szybkie ciasteczka - 4000 przepisów (strona:140/267)

Ciasteczkowa frustracja. I serduszka z marcepanem 129

wyciąć drugie tyle serduszek z marcepanu, posklejać całość, no i polukrować... Bolały mnie plecy, ręce i stopy, miałam dość i powiedziałam sobie nigdy więcej!A kiedy wszyscy zajadali się ciasteczkami, chwalili je i domagali się więcej, stwierdziłam: Dlaczego by nie...?Migdałowe serduszka z marcepanemSkładniki:(na 60 sztuk)150 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli80 g cukru pudru1(...)cukrowe perełki5 łyżek powideł śliwkowychMąkę przesiać do miski, wymieszać z solą, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i migdałami. Dodać masło pokrojone w kostkę, posiekać nożem, a następnie zagnieść. Dodać mleko, szybko połączyć.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, wycinać foremką serduszka średniej wielkości.Ułożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche różyczki z marmoladą u Aleex 151

nich przygotowanych. Wyróżniony przepis to kruche różyczki z marmoladą. Te ciasteczka Renata piecze w każde święta oraz na rodzinne uroczystości. Od dzisiaj możecie te smaczne i pięknie wyglądające ciasteczka mieć także w swoim domu. Zapraszam. Składniki: • 40 dag mąki pszennej (jeżeli mam duże jajka dodaję około 50 dag) • 4 żółtka + 1 białko • 30 dag masła • 3 łyżki cukru pudru • szczypta(...)różana) Przygotowanie: 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i szczyptę soli, wymieszać. Do suchych składników dodać żółtka i masło (ja dobrze schłodzone masło ścieram na tarce) i szybko zagnieść ciasto. 2. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować na płaty o grubości około 3 mm, za pomocą szklanki wykrawać kółka. 3. Teraz przechodzimy do robienia różyczek

W mojej kuchni
Omlet białkowy z mąką gryczaną 211

Odżywka białkowa to ostatnimi czasy absolutny hit. Nie jest już spożywana wyłącznie w postaci tradycyjnego napoju, ale coraz częściej znajduje zastosowanie również w kuchni. Z jej

peanutbuttermonster
CIASTKA ZIMTSTERNE 183

ciasteczka można zrobić zawsze, nie tylko od święta, prawda? Są to co prawda iście Bożonarodzeniowe ciastka, jednak uważam, że nie powinniśmy się tym jakoś bardzo przejmować, biorąc pod uwagę, że dobre ciastka można zjeść zawsze. Nawet w majowy wieczór ze szklanką herbaty w ręku na rozkwieconym balkonie. Co do dzisiejszego wypieku, stwierdzam, że to rozkosz w czystej postaci. Proste, szybkie(...)kawałkiem papieru. Rozwałkowujemy na około 0.5 cm grubości i wycinamy gwiazdki. Jeżeli ciasto klei się mimo podsypania cukrem pudrem, pozostawcie je na kilka chwil aby obeschło. Ułatwi to wycinanie ciasteczek i przekłądanie ich na blaszkę do pieczenia. Ciasteczka przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. pieczemy w 150 stopniach C przez 10-15 minut.  Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka z bezą, czyli słodkie aspirynki. 112

pieczenia 1 łyżka cukru 1 łyżka  cukru waniliowego szczypta soli 125 g margaryny 2 żółtka jeśli ciasto jest za suche to 2 łyżki kwaśnej śmietany dżem do połączenia ciasteczek (ja użyłam rabarbarowego, lecz może być również każdy inny, nieco kwaskowy dżem) BEZA: 2 białka szczypta soli 200 g cukru pudru      Mąkę przesiewamy na stolnicę wraz(...)dosypujemy cukier, cukier waniliowy, sól, mieszamy i dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę. Dokładnie siekamy nożem, aż uzyskamy coś w rodzaju drobnej kruszonki, teraz dodajemy żółtka, mieszamy nożem, a następnie szybko zagniatamy ciasto (im mniej ogrzejemy ciasto dłońmi, tym będzie bardziej kruche), jeśli jest zbyt sypkie dodajemy śmietanę. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 20-30 minut. Po tym czasie wałkujemy

Rozpustne gotowanie
Kakaowo-miodowe wafle z jagodową nutą 185

Dziś zapraszam Was na mój smak dzieciństwa w lekko unowocześnionej wersji. Kakaowo-miodowe wafle z jagodową nutą. Prosty w przygotowaniu deser, który znika w kilka chwil

Słodkie okruszki
Paprykowe krakersy z kminkiem. 120

stolnicy, kroimy w kwadraty takiej wielkości jakie chcemy mieć ciasteczka. Układamy je na blaszkach posmarowanych masłem lub margaryną. 2. Następnie każdego krakersa za pomocą pędzelka smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy papryką i kminkiem. 3. Krakersy pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Trzeba ich pilnować ponieważ bardzo szybko się pieką. Upieczone studzimy i podajemy. 4. Smacznego życzę. Rady

