własnej posypki? Możemy! Masę na posypkę robi się szybko, jednak wyciskanie na papier tych drobinek wymagało ode mnie sporo cierpliwości. Jednak efekt wynagrodził czas spędzony nad papierem do pieczenia :) Do czego możemy wykorzystać posypkę? Do czego tylko chcemy Kochani! Składniki: Lukier królewski cukier puder barwniki spożywcze Wykonanie: Po lukrowaniu ciasteczek zostało mi trochę lukru, więc na tzw oko dodałam
Blondynka GotujePomysł na pyszny, zdrowy i bezmięsny obiad np. w piątek. Przecież nie zawsze musi być mięcho " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Kotlety
Oryginalny smakCzęsto mam problem z wymyślaniem śniadań dla mojego trzylatka, bo na nic nie ma ochoty. Ostatnio zastanawiając się czym go zachęcić, wymyśliłam placuszki bananowe. I to
kuchnia doskiUwielbiam lody. Ostatnie majowe dni są tak ciepłe, że postanowiłam przygotować kolejną domową wersję tego pysznego, zimnego deseru. W poniedziałek dostałam pyszną, słodką paczkę od Cukrów
Słodkie okruszkikilka ciastek :) Ciasteczka są bardzo smaczne - słodkie, maślane i kruche. Poza okresem Wielkanocnym możecie również użyć tego przepisu wykorzystując po prostu inne foremki do wycinania kształtów :) WIELKANOCNE TRADYCYJNE KRUCHE CIASTECZKA Z KOLOROWYM LUKREM przepis autorski // ok. 40 ciastek ~260g mąki pszennej (+ew. trochę do podsypania przy wałkowaniu) ~130g masła ~jajko ~żółtko ~80g cukru pudru lub drobnego cukru do wypieków + łyżeczka(...)kostkę masło. Łączymy składniki za pomocą noża. Jeśli ciasto jest za suche można dodać trochę śmietany lub jogurtu naturalnego. Gdy przesiekamy już składniki nożem (ok. 5-10 minut) szybko sklejamy ciasto rękoma. Nie powinno się go "ugniatać" gdyż straci kruchość. Formujemy z ciasta kulę i okładamy je do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie dzielimy je połowę. Jedną
chili & sugarprzepisów zawsze się udają. Zainteresował mnie przepis na piwne rożki - ciasto bez cukru, za to z piwem, do tego słodki dżem... Postanowiłam spróbować i mogę polecić z czystym sumieniem. Ciasteczka wyszły super, chociaż w pierwszej partii przesadziłam z dżemem i delikatnie wypłynął na blachę;) Dlatego na koniec przepisu podam kilka porad dotyczących przygotowania. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej(...)margaryny (ja użyłam Kasi) dżem (ja użyłam żurawinowego) cukier puder Przygotowanie: Do przesianej mąki zetrzeć na tarce mocno schłodzoną (w zamrażalniku) margarynę. Wymieszać wszystko ręką. Dodać piwo i zagnieść szybko ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie należy je cienko rozwałkować i pokroić na kwadraciki o boku
Kulinarne InspiracjeDziś zapraszam Was na bananowe mini serniczki z ciasteczkiem. Proste w przygotowaniu i co najważniejsze pyszne. Posmakują zarówno wielbicielom małych słodkości, jak i bananowych smaków. Moja
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na pyszne i uroczo wyglądające czekoladowe babeczki z kremem na bazie mascarpone . Babeczki są nie tylko pyszne i proste w przygotowaniu, ale
Słodkie okruszkiktóre nie są?:) Ten serniczek jest dość szybki do przygotowania. Ja jestem zadowolona z wyniku końcowego. Ciasto wyszło nie za słodkie. Smak czekolady można sobie dobrać dowolnie – mleczną, deserową lub gorzką. Można również zmieszać pół na pół gorzką i mleczną i ja tak właśnie zrobiłam:) Spód: 180-200 g ciasteczek digestive w czekoladzie 130 g masła Warstwa serowa
Smaki Na Talerzuodświeżające energetycznie miejsce. Mi osobiście najbardziej podobały się ciasteczka i taką też matę mamy na naszej lodówce, zobaczcie jak to fajnie wygląda. Jeśli się znudzi albo znajdę coś piękniejszego, to nic prostszego, jak zmienić jedną matę na inną. Wątpię jednak, że ktokolwiek, kto już znalazł dla siebie coś tak fajnego, szybko się tym znudzi. Być może ten sposób odmieniania wyglądu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pączki podwójnie pomarańczowe za sprawą ciasta i nadzienia. Są aromatyczne bajecznie pomarańczowe. Do zrobienia ich wystarczą cztery pomarańcza które o tej porze roku są najlepsze. Znikają
wesoła kuchniasekundy.Zrobić tak 3 – 4 razy. Ciasteczka zaczną się rozwarstwiać. Za pomocą dwóch widelców (jednym przytrzymywać ciastko) rozchylać warstwy do uzyskania pożądanego kształtu. Gotowe wyjąć, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i oprószyć cukrem pudrem. Ważne jest, aby temperatura oleju nie była za wysoka, gdyż ciastka za szybko się usmażą i nie zdążą się rozwarstwić. Z tego samego
Moje domowe kucharzenieJakiś czas temu miałam okazję po dzielić się z Wami przepisem na pyszn e rogalik i wiedeński e . Zamierzam upiec je na Boże Narodzenie więc
babka w formieWitam Kochani, dziś kontynuacja tematu tłustego czwartku i walentynek. Dziś przedstawię Wam przepis, który łączy te dwa dni. Pyszne oponki serowe z kształcie serc. Proste, pyszne
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusekundy.Zrobić tak 3 – 4 razy. Ciasteczka zaczną się rozwarstwiać. Za pomocą dwóch widelców (jednym przytrzymywać ciastko) rozchylać warstwy do uzyskania pożądanego kształtu. Gotowe wyjąć, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i oprószyć cukrem pudrem. Ważne jest, aby temperatura oleju nie była za wysoka, gdyż ciastka za szybko się usmażą i nie zdążą się rozwarstwić
Moje domowe kucharzenie