szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:760/1736)

Trójkolorowe Ciasto Truskawkowe 183

Pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które w dość prosty sposób przygotujemy. Schłodzone będzie idealnym deserem na upalne dni. Składniki na kwadratową blaszkę 18 x 18 cm Masa z mascarpone: 125 g mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 30 ml wrzątku Masa Jogurtowo Truskawkowa: 300 ml jogurtu gęstego w temp. pokojowej 3 łyżki(...)mieszamy i wykładamy na herbatniki, a na sam koniec wykładamy mini biszkopciki. (ps. zdjęcie takie sobie, bo mąż je robił na szybko telefonem, a stara cyfrówka znów niestety zjadła kilka ostatnich zdjęć do ilustracji krok po kroku) Ciasto schładzamy przez noc, albo przynajmniej przez 5 godzin. Gdy podwoimy skłądniki, wyjdzie nam ciasto na blaszkę

Gotowanie...to proste !
Roladki z francuskiego ciasta z łososiem 854

Jutro ostatnia sobota karnawału ! Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska, która może być podana na zimno lub na ciepło. Będzie idealna  jako uzupełnienie szwedzkiego stołu, obok na przykład jajek faszerowanych pastą łososiową. Jej przygotowanie jest bardzo proste, a efekt, jak widać na zdjęciach, również miły dla oka. Przepis pochodzi z książki "Pascal kontra Okrasa" wydanej przez Lidla(...)urozmaiciłam go tylko odrobinę świeżym koperkiem dodanym  do łososia. Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g wędzonego łososia 1 opakowanie serka śmietankowego koperek pieprz 1 jajko Wykonanie: Ciasto wyjmujemy z lodówki, pozwalamy mu się lekko ocieplić, a następnie je rozwijamy.  Brzegi ciasta smarujemy

Kulinarne przygody Gatity
Makowiec japoński 224

sobie, że upiekę, no bo smaczny:) Smak makowca znałam, bo przepis na to ciasto krąży wśród moich znajomych, odkąd pamiętam:) Ciasto jest wilgotne, lekko słodkie, lekkie i gdyby nie parzenie i mielenie maku, to piekło by się je szybko:) Składniki: 40 dkg maku; 20 dkg masła; 20 dkg cukru pudru; 20 dkg kaszy manny; 80 dkg jabłek(...)grubych oczkach jabłka, kaszę manną, proszek do pieczenia, olejek migdałowy i rodzynki. Wszystkie składniki wymieszać. Na końcu dodać do masy ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać. Przygotowane ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem pergaminowym formy do pieczenia ( 20cm x 30 cm). Piec w temperaturze 180 o C przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową

In my kitchen
Pyszna pizza 234

pory wypróbowałam kilka przepisów na ciasto do pizzy. Nie wszystkie próby były zadowalające. Od kilku lat niezmiennie korzystałam więc z jednego, sprawdzonego przepisu ( tego o tutaj ). Uznałam, że skoro ta pizza nam smakuje, nie ma sensu próbować innych receptur. No właśnie…. Znacie to uczucie gdy uważacie, że coś jest „NAJ…” … dopóki nie spróbujecie czegoś jeszcze(...)wyszła nawet lepsza niż z pizzerii. Poważnie! Idealna:) Zdjęcia co prawda zamieszczam mało atrakcyjnie, bo robione były totalnie na szybko, ale zrozumcie, tak nam ta pizza pachniała, że chcieliśmy się do niej dobrać jak najszybciej;) Warto było :)) Ciasto: 3 szkl. mąki 60 g drożdży 3-4 łyżki oliwy ok 1 szkl. letniej wody 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru

Smaki Na Talerzu
Torcik żurawinowy z wegańskimi krówkami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 186

wykorzystanie żurawiny zalegającej w zamrażarce. Dodatkowo spodziewałyśmy się koleżanki na herbatce więc szybko wykonałyśmy taki torcik w rustykalnej formie (fajnie jest zwalić brak dbałości o szczegóły na rustykalny klimat 😎 ). Wykorzystałyśmy do niego zacne krówki żurawinowe ale możecie wybrać swoje ulubione cukieraski 🍬🍬        Składniki: Wegańskie ciasto (śr:18 cm) -95g mąki ryżowej -95g mąki gryczanej

Candy Pandas
Dyniowe buźki - kruche ciasteczka z marchewką 374

cukru pudru łyżka soku z grejpfruta ( można dać sok z pomarańczy)   Składniki zagnieść dość szybko, uformować kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę lub na noc ( u mnie z braku czasu 24h leżakowania w lodówce). Ciasto należy wyjąć z lodówki na 30 minut przed rozwałkowywaniem. Blat lub stolnicę oprószyć mąką - ja użyłam kukurydzianej, rozwałkować

apetytnapieczenie
Paszteciki drożdżowe ze szpinakiem 217

smakują ciepłe, choć zimne też są niczego sobie. Kształt pasztecików oczywiście jest dowolny, wybrałam takie ozdobne rogaliki, które szybko się robi i wykorzystuje się całe cisto- nie trzeba niczego docinać, wycinać itd. Sposób ich wykonania poniżej. Przepis na 64 paszteciki: Ciasto: 1kg mąki 60g drożdży 1łyżka cukru 400ml mleka 200g margaryny 1 łyżeczka soli  1 łyżeczka zmielonej czarnuszki śmietanka

