Paszteciki drożdżowe ze szpinakiem
Paszteciki drożdżowe ze szpinakiem
Domowe paszteciki są o niebo lepsze od tych kupnych. Ciasto to kwestia gustu, mnie bardziej odpowiada drożdżowe niż francuskie. Należy pamiętać, żeby farsz był naprawdę mocno doprawiony, inaczej wypiek będzie nijaki, sam szpinak mdły i bez wyrazu. Rzecz jasna, paszteciki najlepiej smakują ciepłe, choć zimne też są niczego sobie. Kształt pasztecików oczywiście jest dowolny, wybrałam takie ozdobne rogaliki, które szybko się robi i wykorzystuje się całe cisto- nie trzeba niczego docin... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wrzosowa Polana
Autor
Wrzosowa Polana
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
paszteciki, szpinak, ciasto, francuskie, drożdżowe, ciasto na niedziele, tort, torty, mięso, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, paszteciki drożdżowe, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z bezami, szybkie ciasto, jajka z farszem, rogaliki drożdżowe, szybkie ciasto bez pieczenia, szybki tort bez pieczenia , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, mięsa pieczone
Inne przepisy z Wrzosowa Polana
Dodaj komentarz