zwijamy tworząc rogaliki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na złoty kolor około 15 minut w temp 180 stopni-to ciasto jest niesamowicie leciutkie i rogaliki pieką się bardzo szybko. I gotowe :) Rogalików z tych proporcji wychodzi bardzo dużo, są pyszne, mięciutkie i bardzo łatwe w przygotowaniu. Można je posypać cukrem pudrem. Polecam gorąco
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuFantastyczne pierożki, które mogą być podane do obiadu jak i na ciepłą kolację. Dość szybko się przyrządza a efekt jest bardzo smaczny.:) Składniki Ciasto 300 g mąki pszennej 30 ml oleju 3 jajka Farsz Opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku słoiczek suszonych pomidorów w oliwie 4-5 ząbków posiekanego czosnku sól, pieprz kilka łyżek masła Sos gorgonzola … Czytaj dalej Szpinakowe kwadraciki
gotuj ze mnąnaturalnych witamin . Robiłam go z pewną nieśmiałością, ale kiedy spróbowałam wiedziałam że teraz będę go robić częściej. Jest zdrowy, naturalny a przy tym przepyszny i szybki w wykonaniu. Może też służyć jako polewa do ciasta albo owoców. Domowy kisiel z malin Składniki: Większa kobiałka malin (ok. 500 g) 2 łyżki cukru 2-3 łyżeczki skrobii ziemniaczanej Wykonanie : Na głębszą patelnię
Mama z miastaZamiast cukru dodałam miód - zarówno do ciasta jak i do jabłek. Ciasto półkruche, z mojej własnej mieszanki mąki bezglutenowej a jabłka... no cóż, zebrałam co
Ze smakiem bez glutenudodają też wilgotności, a w środku umieściłam truskawkę, która nadaje świetnej orzeźwiającej słodyczy :) Muffinki idealnie sprawdzą się na śniadanie lub zdrową przekąskę. Robi się bardzo szybko, są pyszne, a jeśli dodamy jeszcze jedno jajko, ciasto będzie bardziej puszyste. Bardzo polecam :) Składniki (około 10 muffinek): 2 bardzo dojrzałe banany 1 szklanka zmielonych na mąkę płatków owianych lub mąki owsianej 1 jajko
Healthy food explorerPrzepis na bardzo łatwy i szybki jabłecznik . 5 jajek, 1 szklanka cukru pudru, 250 g mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia
królestwo garówDziś tak szybko do Was wpadam z pysznym przepisem. Wakacje w pełni, ja leniuchuje i ładuje akumulatory na kolejne miesiące a Wy jak spędzacie czas? Babeczki
Radość kipiąca uśmiechem.Mam dla Was dziś kolejne szybkie w przygotowaniu danie, które wymaga jedynie czasu na pieczenie w piekarniku. A ziemniaczki przygotowane w ten sposób są po prostu
Cukiernia PychotkiSernik na zimno. Szybki deser, który wszystkim smakuje. Idealny do kawy, na imprezkę, w upalne dni. Deser słodko, kwaśny. Fajne przełamanie smaków. Składniki: 250 g białego
MojaQchnia.plBardzo łatwy i szybki do zrobienia sernik na zimno. Idealny na gorące dni :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 22 CM: SPÓD: 20 dag herbatników maślanych 10
Pani na deserPizza ze szparagami na francuskim cieście Sezon na szparagi w pełni a u mnie dzisiaj pizza ze szparagami. Przygotowałam ją w
Gotuj Się Kto MożeWeguski - tak zostały nazwane nasze krakersy, kruche ciasteczka na słono. Powstały z powodu rodzinnego święta - urodzin córeczki. Zniknęły ze stołu bardzo szybko, co oznacza, że smakują wyśmienicie. Fajnie przełamały słodycz ciast i tortu. Polecają się więc na wszelkiego rodzaju imprezy lub, po prostu, na codzień jako przekąska w domu, do pracy czy szkoły, dla dzieci lub dorosłych
Jeść, by żyć w zdrowiuSzybki deser. Idealny do kawy, herbaty, do przegryzienia. Składniki: Ciasto francuskie 2 łyżki orzechów włoskich 2 łyżki rodzynek 1 łyżka masła 3 suszone figi (najlepsze te od HELIO) 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko cukier do posypania zawijasków Orzechy, rodzynki, masło, figęm cukier i cynamon umieszczam w młynku do mielenia orzechów. Mielę wszystko w młynku na aż powstanie
MojaQchnia.plpieczenia, posmarować roztrzepanym żółtkiem piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić blachę i piec około 35-40 minut, wystudzone posyapć cukrem pudrem - ciasto francuskie mam zawsze w lodówce lub zamrażarce, na szybko mam upieczony z różnymi dodatkami deser.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępączki. Potrzeba na ich przygotowanie trochę więcej czasu ale myślę, że warto. Takie maleństwa to na raz do buzi no i muszę powiedzieć, że jakoś szybko u mnie znikały z talerza. Nie zapomnijcie do ciasta dodać spirytusu co sprawi, że ciasto nie będzie tak wchłaniać oleju w trakcie smażenia. Ja oprószyłam je cukrem pudrem ale można również polać lukrem
Ala piecze i gotuje