Wrzosowa Polana
Kakaowo-waniliowe muffinki czapki Mikołaja 171

kilka dni dlatego przychodzę do Was z przepisem na niezawodne i szybkie w wykonaniu babeczki udekorowane jak czapka Mikołaja .Idealny pomysł na mikołajkowe słodkości dla dużych i małych :) Babeczki są wilgotne a w tym przyapdku też dwukolorowe. Polecam gorąco SKŁADNIKI *z proporcji wychodzi 12 muffinek CIASTO -1 jajko -100 ml mleka -100 ml oleju -100 ml wody -1,5 szkl

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
lekkie,puszyste pączki małe i duże... 176

jajek dać zaczyn drożdżowy, letnie mleko i stopiony tłuszcz letni, szczyptę soli, ocet, mąkę przesianą i mikserem spiralami wyrabiać na szybkich obrotach z 10 minut przykryć ręcznikiem i zostawić w cieple na 40 minut do wyrośnięcia wyrośnięte ciasto znowu wyrobić ale ze 2 minuty i wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką mniejszą połowę ciasta rozwałkować na 2 cm placek i wycinać

W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny kokosowe 167

Pyszne, aromatyczne, mocno kokosowe muffiny. Bardzo smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Delikatny, mięciutki środek i chrupiąca skórka. Do tego polewa z białej czekolady i kokosowa posypka, mniam. Zróbcie do popołudniowej kawy!  Z podanych składników wychodzi 18 muffinek.  Składniki: 300 g mąki, 100 g wiórków kokosowych, 200 g cukru, 2 jaja, 250 ml mleka, 90 ml oleju(...)pieczenia. W drugiej składniki mokre: jajko (roztrzepane widelcem),  mleko  i olej. Do suchych składników wlać mokre, wymieszać niedbale łyżką. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 25 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Po wystygnięciu muffiny polać roztopioną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi

Moja kraina smaków
Tarta z łososiem i szparagami 245

Sezon na szparagi niebawem się kończy, więc nie prześpijcie ich! Można jeść je na milion sposobów. My proponujemy szybki numerek – tartę. Można je też podawać duszone, smażone lub gotowane, z szynka parmeńską, sosem holenderskim lub berneńskim, fetą, jajkiem sadzonym. Cokolwiek podpowie Wam wyobraźnia… Tylko patrząc na szparagi, lepiej trzymajcie ją na wodzy… Składniki: pęczek białych szparagów płat(...)płaską łyżeczką soli. Dodajecie pokrojone w kostkę masło. Wyrabiacie palcami lub nożem, dodajecie jajko i wyrabiacie ciasto. To wrzucacie do lodówki (owińcie je wcześniej folią, żeby nie obeschło). Im krócej będziecie je międlić w dłoniach, tym bardziej kruche będzie, więc działajcie szybko! Szparagi myjecie pod bieżącą wodą i obieracie. Nie zapomnijcie odkroić kawałków o długości 3-4 cm od dołu

GRUBY WAŁEK
Babeczki motylki 157

babeczki  motylki. Pięknie się prezentują, a jeszcze lepiej smakują. Mają jeszcze jedną wadę, bo bardzo szybko znikają. Polecam do popołudniowej herbatki lub kawki.  Z podanej porcji wychodzi około 20 babeczek. Jeśli macie ochotę na takie słodkości to zapraszam po przepis. Składniki Ciasto 4 jajka (osobno białka i żółtka) 200 g cukru 75 g mąki pszennej 75 g mąki

O kuchni z uczuciem
SEROWE CIASTECZKA Z RABARBAREM 275

należą serowe ciasteczka. Są kruche i kwaśno-słodkie jednocześnie . Bardzo wiosenne i orzeźwiające. Pyszne i szybkie w przygotowaniu.  POTRZEBUJEMY: 150 g serka waniliowego typu Almette lub serek śmietankowy +cukier waniliowy 150 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 żółtko Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki. 0,5 kg rabarbaru 3 łyżki dżemu z owoców leśnych

WYSPA SZCZĘSLIWA
Piernikowy sernik królewski 295

przesiać,dodać cukier puder,kakao,przyprawę piernikowa i proszek do pieczenia - wymieszać następnie połączyć z masłem pokrojonym w kawałeczki i zagnieść szybko jednolite ciasto.Owinąć w folię spożywczą i umieścić w zamrażarce.Przygotować okrągła foremkę dosyć wysoką ,ponieważ ciasto w trakcie pieczenia wyrasta dosyć wysokie,niestety stygnąc opada.Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia,bok wysmarować masłemjajka z cukrem ubić

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania