drzwiach a my do kuchni i pyszny deser po 30 minutach gotowy. Przepis krąży po necie od jakiegoś czasu i wart jest wypróbowania. Polecam gorąco bo szybko i smakowicie. Czekolada zawijana w ciasto francuskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezawiera dużo tłuszczu, tylko tyle ile jest w użytym serze. Wykonanie jest proste, jedynie potrzebna jest cierpliwość jeśli chodzi o zastygnięcie sernika. Sernik można zrobić na herbatnikach lub upiec szybki biszkopt. masa serowa: 1 kg sera (użyłam twaróg Hanusi z Mlekovity) 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka truskawkowa lub brzoskwiniowa 8 łyżeczek żelatyny lub 2 galaretki brzoskwiniowe(...)cytryny dodatkowo: płatki migdałowe Dno okrągłej formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na biszkopt włożyć do miski i zmiksować do rozpuszczenia się cukru. Wlać ciasto do foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 15 - 20 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, wyjąć z foremki, zdjąć papier i włożyć z powrotem do foremki
Kuchcik gotujetruskawki i zalać galaretką. Wstawić na ok. 1 ½ godziny do lodówki. Przechowywać w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Szybkie, tanie i smaczne ptasie mleczko Dania Ciasta , Na zimno Kuchnia Polska Porcje 8 porcji Składniki 800 g zsiadłego mleka ½ szklanki cukru cukier waniliowy 3 ½ łyżki żelatyny Gellwe bez namaczania 1 ½ szklanki gotowanej wody
Przepisy Babcigotowe ciasto francuskie ! Szczerze powiedziawszy nie mam odwagi zrobić go sama... Może kiedyś do tego jeszcze dojrzeję :-) Posiadając takiego gotowca w lodówce można wtedy na szybko zrobić ciepłą przekąskę albo słodkie kąski. Ciasto francuskie to cudowny wynalazek, który przyjmie każde nadzienie. Tym razem padło na wypiek wytrawny, czyli tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym. Smakuje wyśmienicie zarówno
Kulinarne przygody GatityDzisiaj czekoladowe muffiny. Szybko I przepysznie- palce lizać. Można podawać z bitą śmietaną Składniki:200g mąki 100g cukru 50g brązowego cukru 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)olejek pomarańczowy- lub jaki lubimy 2-3 jabłka 2 łyżeczki kakao cukier puder do posypania Wykonanie:Wszystkie składniki łączymy mikserem. Owoce wrzucamy do ciasta I mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek. Foremki wkładamy do formy mufinowej- jeżeli nie mamy- na blache.Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 C na ok 18-20 min. Smacznego
Smaki EdytyKilka tygodni temu zamieściłam przepis na pierniczki. Przyszła pora na ich pieczenie i lukrowanie! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSzybkie ,proste ,zawsze wychodzi. Bardzo ładnie wygląda i jest niezwykle smaczne. Najlepiej smakuje jak postoi w lodówce całą noc. Szczerze polecam, pracy nie ma dużo a efekt jest pyszny:) Składniki 300 serka białego naturalnego, homogenizowany lub mascarpone 200 ml kremówki 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości ciepłej wody 3-4 łyżki … Czytaj dalej Ciasto
gotuj ze mnątrudne do wykonania. Nic bardziej mylnego. Knedle, które robiłam w moim życiu po raz pierwszy są łatwe do wykonania, tanie i niesamowicie smaczne. Zróbcie je szybko, a przekonacie się sami. Składniki: ciasto: 1 kg ziemniaków (waga przed obraniem) 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka sól nadzienie: ok. 15 śliwek węgierek cukier waniliowy cynamon do podania: masło cukier płatki
Pobite gary Barbaryroku bardzo obrodziły. Wiele z nich powędrowało do słoików jako kompoty, konfitury, jabłka prażone do jabłeczników na zimę, a trochę trafiło właśnie do tego przepisu. Szybkie, proste i smaczne czyli takie ciasto jakie lubię najbardziej :) Przepis pochodzi z tej strony. Składniki na ciasto: 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 3 szklanki mąki 1/2 szklanki
Słodka Kraina WypiekówPolecam ten przepis, jest łatwy i bezstresowy. Pochodzi z Kuchni polskiej z 1972 roku. Ciasta nie trzeba bić wałkiem, wyrabia się go łatwo, jest mięciutkie i elastyczne. Faworki wychodzą rewelacyjne, chrupiące z milionem bąbelków, szybko się smażą a jeszcze szybciej znikają ;) Zapraszam :) Warto upiec, zamiast kupować pączki po 49 groszy :D faworki(...)spalił. Radełkiem wycinam paski, wielkość zależy od naszych upodobań, faworki sporo rosną. Paski dzielę na mniejsze, pod skos, w każdym robię nacięcie i przeciągam ciasto . Faworki smażę na rumiano na gorącym oleju, trzeba uważać bo szybko się przypalają. Układam na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Zostaje oprószyć pudrem i zajadać ;) Smacznego :) *źródło gotujmy.pl autor anemon Życzę
Takie tam pichcenieszczególnie znany, a przepis z pokolenia na pokolenie jest przekazywany. Ciasto na bazie maślanki, kwaśnej śmietanki czy kefiru jest przygotowywane, a z niego okrągłe, prostokątne, kwadratowe, kształty są formowane. Na patelniach, blatach żeliwnych są wypiekane, z dodatkami słodkimi lub słonymi podawane. Ja mini proziaczki, tak na szybkie zjadanie przygotowałam, i z masłem czosnkowym przegryzałam. Dzieci, bez dodatków(...)każdy kształt jest dobry, mają po prostu smakować. Pieczemy z dwóch str. na średnio rozgrzanej patelni, bez tłuszczu do zrumienienia. Pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: jeśli ciasto będziemy piec na mocno rozgrzanej patelni, szybko się przypiecze, a w środku będzie surowe. Proziaki można jeść same lub z dodatkami na słodko (dżemy, powidła, kremy czekoladowe) lub na słono (masło, pasty, smalec
Moniki Smakołykigoudy) Przygotowanie: Grzyby obieramy i płuczemy, gotujemy w osolonej wodzie 2 razy tak aby je dokładnie oczyścić - ostudzamy. Ciasto zagniatamy, owijamy folią i na 30 minut wsadzamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim tartę, pieczemy przez 15 minut w temperaturze 190 C - ostudzamy. Na patelni smażymy na maśle indyka pokrojonego w kostkę, dodajemy grzyby, tymianek, cebulę, pietruszkę(...)smaku - smażymy na małym ogniu ok 15 minut. Patelnię ściągamy z ognia i w tym czasie w miseczce bełtamy jajko z mlekiem, wlewamy jajko na patelnie , szybkimi ruchami mieszamy i wykładamy na ciasto, posypujemy startym serem i pieczemy w temperaturze 160 C przez 40 minut. Smacznego
Niezły MłynekUwielbiam naleśniki. Najbardziej lubię te tradycyjne, lecz gdy nie mam czasu na odpoczywanie ciasta, to wybieram wersję bezglutenową – takie naleśniki można smażyć od razu po przygotowaniu. Naleśniki ryżowe smażą się wyjątkowo szybko i pięknie się zarumieniają. Są neutralne w smaku i pasują do nich wszystkie dodatki – pamiętajmy tylko, że są odrobinę suchsze od tych pszennych. Jeśli lubicie eksperymenty(...)chochlę rozmieszanego ciasta i kręcąc patelnią rozprowadzamy je po całym dnie. Smażymy z obu stron, aż naleśnik nabierze złotego koloru (smażą się szybko – ok. 1 minuty z każdej strony). Przed smażeniem każdego naleśnika, pamiętajmy o zamieszaniu ciasta – mąka ryżowa lubi osadzać się na dnie. Gotowe podajemy np. z dżemem, jabłkami z cynamonem lub świeżymi owocami z twarożkiem
Poezja smakujest, a jest wyśmienite w tej wersji, uwierzcie na słowo! :)) REWELACYJNE CIASTO NA IMPREZY WSZELAKIE, ŚWIĘTA, RODZINNE SPOTKANIA, BIESIADY DO RANA, POPOŁUDNIOWEJ KAWY, HIT! Pomarańczowe ciasto z suszoną żurawiną Helio, delikatne, bez miksera, szybkie, świetna propozycja na święta, imprezy, dla mnie HIT! Oblane lukrem i posypane orzechami laskowymi, świetne!! :)) Wspaniałe ciasto pachnące pomarańczami, delikatne takie, z suszoną żurawiną polane domowym
Zasmakuj Kuchni