pyszne ciasto bez pieczenia! Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, kremowe ciasto z rurkami, które nie wymaga pieczenia. Do jego wykonania użyłam blaszki o wymiarach 24×24 cm. Ciasto zawsze należy zrobić dzień wcześniej przed podaniem, ponieważ wówczas rurki zmiękną i nie ma żadnego problemu z krojeniem. Polecam! Składniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 1,5 opakowania(...)takiego do szaszłyków) zaciągamy przez całą długość aby rozmazać trochę położone już paseczki . Całą „operacje” trzeba wykonać gdy czekolady są jeszcze ciepłe gdyż polewa dość szybko zastyga i wówczas już wzorek nam nie wyjdzie *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA
Blog z ApetytemPrzygotować ciasto. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone masło/margarynę, cukier puder, cukry waniliowe i jajka. Całość szybko zagnieść, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części - 3/4 i 1/4. Większym kawałkiem wyłożyć dno formy wysłanej papierem do pieczenia, a mniejszy schować o zamrażalnika
Di gotujeUwielbiam ciasta z owocami. A te ucierane są najlepsze. Dlaczego? Bo ich przygotowanie jest tak proste i szybkie, że nawet tzw. niespodziewani goście są Wam niestraszni. Kilka chwil przygotowań, pieczenie i… możecie na stół podać wspaniałe ciasto z jagodami i nektarynkami, które ucieszy smakiem każdego. Zachęcam do pieczenia. Pyszne ucierane ciasto owocowe. Ciasto z nektarynkami i borówkami
Słodkie okruszkikrólestwem ciast. Przepis odkąd pamiętam jest w mojej rodzinie. Biszkopt zawsze się udaje! Jest mega prosty do zrobienia oraz mega szybki. Nie wiem jaką ma oryginalną nazwę, ale u nas przyjęła się biszkopt całoroczny, gdyż do ciasta można dodać dosłownie wszystko! Zaczynając od świeżych sezonowych owoców, przez suszone owoce czy bakalie po konserwowe czy mrożone. Domowy biszkopt z owocami
Tagebuch po polskupomarańczowy Wykonanie ciasta: Do miski wrzucamy mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Wszystkie składniki rozcieramy szybko w rękach. Dodajemy śmietanę i żółtka i wszystko krótko mieszamy (tylko do połączenia się składników). Ciasto będzie zwarte, ale bardzo kleiste. 3/4 ciasta wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Ja robię to widelcem, ponieważ ciasto bardzo klei
Smak mojego domupostępujemy z pozostałą porcją ciasta. W szerokim rondlu, woku lub gęsiarce rozgrzewamy olej do temperatury 170 – 180º C. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz, jednorazowo nie więcej niż 3 sztuki. Ciasto opadnie na dno, gdy będzie wypływało na powierzchnię delikatnie zatapiamy je płaską łyżką cedzakową i przytrzymujemy ze 2 sekundy. Robimy tak 3 – 4 razy. Ciasteczka zaczną się rozwarstwiać(...)wyjmujemy, osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i oprószamy cukrem pudrem. Ważne jest, aby temperatura oleju nie była za wysoka, gdyż ciastka za szybko się usmażą i nie zdążą się rozwarstwić. Chruściki z ciasta na pierogi to świetny sposób na zagospodarowanie pozostałego ciasta. Inspirację znalazłam u Kingi na blogu Green Morning . Gdy spróbujecie tych chruścików już nigdy nie wyrzucicie
mojewypiekiinietylkoWyśmienity pomysł na pizzę, kiedy w domu nie ma drożdży:) Ciasto przygotowuje się w kilka chwil. Jest mięciutkie i smaczne. W sam raz na szybki posiłek dla rodziny. Dzieci ją uwielbiają. Dodatki można skomponować oczywiście wedle własnego gustu. Ja natomiast podałam, te które najczęściej u nas występują. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli
Krokusowy Domprzykład takie sakiewki, ale równie dobrze może to być też rolada. Bardzo fajna propozycja jako jakaś szybka zakąska. Bardzo praktyczna potrawa gdyż nie dość że przygotowanie zajmuje bardzo niewiele czasu to jeszcze za niewygórowaną cenę możemy zafundować sobie takie smakołyki. Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, garść oliwek, duży pomidor, kilka plastrów sera żółtego, kilka plasterków kiełbasy żywieckiej, oregano Przygotowanie: 1. Rozwijamy
Kuchnia Pełna Pasjinowy przyniesie o wiele więcej dobrego. Mam nadzieję, że chociaż Wasz ostatni, tegoroczny tydzień mija Wam świetnie. Tymczasem zabieram się do pichcenia, a Wam szybko przedstawiam kolejną propozycję na imprezową przekąskę! Składniki: - 1 arkusz ciasta francuskiego lub 300g domowego - 200g koncentratu pomidorowego - 150g mozzarelli (wiórki) - 100g szynki parmeńskiej (lub Serrano, szwarcwaldzkiej) Piekarnik nastawiamy na 210 stopni. Arkusz rozwijamy
Be Fit Be StrongPogoda nam dopisuje. Dlatego wcinamy szybkie śniadanie, zagryzamy dużą ilością świeżych truskawek i biegniemy z kocykami na trawkę. Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 3 jajka 3 łyżki oleju 2 szklanki maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru trzcinowego małe opakowanie cukru wanilinowego szczypta soli trochę tłuszczu do nasmarowania gofrownicy(...)znajdziecie tutaj Przygotowanie: jogurt zmiksuj z jajkami, szczyptą soli i cukrem. Cały czas miksując dodawaj olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aż powstanie gładka masa na ciasto. Ciasto piecz w gofrownicy nasmarowanej tłuszczem, aż się ładnie zarumieni. Następnie ostudź je na kratce, tak aby było chrupiące z obu stron, a następnie oprósz cukrem pudrem. Smacznego
Niezły Młynekobroty 8 – wrzucić orzechy i migdały, figi bez pestek,czas 7 sek, obroty 5 – wyjąć z naczynia, dodać rodzynki, wymieszać. Ciasto – Ziemniaki pokroić w bardzo drobną kostkę, dzięki czemu ugotują się bardzo szybko. Nie solić. Odcedzić, lekko odparować i przetrzeć przez praskę lub sitko. Na stolnicę wsypać mąkę, dodać posiekane masło lub margarynę, dodać masę ziemniaczaną, proszek
Kuchnia Pokoleńpotrafią mi się znudzić. Ostatnio na blogu pojawiły się dwa przepisy z dynią w roli głównej: SPAGHETTI Z DYNI MAKARONOWEJ Z BOCZKIEM, SZPINAKIEM I BATATAMI CIASTO DYNIOWE PALEO, BEZ GLUTENU Teraz nadszedł czas, aby przygotować przebój sezonu – Dyniowy chleb paleo z jagodami goji. Jagody możecie zastąpić tym, co akurat(...)fajnie ze sobą współgrający duet. Warto w sezonie kiedy jest duży dostęp do dyń, przygotować zapas puree i zamrozić. Można je potem łatwo i szybko wyjąć z zamrażarki i przygotować, czy to właśnie chlebek, ciasto albo zupę. Składniki: 1,5 szklanki mąki migdałowej 0,5 szklanki mąki kokosowej 3 jajka (ubite żółtko z białkiem) 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) ⅓ szklanki
PaleoLifeCudownie aromatyczne, cynamonowe ciasto z dyni to HIT w moim domu tej jesieni Wygląda nie pozornie ale w smaku jest obłędne. Szybkie, proste i zdrowe. Idealne na podwieczorek czy drugie śniadanie w pracy. W zimne, długie wieczory cynamonowe ciasto z dyni, będzie idealnie pasować do gorącej imbirowej herbaty. Wykorzystanie dyni w ten sposób, to również dobry pomysł na urozmaicenie diety
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiimasz czasu na przygotowanie słodkości Sylwestrowych, a chciałabyś jednak czymś zaskoczyć swoich znajomych, rodzinę? Jeśli tylko masz dostęp do ciasta francuskiego, pamiętaj że można z jego pomocą wyczarować prawdziwe cudeńka! Te choineczki są tego przykładem :) W miarę szybkie do przygotowania, a wyglądają bardzo efektownie. Ucieszą zwłaszcza najmłodszych. Składniki na ok 10 sztuk: 1 płat ciasta francuskiego 4 kostki czekolady
Kuchnia w czekoladzieUcierane – mój faworyt wśród ciast. Z owocami najlepsze. Obok znalezionego przepisu na ucierane z truskawki, z dodatkiem serka nie mogłam przejść obojętnie. Szybkie, ekspresowe, pyszne – nic dodać nic ująć. Koniecznie wypróbujcie. Wszyscy będą zachwyceni a wyzwanie pod tytułem: „piekę ciasto” zakończy się powodzeniem. Polecam. Składniki: 175 g masła 250 g cukru 4 jajka 200 g mąki
Made By Mom And Son