szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:658/1736)

Rożki z filo z pastą łososiową. 223

Filo with salmon paste. Składniki. 6 pasków ciasta filo 10dag masła 50g łososia wędzonego 100g sera białego 2 łyżki jogurtu 1 łyżka koperku świeżego Wykonanie. Z

Kulinarny karnet Christophera
90. Lekko i smacznie, czyli twarogowe kluseczki z miodem i jogurtem 373

obiad? Na obiad proponujemy Wam kluseczki z twarogu i kaszy manny podane z jogurtem, miodem i cynamonem. Pyszności! Łatwe i szybkie, chociaż lepienie takich kulek może okazać się uciążliwe gdy ciasto lepi się do rąk, ale na wszystko jest jakaś rada... A teraz, aby nie tracić czasu, zapraszamy Was na przepis. Składniki* 800 g twarogu 4 jaja

Symfonia Smaków
Jajko po francusku 183

Jest to bardzo szybkie danie idealne na śniadanie. Składniki: 2 szt. babeczek  z ciasta, 2 jajka, 4 plastry sera żółtego, sól do smaku, pieprz do smaku, koperek do dekoracji. Przygotowanie:  Do gotowej foremki z ciasta francuskiego wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy w połowie dwoma plastrami sera. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika

Moniki Smakołyki
Zebra - prosto i smacznie 167

obowiązków.  Strasznie się rozleniwiłam w tym roku i ciężko mi wejść w codzienny tok życia. Niestety wszystko co dobre kończy się bardzo szybko i na osłodę pozostała mi tylko zebra. Proste smaczne ciasto i przede wszystkim bardzo efektowne. Polecam Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm 5 jajek  szklanka wody mineralnej gazowanej szklanka cukru trzy szklanki mąki pszennej

ciastkarnia na kruchym spodzie
Panchetta Cups (Tartaletki z boczku) 185

się nie wysilając uzyskamy zaskakująco ładne i pyszne danie. Polecam również na Sylwestra terrinę z łososiem, to też będzie idealna przystawka, albo tartaletki z ciasta francuskiego z kurkami. Panchetta Cups (Tartaletki z boczku) to szybka, pyszna przystawka, polecam! składniki na 6 sztuk: 12 plastrów- pancetta pokrojona w cienkie plasterki 3 pieczarki pokrojone w kostkę 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb na sodzie 179

łyżki ziaren do posypania bochenka Przygotowanie: 1. Obydwa rodzaje mąki i sodę przesiałam do miski, wymieszałam z solą i ziarnami. 2. Wlałam maślankę i szybko wymieszałam - do uzyskania spójnej i gładkiej konsystencji. 3. Przełożyłam ciasto na obsypany mąką blat i chwilę zagniatałam, po czym uformowałam okrągły bochenek, który umieściłam na blasze obsypanej mąką. 4. Chleb nacięłam na krzyż do połowy

Kulinarny Pamiętnik
Rogaliki z makiem bez nadzienia 226

maku niebieskiego (ja użyłam Kresto), jajko do posmarowania.   WykonanieMąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać serek homogenizowany oraz masło. Posiekać i szybko zagnieść. Następnie dodać cukier waniliowy oraz mak. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.Następnie podzielić na 4 części, każdą z nich rozwałkować na kształt koła, podsypując mąką. Każde

Z miłości do słodkości
Slodka wspolpraca... 217

Niestety o takim ukladzie moge tylko pomarzyc.Ale wracajac do tematu, dziecie w domu caly dzien, pogoda niesprzyjajaca spacerom, cos trzeba wiec zorganizowac ciekawego. Na szybko poszukalam w moich zapiskach jakiegos przepisu na ciasteczka, zagniotlam ciasto i po godzinie przystapilysmy do dziela.Viki miala bardzo wiele radosci z takiego spedzania czasu. Za kazdym razem gdy zabieram sie za ciasta czy inne wypieki

Przysmaki Karolki
Ciasto włoskie z dyni - torta di zucca 223

Obiecane ciasto sprzed tygodnia, jako ostatni dyniowy przepis w tym roku. To włoskie ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, pyszne, aromatyczne, wilgotne i szybko znika. Dla niezdecydowanych dodam ze nie smakuje dyniowo, ale marchewkowo z nuta cytryny. Przepis z ulotki Tesco w wykonaniu Roberta Makłowicza. Bardzo, bardzo udana wersja. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pączki hiszpańskie 226

jajka* olej do smażenia* lukier Przygotowanie : Masło rozpuścić w wodzie i gdy się zagotuje to zmniejszyć gaz, wsypać całą mąkę z solą i mieszać szybko i energicznie by nie powstały grudki, tak długo aż ciasto będzie odchodziło od garnka. Odstawić do wystygnięcia. Wbijać po jednym jajku i ucierać ciasto mikserem aż będzie idealnie gładkie. Z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty

Magiczne Życie Marty
Czereśniowe Clafoutis 219

Clafoutis to tradycyjny francuski deser z owocami, wywodzący się z Limousin, regionu środkowej Francji. Z historii tyle:)  Deser bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Szoku doznałam tylko w chwili miksowania - konsystencja ciasta przypomina bardzo rzadkie ciasto naleśnikowe:) No cóż jak powiedziałam A, postanowiłam powiedzieć B i upiec, efekt fajny, zresztą widać na zdjęciach, że się upiekło. W oryginalnym przepisie

Blondynka Gotuje
Ciastka francuskie z czereśniami i Liebster Awards 249

Ciastka francuskie z budyniem i owocami - dość szybki i na pewno łatwy deser. Oczywiście jeśli użyjemy gotowego ciasta francuskiego. Nie dojrzałam jeszcze do robienia własnego - za leniwa jestem, wolę kupić chociaż jak widać niżej to nie zawsze jest dobry pomysł. Jeśli ktoś chciałby jeszcze bardziej ułatwić sobie pracę to niech użyje budyniu z torebki gotując go w połowie podanej ilości

Smaczna Pyza
Szarlotka z bezą - Listopadowe Wyzwanie Blogerek 189

wdzięcznej nazwie "pożeracze słodkości". Gdy tylko w zasięgu ich wzroku (a co gorzej - nosa) pojawia się coś słodkiego, to znika w zastraszająco szybkim tempie pozostawiając po sobie jedynie okruszki. I tyle zostało mi z wczorajszego ciasta - wielka ochota na nie i pusty talerz :P Na wstępie krótkie wyjaśnienie tytułu posta. Otóż przy wirtualnym stole zasiadła grupa dziewczyn i wszystkie postanowiły

My simple kitchen
Kardemummabullar -czyli szwedzie bułeczki kardamonowe 208

wyrośnieciu bułeczki posmarować syropem cukrowym i oprószyć cukrem kardamonowym. Piec w temperaturze 220ºC przez około 8 minut lub do wyraźnego zezłocenia i lekkiego zbrązowienia ciasta (uwaga, ze względu na cukier w glazurze i cukrową posypkę szybko się przypalają, nie odchodzić od piekarnika i w razie konieczności obniżyć temperaturę). Wyjąć, przenieść na kratkę i wystudzić. Pyszne są ciepłe! Nadzienie kardamonowe(...)rozpuszczenia się cukru. Cukier kardamonowy: [ wg mnie za duża porcja] 50 g cukru 1 łyżka zmielonego kardamonu  [ dałam 1 łyżeczkę] Składniki wymieszać. Metoda dla maszynistów: Wszystkie składniki na ciasto umieścić w maszynie do chleba w kolejności: płynne, sypkie, na końcu drożdże. Nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta 'dough' (około 1,5 h), po czym ciasto wyjąć, krótko wyrobić

Moje domowe kucharzenie
Kruche ciasto z pianką i truskawkami 170

budynie śmietankowe (120g) ⅓ szklanki sosu malinowego ½ szklanki oleju Ponadto: 350g truskawek Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania Ciasto: Schłodzone składniki na ciasto przekładamy na stolnicę/ blat, zaczynając od mąki. Siekamy wszystko nożem, a następnie szybko zagniatamy. Dzielimy na dwie części (¾ i ¼), owijamy folią i wkładamy na godzinę do zamrażarki. Po tym czasie większą część ścieramy na tarce

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania