Jednym ze składników tego deseru jest… uśmiejecie się pewnie, ale to prawda- szarlotka. Tak! Uwielbiam tworzyć i komponować różne zestawy smakowe, więc nie ma się co dziwić, że czasem w moich słodkościach pojawiają się przeróżne składniki (spokojnie- wszystko jadalne!):) Deser jest słodki, orzeźwiający, a przyrządza się go bardzo szybko. Potem wystarczy tylko schłodzić go w lodówce. Kilka dni wcześniej piekłam szarlotkę, z której ilością przesadziłam, bo wyszła mi jej konkretna blacha. Wykorzystałam ją... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!