szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:669/1736)

Ciasto bakaliowe z masą budyniową 677

Żółtka miksujemy z 10 łyżkami mleka i mąką . Pozostałe mleko należy zagotować z cukrem. Gdy mleko zaczyna wrzeć wlewamy masę jajeczną szybko mieszając , aby nie porobiły się grudy i gotujemy budyń. Budyń studzimy i łączymy z miękkim masłem. Ciasto bakaliowe z masą budyniową: Ostudzony biszkopt przekrajamy wzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić

Słodkości i nie tylko
Dietetyczna pizza z patelni - szybka, prosta i smaczna :) 228

Lubicie pizzę? Ja uwielbiam! Ale tylko i wyłącznie tą domowej roboty :) Wiadomo, żeby zrobić pizzę potrzeba troszkę czasu - wyrośniecie ciasta, przygotowanie farszu i upieczenie tego włoskiego przysmaku. Dziś proponuję Wam pomysł na szybką, a ponad to dietetyczną i zdrową pizzę niskotłuszczową! Cechy charakterystyczne: chrupiące brzegi i mięciutki środek wypełniony przepysznymi składnikami i aromatycznymi przyprawami. Po prostu pycha! Przygotujecie ją migiem

Zdrowie na języku :P
Pleśniak - skubaniec 1618

szukamy przepisu na dużą blachę, na ciasto warstwowe, ale takie przy którym nie trzeba się narobić i które będzie szybko gotowe, to przepis na pleśniak jest idealny. Idealny jest również gdy zalegają nam w lodówce dżemy, powidła, owoce z nalewki :) czy inne przetwory owocowe. Pleśniak jest łatwy, nie opadnie, nie zrobi się z niego zakalec, nie jest za słodki(...)zepsuć. Ma jedną wadę - szybko znika, bo ciężko zakończyć konsumpcję na jednym kawałku.Przepis na dużą blachę:1 masło 250 g3 szklanki mąki1 szklanka cukru5 jajek3 łyżeczki proszku do pieczenia1 budyń waniliowy lub śmietankowy w proszkugorzkie kakaoowoce, dżem, powidła lub co tam mamyZagniatamy mąkę, masło, 1 całe jajko, 4 żółtka, proszek do pieczenia.  Ciasto dzielimy na 3 części

Z butelką mleczka w tle
Kruche ciasteczka kakaowe z cukrem trzcinowym 211

Suche składniki: mąkę mieszamy z sodą, solą i kakao. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę, którą rozkruszamy. Możemy też szybko, krótko zmiksować. Dodajemy cukier puder, jajko i całość wyrabiamy (ręcznie lub w malakserze) do uzuskania gładkiej masy.  Z ciasta formułujemy wałek i zawijamy ją w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godz. Ciasto porcjami rozwałkowujemy(...)pieczenia. Ciasteczka pieczemy porcjami w 180°C ok. 8 - 10 min na środkowym poziomie. Ważne! Żeby ciasto podczas wałkowania nam się nie przyklejało, rozdzielało, wałkujemy przez folię spożywczą. Ciasteczka tuż po wyciągnięciu z piekarnika są miękkie, należy poczekać 1 min, szybko stwardnieją, łatwo je będzie przełożyć. Lukier: Proporcje 1 szklanka cukru pudru na 1 białko. Białko miksujemy, powoli dodajemy cukier

Moniki Smakołyki
ŚNIEGOWE KULE 364

migdałowy smak i obłędny zapach skusi nawet największych przeciwników słodyczy! Robi się je błyskawicznie … i tak samo szybko znikają!    SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 300 g* miękkie masło – ok. 230 g* płatki migdałowe – 100 g* olejek waniliowy do ciast – 1 łyżka* cukier puder – 30 g  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Masło ubijamy z cukrem na gładką masę, dodajemy

Ostra na Słodko
Ciasteczka waniliowe z migdałami 252

migdałowy smak i obłędny zapach skusi nawet największych przeciwników słodyczy! Robi się je błyskawicznie … i tak samo szybko znikają!  SKŁADNIKI:- mąka pszenna – 300 g- miękkie masło – ok. 230 g- płatki migdałowe – 100 g- olejek waniliowy do ciast – 1 łyżka- cukier puder – 30 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Masło ubijamy z cukrem na gładką masę.  Dodajemy olejek

Ostra na Słodko
Maliny i borówki pod kruszonką (crumble) 310

Macie w domu owoce, masło, mąkę i cukier? Jeżeli tak, to macie składniki na pyszny i szybki deser, jakim są owoce pod kruszonką, znane również pod

