Smak ciastek dużo zależy od jakości miodu i masła. Dlatego przy tak niewielkiej ilości tych składników, nie zamieniajcie masła na margarynę i używajcie naturalnego miodu. Uwierzcie
IMPRESJA SMAKUSzybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. Idealne do niedzielnej kawki :) Salceson czyli ciasto z jabłkami Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent
Smaki NataliiQuiche z ciasta francuskiego z pieczonymi pomidorami w sosie z pesto i ricotty to bardzo aromatyczne danie, proste a zarazem szybkie w przygotowaniu. Smacznego :) **** La quiche di pasta sfoglia con pomodori al forno e sugo di pesto e ricotta e' un piatto molto aromatico e gustoso, semplice e veloce da realizzare. Buon appetito :) SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego
La grande e la piccola cuocaWilgotny, puszysty piernik przekładany powidłami śliwkowymi i marcepanem. Robi się ekspresowo, nie wymaga nawet wcześniejszego wyciągania składników z lodówki, ani też wyjmowania miksera. Wystarczy w szerokim
cool and mintyAleż pyszne danie sobie wymyśliłam. Miałam pomidorowy makaron a w lodówce zielony brokuł czekał na zjedzenie, no to pozostało coś białego dodać i danie gotowe. Zrobicie
Moje Małe CzarowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wyjątkowe ciacho – truskawki i rabarbar pod owsianą kruszonką – smakuje obłędnie. To połączenie słodko-kwaśnych owoców, masła i płatków owsianych. … Przeczytaj
My Blueberry CornerZnów coś słodkiego, muszę pomyśleć w końcu nad dodaniem czegoś ”na słono”, ale jak na razie nie opuszcza mnie jak Ja to nazywam ”
madamekuchnia.wordpress.comTak naprawdę wciąż lecimy na sławie bakłażana. No dobrze, na pozostałościach z tego farszu . Ponieważ ciasto francuskie to moje „must have” w lodówce i
gutfuttwarożkiem. Na twarożku ułóż szparagi i skrop je oliwą. Wstaw tarty z powrotem do piekarnik i piecz przez 10-15 minut, aż ciasto się zezłoci, a szparagi będą upieczone. Jeżeli będą przypiekać się za szybko, zmniejsz temperaturę do 200 stopni C. Wyjmij tarty z piekarnika. Na każdej ułóż po garstce groszku i po kilka listków mięty. Przypraw solą i pierzem
Chilli Czosnek i OliwaBardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. W sam raz na niespodziewanych gości. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego konfitura owocowa (u mnie domowa konfitura jeżynowa) 2 łyżki cukru trzcinowego Z ciasta francuskiego wykrawamy serduszka. Na połowę serduszek nakładamy po pół łyżeczki konfitury, sklejamy i posypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika, wg. przepisu na opakowaniu
Kocham Czekoladęwykrawanie ciasteczek muszę mieć wenę. I czas oczywiście. Ale kiedy potrzebuję upiec coś na szybko do kawy czy herbaty, wybieram takie przepisy, które wymagają jedynie wyłożenia ciasta łyżką lub uformowania ręcznego. Te ciasteczka są dla mnie zupełną nowością, bo nigdy nie piekłam takich na bazie zmielonego słonecznika. Są naprawdę mocno słonecznikowe (chociaż po degustacji usłyszałam: "a to z sezamem
FitKotróżane i różowe. Biała kasza gryczana z płatkami róż, jogurtem naturalnym i owocami: jabłkiem, bananem,malinami i truskawkami. Na obiad ciasto a’la tarta z cukinii, z łososiem i serem mozzarella. Bardzo szybkie w przygotowaniu i jeszcze bardziej smaczne. 1 mała cukinia 200 g łososia świeżego 1-2 łyżki mąki 2 jajka 2 łyżki jogurtu 1 kulka mozzarelli sól
Kucharzycajeszcze inni chętni? Te paszteciki robiła zawsze moja babcia, a ja je uwielbiam po dziś dzień - tym bardziej, że są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu :-) Do dzieła więc, jeszcze zdążycie przed sylwestrową nocą ;-) SKŁADNIKI Ciasto: 1 kg mąki pszennej 70 g drożdży 2 kostki margaryny 400 g śmietany 2 całe jajka 2 żółtka Margarynę dokładnie rozkruszamy z mąką
Czary - gary w kuchniSłodycze też uwielbiam Jak teraz sobie myślę o tym co mogłabym nazwać swoim najulubieńszym daniem, to nie mogę się zdecydować. No ale do rzeczy! Dzisiaj błyskawiczny
Kuchnia w bieguOstatnio u mnie dość sporo prób z wegańskimi wypiekami, chociaż przeplatam je tymi bardziej tradycyjnymi :) Ta babka przypomina mi bardzo taką, którą dawniej piekła mama, ale
FitKot