Izabelawkuchni
Biskwity z bitą śmietaną i truskawkami 206

wypróbować. Uwaga: Biskwity z bitą śmietaną i truskawkami, to ciasteczka, które należy zjeść od razu. Nie polecam przygotowywać ich na zaś – delikatny biszkopt łatwo się przyczepia do talerza, a truskawki mogą puszczać wodę. Najwygodniej jest je napełniać i od razu przekazywać głodnym rączkom w celu konsumpcji. Robi się je szybko, może się wydawać, że jest ich dużo, ale gwarantuję

Poezja smaku
Babeczki kokosowo-orzechowe i 2 lata Raju dla Podniebienia 62

siekamy razem z masłem i cukrem, dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce ok.15min. Przygotowujemy foremki na babeczki. Ciasto można przełożyć do foremek na 2 sposoby. Można najzwyczajniej wylepić foremki ciastem lub ciasto rozwałkować, wykrawać krążki ciasta na kształt foremki, wylepić, lekko przyciskając do dna, zdjąć okrawki. Ciasteczka piec na złoty kolor ok.20-25min w 170C. masa: w rondelku

Raj dla Podniebienia
ekspresowy czerwony barszczyk 282

składniki: 1500 ml rosołu 330 ml koncentratu barszczu czerwonego Jamar 2 łyżeczki majeranku sól, pieprz opcjonalnie: sok z cytryny 2 ząbki czosnku 2 goździki wykonanie: Do

Domowy Smak Jedzenia
Orzeszki 105

Orzeszki to ulubione ciasteczka dzieci, ale i nie tylko.  Do ich przygotowania potrzebna jest specjalna patelnia lub urządzenie przypominające gofrownicę.     Składniki: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku 1 szklanka cukru Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki  i formujemy kuleczki

Pyszności Słodkości
Ciasteczka kruche różyczki 126

było im się nie oprzeć. U mnie dwie blachy ciasteczek ok 40 sztuk zniknęło w dwa dni ;-) Składniki: 1 szklanka maki pszennej 1,5 szklanki krupczatki 200 g zimnego masła lub margaryny 3 żółtka 3/4 szklanki cukru pudru szczypta soli kilka kropel olejku waniliowego Sposób wykonania: Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć

Na słodko lub wytrawnie
HITowy sernik 192

Moja wariacja na temat sernika na zimno....dość szybkiego w przygotowaniu mało skomplikowany  a jednocześnie bardzo dobry Składniki: Na spód: 300 gram płatków śniadaniowych czekoladowych 2 pełne łyżki masła Masa: 1 kg sera twarogowego  szklanka cukru pudru 6 łyżeczek płaskich żelatyny kilka sztuk ciastek typu markizy ja użyłam ciasteczek HIT kokosowych Masa owocowa: słoik konfitury truskawkowej ewentualnie zmiksowane

NaKońcuJęzyka
CIASTECZKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z NADZIENIEM 118

niej paczkę ciasta francuskiego. Nadzienia do niego zależą od pomysłowości i posiadanych produktów. Najczęściej występują w wersji na słodko. I taką też Wam polecam. Naprawdę bardzo łatwo i szybko się je przygotowywuje. Mnie zależało na czasie, więc zrobiłam tylko nadzienia z budyniu i jabłka. Ale przepyszne są również z powidłami,czekoladą, śliwkami lub brzoskwiniami. (Jak zrobię następnym razem(...)jabłka. Posypałam je cynamonem i brązowym cukrem. Następnie zawijałam ciasto w rożki, bądź składam na pół. Ciasto bardzo dobrze zlepia się widelcem. Roztrzepałam w miseczce jajko i posmarowałam nim ciasteczka. Posypałam je jeszcze z wierzchu cukrem trzcinowym. Wstawiłam do nagrzanego, elektrycznego piekarnika. Piekłam około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy przestygną można opruszyć je cukrem pudrem

potrawyregionalne
Krwawe ciasteczka na Halloween 166

dodała im charakteru - lukier królewski i odrobina barwnika mogą zdziałać cuda. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a efekt naprawdę znakomity. Może za rok przyda się Wam taki przepis...? Krwawe ciasteczka cytrynowo-cynamonowe Składniki: (na 20 sztuk) 225 g mąki pszennej 40 g cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka mielonego cynamonu 150 g zimnego masła 1 żółtko lukier(...)zielonego barwika w żelu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Mąkę i cukier puder przesiać, wymieszać ze skórką cytrynową i cynamonem. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić żółtko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, wycinać szklanką koła

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania