwil. Sam byłem zdziwiony jak szybko i prosto takie smakołyki można zrobić. Masło z orzechów nerkowca możecie zastąpić(...)wstawcie na chwilę do zamrażarki, aby stężało. Po dekoracji odstawiamy ponownie do zamrażarki do chwili, aż będzie twarde. Na 10 minut przed podaniem wyciągamy z zamrażarki. Smacznego! Artykuł bezglutenowe ciastka z masłem orzechowym pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeSzukasz szybkiego przepisu na pożywne ciasteczka? To tu! :) Ciasteczka owsiane to super przekąska, deser, a ze szklanką mleka to dobra alternatywa dla śniadania, kiedy baaaardzo się spieszysz. Do ciastek możesz dodać ulubione nasiona, orzechy, suszone owoce lub świeże owoce, które nie puszczają za dużo soku. W tej wersji dodałam świeżą żurawinę (podczas pieczenia raczej zamienia się w "rodzynki" niż
Gary Bez dnaSezon na śliwki w pełni, więc korzystam póki jeszcze są, świeże, soczyste, pyszne. Tym razem przygotowałam szybkie ciasteczka, ale jeszcze szybciej niż je robiłam zniknęły, więc
Cynamonowe szczęścieOj ten przepis to będzie HIT! Babka piaskowa! Łatwa w wykonaniu, prosta, szybka i na dodatek bez glutenu i zbóż. Cały pakiet! All in one. Myślę
PaleoLifePyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach. Takie właśnie są kruche rogaliki. Wykonuje się je naprawdę szybko. Ale proponuję wykonać je od razu z podwójnej porcji, ponieważ
Zrób to smacznieProsta, ale jaka pyszna! Smak, który pamiętam z dzieciństwa ;) Efektownie wygląda, ciasto jest lekkie, puszyste i szybko znika ze stołu. Niby zwyczajne, ale ma w sobie
Domowa cukiernia EwySzybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, na czekoladowych herbatnikach, z kajmakiem, masą z batonikami Lion i polewą z mlecznej czekolady. Najlepsze po dniu leżakowania w lodówce, gdy ciastka zmiękną. Polecam! :) Składniki Masa opakowanie budyniu śmietankowego na 750 ml mleka 600 ml mleka 3,2% 200 g miękkiego masła 5 batonów Lion Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu
Słodkie inspiracjeJak to z ciastem francuskim bywa, te rogaliki są niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu! Ja jestem jego fanką i po raz kolejny powtórzę, że warto
Kolorowy Przepisownikchoć raz nie miał w domu takiej sytuacji, że zostało ciasta lub kruchych ciastek i były one wręcz niejadalne???. Ja przyznam się szczerze, że zdarza się to u mnie nieczęsto, ale bywa i tak że ciasto poleży trochę i już szybko się suszy, a w rezultacie nie przyciąga już tak jak pierwszego dnia. Szczególnie ta wzmianka dotyczy ciast drożdżowych
vaniliowoczekoladowaproszek do pieczenia. Dodajemy posiekane masło i wbijamy jajka. Na końcu dosypujemy cukier. Całość dość szybko zagniatamy na gładkie jednolite ciasto. Gotowa masę rozwałkowujemy na duży placek o grubości około 0,5 mm. Wycinamy dowolne kształty, u mnie były to serca. Wierzch ciastek możemy rozwałkować dekoracyjnym wałkiem. Gotowe ciasta układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
VioletoweKucharzenieCiasteczka owsiane z mlekiem kokosowym bez glutenu, laktozy, jaj i cukru. Wegańskie. Dodam jeszcze, że proste i szybkie do przygotowania. A do tego
Kuchnia bezglutenowaUwielbiam to ciasto, aż dziw, że do tej pory nie było go na blogu, za szybko zawsze znika ze stołu ;) Dwie warstwy ciasta francuskiego na maśle
Domowa cukiernia Ewyrozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki odrywamy kawałki ciasta i tworzymy w dłoniach szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczamy. Na wierzch każdego ciasteczka układamy płatki migdałów lekko je wbijając/wgniatając w ciastko. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do piekarnika na środkowy poziom. Ciasteczka pieczemy 20-25 minut (w zależności
Słodkie okruszkirozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki odrywamy kawałki ciasta i tworzymy w dłoniach szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczamy. Na wierzch każdego ciasteczka układamy płatki migdałów lekko je wbijając/wgniatając w ciastko. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do piekarnika na środkowy poziom. Ciasteczka pieczemy 20-25 minut (w zależności
Słodkie okruszkiPyszne, chrupiące ciasteczka. Idealne do kawy, herbaty czy szklanki ciepłego mleczka. Ciasteczka są bardzo proste i szybkie do wykonania. Można do nich dodać to co lubimy
magiczna kuchnia Kasi