Jako, że mamy weekend coś słodkiego być musi. Jako że deszczowa pogoda całkowicie mnie jakoś rozleniwiła będzie coś na szybko. Delikatna pianka. brzoskwinie,a wszystko pod
Z Majeczką w kuchniDo zrobienia tego dania zainspirował mnie ten przepis . Wyszło pysznie :) Mięsko delikatne i aromatyczne, a ponieważ pieczarki uwielbiam pod każdą postacią, to właśnie ich dodatkiem
kuchnia doskiSą takie chwile, kiedy ciasto potrzebne jest „ na już ” – od razu. Najlepiej puszyste, delikatne, słodkie i przepyszne. Dzięki kuchence mikrofalowej szybkie ciasto czekoladowe
Poezja smakuPorzeczki są dostępne naprawdę krótko, więc warto po nie sięgnąć dopóki są :) Muffinki porzeczkowe to idealny przepis dla osób, którym tak jak mnie brakuje czasu na
kuchnia doskiWitajcie :) Moje dzieci bardzo lubią faworki i oponki dlatego często je piekę :) Są proste w wykonaniu, nie potrzeba do nich dużo składników, szybko się je
Sama słodycz i szczypta chilihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Taka moja własna wersja rurek z gotowego ciasta francuskiego. Robi się je niezwykle
Di gotujeKulki z preparowanego (dmuchanego) ryżu z dodatkiem roztopionej czekolady i uprażonych orzechów włoskich. Wyjątkowo prosta, słodka przekąska, którą bardzo szybko przygotujemy. Składniki: 80 g ryżu preparowanego
Oryginalny smakRabarbar od dłuższego czasu gości w naszych sklepach, a ja właśnie sobie uświadomiłam, że jeszcze nic z niego nie robiłam. Więc szybko nadrobiłam zaległości i
Passion of CookingW tym tygodniu mamy tłusty czwartek więc z tej oto okazji zapraszamy Was już dziś na pączki z mango – smaczne i szybkie w przygotowaniu Składniki
Kuchenne WariacjeKeksiki o kokosowo-bananowym smaku , to fajny pomysł na smczene, pożywne sniadanie lub podwieczorek przy filizance ulubionej herbaty . Proste i
Zakamarki mojej kuchniLava cake, czyli ciastko lawa z płynnym środkiem (fondant) uchodzi za trudne do zrobienia, choć w rzeczywistości przygotowuje się je szybko i prosto. Pieczenie w wysokiej
Poezja smakuPrzy okazji przygotowywania na deser Eton Mess , zrobiłam kilka sztuk bezowych eklerków (podobne wypieki widziałam w tutejszym markecie). Polecam ten szybki i idealny na lato deser
Przepisy AleksandrySzuram stopami w kolorowych butach, a trzymający mnie za rękę Dziadek uśmiecha się z zadowoleniem. On nigdy nie narzekał na szuranie ... Na jesienną melancholię najlepsze są ciastka. Proste, szybkie i wypełniający dom błogim aromatem. Czy potrzeba czegoś więcej...? Ja przerobiłam przepis Doroty ; zamiast zwykłych, jasnych herbatników upiekłam takie mocno kakaowe, wsparte delikatnym dodatkiem kawy. Nie czuć jej, ale zdecydowanie podkręca(...)kęsy. Wyszło mi ich więc naprawdę dużo... A zniknęły niepostrzeżenie; pielgrzymki do puszki uprawiałam nie tylko ja, ale cała Rodzina z Siostrą na wiecznej diecie na czele. Ciasteczka są cieniutkie, kruchutkie i niesamowicie wciągające. Niezbyt słodkie, idealne do kubka gorącej herbaty z cytryną i miodem. Jeszcze tylko dobra książka i chwila czasu, żeby móc się, choć na moment, oderwać
Pożeraczka, czyli raz adobrzejest pewne - ciasteczka są kruche, maślane, delikatne - czego można chcieć więcej gdy ma się ochotę na słodkie małe co nieco?! Po prostu pychaaaa! Składniki: 200 g miękkiego dobrego masła 250 g mąki pszennej 3,5 łyżki białego drobnego cukru 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 1 gorzka czekolada Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Masło z cukrem ucieramy szybko na jasną(...)lekko zmodyfikowany pochodzi z bloga: W kuchni bez dubli, Mariety Mareckiej. Zmodyfikowaniu uległo: nie dodałam esencji waniliowej tylko łyżeczkę aromatu pomarańczowego, zamiast cukru pudru użyłam gorzkiej czekolady do polania ciasteczek oraz zamiast 5 łyżek cukru trzcinowego użyłam 3,5 łyżki drobnego białego cukru. Zmianie uległ także kształt, w oryginalnym przepisie ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papier
Zasmakuj KuchniCiasteczka zrobiłam na długi weekend majowy, z nadzieją, że choć trochę przetrwają.. Zabrałam je na moją działkę, gdzie zostały pochłonięte w oka mgnieniu przez działkowiczów. Smakowało i o to mi chodziło! Bardzo smaczne, dla miłośników wiórek kokosowych i płatków owsianych - idealne! Nie przepadasz za kokosem? Spróbuj, na pewno zmienisz zdanie! :)Składniki na 25 całych ciastek, czyli 50 połówek(...)gorącej wody i szybko wlać, ciągle mieszając, do rondelka. Mieszankę przelać do suchych składników i wymieszać drewnianą łyżką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto na blaszkę i spłaszczamy. Pieczemy ok. 12 minut w 170 stopniach. Ciastka wyrosną ogromne. Wyciągamy je z piekarnika, i przekrawamy delikatnie na pół. Odstawiamy do wystygnięcia, aby stwardniały. Ciasteczka miodowo-owsiane
Czarnawisienka