Składniki na ciasto: 300 g mąki 150 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki cukru cynamon + łyżka brązowego cukru plus ok. 70 dag śliwek Przygotowanie: Mąkę połączyć z chłodnym masłem, dodać żółtka, cukier, proszek i szybko zagnieść Formę 25 x 26 cm wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto, nakłuj widelcem, rozłóż pokrojone śliwki Posyp owoce cynamonem i brązowym cukrem Wstawić foremkę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180*C- piec ok. 20 min. Ubić białka z 1... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula