Dziś polecam Wam pyszne owsiane babeczki z konfiturą truskawkową . Idealne w ramach zdrowszego deseru lub drugiego śniadania. Do przygotowania babeczek użyłam płatków owsianych JUMBO Provena . Idealne
Słodkie okruszkipoczątków? Że Co? Co ona zaś wymyśliła? A no w szybkim skrócie powiem Wam, o co chodzi... Siedzę sobie ostatnio przy komputerze i jak zwykle zajmuje się Nastoletnimi (zdjęciami, przepisami i w ogóle). Wchodzi Mama i daje mi jakąś starą pogniecioną kartkę, mówiąc: "Patrz, twój pierwszy przepis- czekoladowe ciasteczka pamiętasz?? Raz prosiłaś mnie, bym wstawiła je do piekarnika
Nastoletnie WypiekanieDziś zapraszam Was na pyszne pistacjowe babeczki . Ucieszą nie tylko wielbicieli pistacji, ale też i każdego zwolennika słodkości. Idealne od tak lub do kawy czy herbaty
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na pyszne, puszyste śmietankowo-wiśniowe babeczki . Idealne zarówno dla małych jak i dużych łasuchów. Proste w przygotowaniu, dlatego tak często przygotowuje je właśnie
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na ekspresowe mini ciasto piernikowe (w filiżance). Jest, to idealna propozycja dla zabieganych, studentów czy po prostu dla każdego kto ma ochotę na
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na odrobinę czekoladowej rozkoszy Czekoladowe babeczki z nutellą przygotujecie dosłownie w kilka chwil, a ich smak osłodzi Was na dłużej. Idealne na poprawę
Słodkie okruszkiUwielbiam zapach piernika unoszący się po domu… Już dziś przygotowałam wraz z dziećmi pyszne świąteczne piernikowe babeczki (z dżemem z jagód). Na zewnątrz leży piękny
Słodkie okruszkinich zrobić. Mam zaraz gości więc postanowiłam zrobić coś szybkiego i dobrego. Wyszły kruche i pyszne, polecam. Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść na jednolitą masę. Zostawić na 10 minut. Rękoma nabrać porcje ciasta, uformować kulę, lekko spłaszczyć. Na środek położyć połówkę śliwki i przydusić. Rozłożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku
Kuchnia PokoleńPomysł na szybką i słodką przekąskę - świeże brzoskwinie zapiekane z ciasteczkowym nadzieniem. Prosto i bardzo smacznie :) Takie brzoskwinie najlepiej smakują podane z lodami lub bitą śmietaną. Składniki na porcje dla 4 osób (po 2 połówki): 4 świeże brzoskwinie 50 g ciasteczek herbatnikowych, np. holenderskich 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 łyżka zwykłego cukru 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka
UgotowaćDeser jest pyszny i szybki w przygotowaniu. Jego smak można dostosować do własnego gustu. To od Was zależy jakiego jogurtu i owoców użyjecie. Polecam! (1-2 porcje) 250 ml jogurtu owocowego (dowolny smak) 100g crunchy (mogą być zwykłe płatki błyskawiczne lub pokruszone ciasteczka) 2 garście owoców (u mnie czereśnie i maliny) (*) 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej
Di gotujewarzywnych. Można ją wykorzystać do pieczenia słodkich wypieków, naleśników, ciast, ciasteczek, a także chlebów, pizzy. MĄKA OWSIANA PŁATKI OWSIANE MUSLI ORZECHOWE Musli orzechowe to mieszanina czterech rodzajów płatków zbożowych - owsa, pszenicy, jęczmienia, żyta oraz orzechów - laskowych, migdałów, nerkowców, rodzynek i nasion - słonecznika, lnu, sezamu, pestek dyni. Idealne na szybkie i pożywne śniadanie, z mlekiem czy jogurtem. QUINOA MAKARON PSZENNY
Zdrowie na języku :Pkoniecznie zjadłabym jakieś ciepłe, pyszne domowe ciastko, zawsze wykonuję ten szybki deser, do którego przygotowania wystarczy wymieszać wszystkie składniki, umieścić w kubku, który jest bezpieczny do używania w mikrofalówce i po kilki minutach mamy takie cudo,a w całym domu czuć wspaniały aromat :) jeśli jeszcze nie próbowaliście takich ciasteczek, to koniecznie wypróbujcie, najlepiej zrobić taką domową wersję z składników, które
zdrowa vege kuchniażółtka, cukier, śmietanę oraz szczyptę soli. Całość siekamy, a następnie szybko wyrabiamy dłońmi. Gotowe odstawiamy na 30 minut do zamrażarki. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok 4 mm i wykrawamy odpowiednie kształty. Jeśli nie mamy foremek możemy użyć różnej wielkości szklanek, kubków, nakrętek. Gotowe dziurkujemy widelcem. 3. Ciasteczka wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika i pieczemy
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 200g mielonych migdałów 100g cukru pudru cukier waniliowy 2 białka 2 łyżki mąki pszennej 100g płatków migdałowych polewa: 1 tabliczka czekolady Przygotowanie: Zmielone migdały mieszamy
Luźna Kuchniaobchodzę. Zamerykanizowanych. Skomercjalizowanych świąt.Ale ciasteczko to co innego. Ciasteczko można.Pach. Pach. Pach. Jak to klasyk mawiał.W limitowanej wersji. Październikowej. Dyniowej. Piernikowej. Mocno czekoladowej. Bo mi się akurat kakao skończyło. Ale dzięki temu chyba lepsze jest. Było. Bo już zjedzone. Kubek do dna wylizany. Strrrasznie szybko. Strrrasznie dobre. 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
bastalena