Relaxtime
Faworki 187

ostatki najlepsze są faworki, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Faworki Składniki: - 2 szklanki mąki - 2 łyżki spirytusu lub octu - 4 żółtka - szczypta soli - 2 płaskie łyżeczki masła - 3-4 łyżki śmietany - cukier puder do posypania - olej do smażenia Przygotowanie: Mąkę wsypać na stolnicę, zrobić wgłębienie. Dodać pozostałe składniki dokładnie ugniatać przez około 20 minut. Ciasto bardzo cienko rozwałkować na placki

Kulinarne życie
muffiny z jabłkami i krówkami 245

pieczenia, cukier waniliowy, sodę, cukier, krówki i jabłko. Wymieszać widelcem. W drugiej wymieszać mleko, olej i jajko. Mokre składniki przelać do suchych i szybko wymieszać widelcem. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, górę każdej babeczki posypać startą kruszonką. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. PORCJE: 15 sztuk

zabawa smakiem
Tarta Rafaello 284

może by tak ciacho? Szybkie, bez pieczenia i kokosowe? Zachęcam do wypróbowania przepisu na tartę Rafaello. Mniaaam! Tarta Rafaello Składniki: 375 g herbatników, 250 g masła, 250 ml śmietany 30%, śmietan fix, łyżka cukru pudru, 200 g kremu kokosowego, 3/4 szklanki wiórek kokosowych, Wykonanie: Herbatniki mocno kruszymy (ja użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy(...)wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Krem kokosowy wykładamy na tartę, na niego nakładamy bitą śmietanę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa
Ciasto kukurydziane ze śliwką (z patelni) 227

Uwielbiam takie szybkie i proste przepisy nie wymagające żadnych gadżetów kuchennych. I dziś podzielę się kolejnym przepisem, który wymyśliłam na biegu z tego co miałam w lodówce Kto się skusi? Składniki (patelnia 16cm): – 1 jajko – 100ml kefiru – 100g mąki kukurydzianej – 1 łyżka oleju (u mnie rzepakowy) – słodzidło wg smaku (u mnie 2 łyżki ksylitolu(...)ósemki. Jajko rozbełtać z kefirem, słodzidłem i olejem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Małą (16cm), nieprzywierającą patelnie posmarować ulubionym tłuszczem i mocno rozgrzać. Ciasto wyłożyć na mocno rozgrzaną patelnie i od razu zmniejszyć ogień. Ja smażę na indukcji na piątce. Na wierzch ciasta wyłożyć ósemki śliwek i przykryć patelnię pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch ciasta

Smaki Armine
Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku 166

stopni. I zabieramy się za przygotowanie naszych pierniczków. 9. Blat posypujemy mąką ryżową, odkrawamy porcję ciasta i wałkujemy je na grubość około 0,5 cm. 10. Z rozwałkowanego ciasta, za pomocą foremek wykrawamy wybrane kształty. 11. Wykrojone pierniczki, delikatnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 13-15 minut. 12. Po tym czasie wyciągamy(...)szklanym słoju lub w pudełku. Jak Wam się podoba taki pomysł na świąteczne pierniczki? Smacznego! Polecam również inne moje przepisy na świąteczne wypieki: Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe Maślane kruche rogaliki w dwóch odsłonach Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe Artykuł Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku 205

stopni. I zabieramy się za przygotowanie naszych pierniczków. 9. Blat posypujemy mąką ryżową, odkrawamy porcję ciasta i wałkujemy je na grubość około 0,5 cm. 10. Z rozwałkowanego ciasta, za pomocą foremek wykrawamy wybrane kształty. 11. Wykrojone pierniczki, delikatnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 13-15 minut. 12. Po tym czasie wyciągamy(...)szklanym słoju lub w pudełku. Jak Wam się podoba taki pomysł na świąteczne pierniczki? Smacznego! Polecam również inne moje przepisy na świąteczne wypieki: Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe Maślane kruche rogaliki w dwóch odsłonach Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe Artykuł Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan 224

babeczki marchewkowe   Natomiast dziś zapraszam Was na jego kolejną wersję, tym razem w nieco świątecznej odsłonie. Jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. I co ważne zawsze wychodzi! Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu 😍. Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Proporcje na formę 25 x 25 cm Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 4 duże jajka

Kulinarne przygody Gatity
Prosta tarta ze śliwkami 162

cukru cynamon + łyżka brązowego cukru plus ok. 70 dag śliwek Przygotowanie: Mąkę połączyć z chłodnym masłem, dodać żółtka, cukier, proszek i szybko zagnieść Formę  25 x 26 cm wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto, nakłuj widelcem, rozłóż pokrojone śliwki Posyp owoce cynamonem i brązowym cukrem Wstawić foremkę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180*C- piec

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania