Sezon truskawkowy trwa, więc jest szybkie i proste ciasto.Przepis stąd . 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 2 łyżki cukru z wanilią 25 g roztopionego masła lub oleju 2 duże jaja 1 szkl.jogurtu naturalnego około 500 g truskawek cukier puder do posypania Do naczynia Thermomix założyć motylek, wbić jajka i wsypać cukier(...)składników : mąka, proszek do pieczenia, masło, jogurt. Wymieszać pomagając sobie kopystką – czas 20s/obr.2 Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Truskawki pokroić na mniejsze części. Na blaszkę wyłożoną papierem wyłożyć ciasto, na wierzchu ułożyć truskawki. Piec 30-35 min w temperaturze 180 stopni, góra-dół, do suchego patyczka.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Moje domowe kucharzenietutaj . Następnie przygotowujemy sobie dwie miski i najlepiej trzepaczkę. Do jednej miski wsypujemy produkty sypkie, w drugiej mieszamy produkty mokre. Po wymieszaniu obydwu, łączymy je szybko przy pomocy trzepaczki. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta, następnie na środek łyżeczkę kajmaku i kajmak ten zakrywamy ciastem do 2/3 wysokości papilotki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 17 stopni przez 20 minut
MamaOskarkakurczaku jako podstawowej zawartości nadzienia. Proszę o wybaczenie w kwestii naprędce cykanych zdjęć. Foty robiłam niemalże "w biegu" - tarta tak szybko znikała z talerzy ;) Składniki na 4 porcje na formę do tarty o średnicy 27cm: 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny na Idealne ciasto na tartę TU 350g piersi z kurczaka - 1 cała mała lub więcej, zależy(...)pokrojone w drobne kawałki, podsmażone i odparowane na patelni; zawsze przygotowuję wcześniej i mrożę gotowe porcje do szybkiego wyjęcia 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula - średnia 3 ząbki czosnku - duże 1 jajko i 1 białko - można wykorzystać białko, które zostało z przygotowywania ciasta na tartę 150ml śmietany 18% 1 kulka mozzarelli [125g] masło i bułka tarta (lub kasza manna) - do wysmarowania
Grunt to przepis!Karpatka, kto jej nie lubi? Pyszne ciasto parzone, przełożone kremem budyniowym. Przygotowanie jest proste i szybkie do zrobienia. Ja dodatkowo dodałam maliny, chodź można je pominąć, albo zamienić na inny owoc. Polecam 😊 Składniki: 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 150 g masła 4 duże jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)zagotować. Wsypać mąkę i energicznie mieszając drewnianą łyżką, utrzeć na gładką masę. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty cały czas mieszając. Przełożyć do innego garnka, wystudzić. Do zimnego ciasta dodać jajka, proszek do pieczenia, zmiksować. Ciasto podzielić na 2 części. Blachę 24x35 wysmarować masłem, posypać mąką. Pierwszą część ciasta za pomocą łyżki wyłożyć i rozprowadzić po blaszce. Wstawić
magiczna kuchnia Kasiubijać, aż masa stanie się gładka i lśniąca. Następnie dodać żółtka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia przesiane przez sito, sok i skórkę z cytryny i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wyrównać powierzchnię, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temperaturze 180℃. Upieczony biszkopt wystudzić. Formę tę, w której był pieczony(...)wystudzenia. Mleko ubić ze "Śnieżkami", do ubitej masy dodać lekko tężejącą galaretkę, cały czas przy tym miksując. Gotowy krem wyłożyć na upieczony biszkopt i szybko wyrównać powierzchnię. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Wierzch ciasta: 2 opakowania galaretki cytrynowej; 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalnie); 500 ml śmietanki 30% (schłodzonej); 2 opakowania "Śmietan-fix"; 4 łyżki cukru pudru; skórka otarta z 1 cytryny
In my kitchenświeżych drożdżach. Wyszło idealnie. Oczywiście możecie dodać inne ulubione składniki. W domowej pizzy liczy się przede wszystkim dobre ciasto i ser – polecam mozzarelle, my tym razem niestety nie mieliśmy, ale wyszło i tak pysznie. Taką domową pizze przygotujecie w naprawdę szybko. U mnie całość jest wręcz ekspresowa zwłaszcza odkąd mam mój nowy piekarnik parowym seria 600 SteamBake EOD6C71X Electrolux(...)sprzęt. A wracając do szybkiej pizzy na dużą blachę… Polecam Wam spróbować. Szybka pizza na dużą blachę na świeżych drożdżach Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (dziś wymieszałam pół na pół mąkę typ „0” i pszenną, pizza miała fajne ciasto) szczypta soli pół łyżki cukru 3 łyżki oleju 1 szklanka ciepłej wody (nie gorącej) 40 g świeżych drożdży
Słodkie okruszkirównież a może i lepsze będzie z wiśniami. Można też upiec to ciasto w zwykłej blaszce. Wykonanie ciasta kruchego – wszystkie składniki ciasta wrzucić do miski i posiekać nożem aż składniki się połączą lub szybko zagnieść. Uformować kulę i podzielić na dwie części w proporcji 2/3 do 1/3. Zawinąć w woreczki foliowe, spłaszczyć i do lodówki na 2 godziny. Wykonanie
Kuchnia Pokoleńmamy już po.... Jak zawsze Święta szybko minęły, teraz będziemy wyglądać Sylwestra i Nowego Roku. A skoro już po.... warto się podzielić tym, co to się w tym roku podawało na stół. Ciasto mleczna kanapka, wiele razy widziałam, ale jakoś sama nigdy się za nie nie wzięłam. W tym roku postanowiłam to zmienić i wypróbować
Dieta moja pasjatera tak na 0,5 godziny, ale pamiyntejcie, że przi taki „drożdżowyj robocie” to niy idzie patrzeć na zygarek, bo niyroz wszysko nōm szybko rojśnie, a niyroz trza czekać prawie godzina, żeby sie nōm te ciasto ruszōło- drożdżowe sie robi tak barzi 8 na oko. Przigotujcie sie 2 blachy i połōżcie na nich papiōr do pieczynioł. Jak już widzicie
Chop w kuchnirazu jabłka. Włożyła do piekarnika i w tym momencie kapnęła się, że popełniła błąd. Aby nie tracić tego co już zostało zrobione wyciągnęła szybko formę i już zaczynające się piec jabłka przykryła kawałkiem wcześniej przygotowanego ciasta, które po upieczeniu wyjęła i odwróciła Jak się okazało efekt był pysznie zaskakujący, a podana na ciepło okazała się strzałem w dziesiątkę Obecnie wariacji
Kuchenne WariacjeCorn dog ? Co to jest? całkiem przypadkiem spotkałam się z takim przepisem.. Jest to najzwyklejsza parówka w cieście z mąki kukurydzianej.. Oczywiście.. nowe.. szybkie coś innego - trzeba zrobić ! Dietetyczne to to wcale nie jest.. Smak też nie zachwycił spodziewałam się czegoś wykwintnego(?!) parówki wykwintne? niee, raczej jest to coś szybkiego do zapełnienia stołu, "zapchania" przejściowego(...)głodu, czyli po prostu dobre na przekąskę na imprezę w gronie znajomych. Zadziwił mnie fakt, że po wykonaniu jednego szybkiego zdjęcia, odłożeniu aparatu na swoje miejsce, corn dogów już nie było ;o Po wyjęciu z oleju bardzo chrupiące. " Corn dog jest także daniem posiadającym swoje święto. Międzynarodowy Corn Dog Day jest świętowany meczem koszykówki, corn dogami, tater tots
Garnkowe fanaberiejego treść wkradły się małe chochliki, które to pozamieniały gramy na dekagramy, pomieszały cyferki i zrobiły nieco zamieszania. Ale "mistrzynie w swoim fachu" szybko wyłapały błędy ! W porozumieniu z dziewczynami ustaliłyśmy właściwe proporcje ciasta i wszystko pięknie i smakowicie się udało. Pozostałe grupy przygotowywały: krem z pieczoną dynia, imbirem, kawą Inka i grzankami smażony kalafior z morelami, kawą Inka
kolorowotorcikowookoło 1-1,5 godziny, aby podwoiło swoją objętość. W tym czasie przygotowuję kruszonkę. Zimne masło siekam z mąką, dodaję cukier, po czym szybko i dokładnie zagniatam w kulę. Następnie powstało kulę z ciasta rozcieram na grudki, jakby konsystencja mokrego piasku i wstawiam do lodówki na 20 minut. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Blachę wykładam papierem do pieczenia, wykładam
W kuchni Karmel-itkiokoło 1-1,5 godziny, aby podwoiło swoją objętość. W tym czasie przygotowuję kruszonkę. Zimne masło siekam z mąką, dodaję cukier, po czym szybko i dokładnie zagniatam w kulę. Następnie powstało kulę z ciasta rozcieram na grudki, jakby konsystencja mokrego piasku i wstawiam do lodówki na 20 minut. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Blachę wykładam papierem do pieczenia, wykładam
W kuchni Karmel-itkizastygła „zbyt mocno”. Stężoną, gęstą galaretkę z owocami wykładamy na upieczony biszkopt. Ważne aby masa nie była płynna gdyż wówczas galaretka wsiąknie nam w ciasto *** *** Ciasto z galaretką wkładamy do lodówki – do całkowitego stężenia. Następnie przygotowujemy masę śmietanową: schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Gotową śmietankę wykładamy na galaretkę *** *** W garnuszku roztapiamy czekoladę(...)drugą stronę, przez całą szerokość blaszki aby rozmazać trochę położone już paseczki . Całą „operacje” trzeba wykonać gdy czekolada jest jeszcze płynna, gdyż polewa dość szybko zastyga i wówczas już wzorek nam nie wyjdzie *** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na przynajmniej dwie godziny *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ
Blog z Apetytem