szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:645/1736)

Teatr pod gołym niebem. I letnie drożdżówki z morelami 181

zabrałam słodkie co nieco. Tym razem drożdżówki z morelami i cynamonowym twarożkiem, z dużą ilością kruszonki. Proste w wykonaniu; nie napiszę, że szybkie, bo drożdżowe to po prostu nie ten typ . Jednak ciasto zagniotłam wieczorem, wyrastało sobie sobie spokojnie całą noc w chłodnych czeluściach lodówki, a następnego dnia upiekłam puszyste bułeczki. To zdecydowanie pozwala na spokojne zaplanowanie wszystkiego i sprawia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto na piernik staropolski (długo dojrzewający) 201

zapach nijak mi nie będzie przeszkadzał. Poniżej podaję standardowy przepis, który znalazłam bodajże na blogu Moje Wypieki, a który ja przygotowałam szybko w Tefal Companion. Piernik będę chcieć przygotować odpowiednio wcześniej, byście mogli skorzystać nie tylko z samego ciasta, ale także z pomysłu na całe jego wykonanie.  Mam nadzieję, że ktoś jeszcze skorzysta z tego przepisu- zwłaszcza na wykonanie

Kuchnia w czekoladzie
Muffinki waniliowe z płynną czekoladą i kruszonką owsianą 243

jednej misce wymieszać mąkę, cukier, sodę i proszek. W innej zmiksować olej, jajka i mleko. Składniki mokre wlać do suchych i szybko wymieszać, nie za długo. Do silikonowych foremek lub papilotek ułożonych w formie wlać po 1 łyżce ciasta. Położyć pół kostki czekolady i przylać resztą ciasta. Posypać kruszonką. Piec 30-35 minut w 180*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
zapiekane owoce: Śliwki pod migdałową kruszonką! Przepyszny deser z piekarnika! 206

Dzisiaj na moim insta stories pokazywałam Wam nasz szybki patent na zapiekane owoce dokładnie śliwki pod kruszonką migdałową. Zapiekane owoce idealnie smakują na śniadanie, jako deser czy podwieczorek. Są świetną alternatywą dla ciast i czasochłonnych deserów. Robimy je bardzo często jesienią w różnych wariantach, ale dzisiaj pogoda taka trochę jesienna więc poszły śliwki do piekarnika.  Dokładny filmik możesz obejrzeć

SMYKWKUCHNI
Pizza krakowska 219

pieczenia. Można pomóc sobie wałkiem do ciasta. Ciasto powinno mieć grubość około 1 cm. Żeby było chrupiące, a sos nie wsiąkał w ciasto, przesmarować je olejem. Na ciasto nałożyć warstwę sosu pomidorowego, na sos starty żółty ser, a na serze plastry kiełbasy.W międzyczasie nagrzewamy piekarnik (z blaszką w środku) do temperatury 220 stopni. Kiedy piekarnik będzie nagrzany(...)Piec najlepiej z włączonym termoobiegiem, jeśli nie mamy go, wtedy dobrze jest podwyższyć temperaturę do około 240 stopni.Ciasto nie musi wyrastać przed pieczeniem. Jest więc niezwykle proste i szybkie. Przy dobrej organizacji w pół godziny mamy pyszne jedzonko :)...pizza znikała w mgnieniu oka ;)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sypane ciasto ze śliwkami i budyniem. 214

Takową właśnie Pan Arkadiusz psiada, a więc sami widzicie, że powstała niezła lista. Tak sobie pomyślałam, że znów trzeba się zwrócić w kierunku ciasta sypanego. Ono nie ma nigdy zakalca, rąk się nie brudzi, szybko robi i świetnie się sprawdza z owocami. szklanka mąki szklanka manny 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy żółtko 120 g masła szczypta soli łyżeczka proszku(...)powstanie drobny żwirek. Tortownicę (20 cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Trzy czwarte mącznej masy wysypujemy na spód formy. Ze śliwek usuwamy pestki, układamy ciasno  na cieście skórką do spodu. Owoce przykrywamy gorącym budyniem,  ugotowanym zgodnie z zaleceniami producenta, tylko z mniejszej ilości mleka. A na koniec wysypujemy  resztę żwirku, wstawiamy do gorącego piekarnika

Dieta moja pasja
Ciasto z czereśniami 235

Kolejne ciasto z czereśniami o bardzo ciekawym smaku i co ważne bardzo szybkie do wykonania.  Jedyny minus - następnego dnia wydaje się już zbyt "zbite" i nie jest już takie dobre, na szczęście wszystkim tak smakowało, że nie zostało go zbyt wiele na następny dzień. Przepis na cisto znaleziony  tutaj . Składniki : 200 g półtłustego niezmielonego twarogu 5 łyżek oleju(...)łyżeczki proszku do pieczenia ok 750 g wypestkowanych czereśni Wszystkie składniki mieszamy razem i zagniatamy.  Formę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia,a spód wylepiamy ciastem. Na wierzch układamy wypestkowane czereśnie. Polewa: 1/2 szklanki śmietany ( w oryginale 18%, u mnie 12%) 3 jajka 100  g cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego Wszystkie składniki dokładnie mieszamy razem

Słodka Kraina Wypieków
W jakie przepisy klikamy najczęściej? 214

było przygotować coś na szybko. Co powstało? Tarta brokułowa.   7 1575 wejść Pyszne domowe hamburgery   Czasami mam ochotę na coś mniej zdrowego, troszkę bardziej tłustego, co na pewno odłoży się w boczkach. :) Nie znaczy to, że od razu muszę jechać do McDonaldsa, oto moja propozycja domowych przepysznych hamburgerów. 6 1630 wejść  Ciasto(...)precyzji i cierpliwości, której mi brakuje. Zawsze gotuję na oko, dorzucę jeszcze to trochę tego, trochę tamtego. Nie potrafię powstrzymać tych zapędów robiąc ciasto co niestety przy precyzyjnych przepisach nie kończy się najlepiej. 5 1736 wejść Szybki obiad bez wysiłku To kolejny przepis z serii obiad, który robi się sam. Minimum przygotowań i wysiłku, obiad pyrli się w piekarniku

Brzuszki Łakomczuszki
Kremowy sernik śmietankowy na lekko słonym spodzie z masłem orzechowym 291

wyżarła (inaczej nie da się tego określić) niemal wszystko. Zostały tylko wąskie paski po brzegach. Tego dnia nie było ciasta do kawy, ale i tak martwiliśmy się bardziej, czy to wielkie obżarstwo nie zaszkodzi naszemu psu. Na szczęście dość szybko wróciła do formy. Myślicie, że to ją odstraszyło do wyżerania? Nic z tego. Robiła to dalej(...)jest równie pyszny i równie szybko znika :) Spód: 200 g herbatników , 3 łyżki miękkiego masła , 6 łyżek masła orzechowego . Wszystkie składniki zmiksować razem w blenderze. Można również rozkruszyć drobno herbatniki i utrzeć je w tradycyjny sposób razem z masłem i masłem orzechowym.  Sernik będzie piekł się w kąpieli wodnej. Formę do ciasta owinąć dokładnie folią aluminiową i wyłożyć papierem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik kajmakowo-orzechowy 210

łyżki zmielonych orzechów włoskich  Dodatkowo: posiekane orzechy włoskie 1 łyżka masy kajmakowej 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka mleka starta gorzka czekolada Ciasto:  Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć nim tortownicę i podpiec przez 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Masa serowa: Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wlać olej i dodawać po łyżce(...)podpieczony spód wylać masę serową. Sernik piec około 70-90 minut w temperaturze 175 stopni. Wierzch ma być ścięty. W przypadku, gdy sernik zbyt szybko się zrumieni, przykryć go folią aluminiować i dalej piec. Gotowe ciasto wystudzić i przełożyć na kilka godzin w chłodne miejsce lub do lodówki. Dekoracja: Kajmak, masło i mleko podgrzać aż wszystkie składniki się rozpuszczą

My simple kitchen
pleśniak 187

Pleśniak to w naszym domu bardzo popularne ciasto. Kruche z powidłami, bezą i kruszonką. Nadaje się na każdą okazję - znakomite na imprezę i rodzinne spotkanie, doskonale sprawdzi się również do codziennej kawy lub herbaty. Szybkie i proste do przygotowania, a do tego naprawdę pyszne. Zazwyczaj piekę je na dużej blaszce (24x32) dlatego jest niskie ale taki właśnie był i jest

babka w formie
Ciasto Rafaello z pysznym kremem 224

Kiedyś piekliśmy to ciasto bardzo często, zupełnie o nim zapomniałam. A szkoda bo jest pyszne. Szybko się je robi i jest bardzo dobre. Zaczynać od upieczenia biszkoptu – Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier, nie przerywając mieszania. Następnie dodać po żółtka, po jednym co jakiś czas, wymieszać dokładnie. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i powoli

Kuchnia Pokoleń
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 200

daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste, smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post Muffiny

Moja Delicja
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 163

daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste, smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post Muffiny

Moja Delicja
Prosta tarta rustykalna z dużą ilością owoców 308

Prosta tarta rustykalna z dużą ilością owoców – Zapraszam na przepyszną tartę z mnóstwem świeżych, aromatycznych owoców. Szybka, prosta w przygotowaniu i wygląda fantastycznie. Na jednym kawałku nie można poprzestać, bardzo mi smakowała. Ciasto możemy podawać na zimno jak i na ciepło z gałką lodów waniliowych. Polecam… (troszkę zmodyfikowany przepis ze strony shelovesbiscotti.com ). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania