szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:522/1736)

Ptysie z chrupiącą posypką 126

przygotować wcześniej, ale nadziewać przed podaniem. Wykonanie ciasta na ptysie – do garnka wlać wodę dodać masło. Masło roztopić i zagotować. Wsypać mąkę i szybkim ruchem mieszać. Cały czas musi być garnek na ogniu. Ciasto jest gotowe jak podczas mieszania ciasto odchodzi od boków garnka. Odstawić do ostudzenia. Jajka i białka lekko ubić i dodać do zimnej masy. Dokładnie wymieszać(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą dużej łyżki nakładać porcje ciasta. Można użyć woreczka cukierniczego i formować ptysie. Posypać ptysie gruboziarnistym cukrem. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190 C i piec ptysie 30 – 35 minut. Ptysie muszą nabrać złotego koloru i jak dotkniecie muszą być sztywne. Za szybko wyjęte opadną. Po upieczeniu otworzyć piekarnik i tak zostawić ptysie

Kuchnia Pokoleń
Tiramisu paleo, bez pieczenia, glutenu i cukru. 120

czego to ciasto zostało przygotowane :). Teraz już wiem, że nie ma chyba rzeczy, której nie da się przygotować lub zastąpić na diecie paleo. Samo przygotowanie jest szybkie. Wymaga głównie blendera i formy do ciasta (19 cm średnicy). Składniki: Spód ciasta: ¾ szklanki daktyli 1 szklanka orzechów laskowych 1 łyżeczka espresso ¼ szklanki oleju kokosowego ½ łyżeczki wanili ¼ szklanki wody szczypta soli Warstwa czekoladowa(...)razem się połączy. Wyciągamy z lodówki naszą tortownicę i wylewamy ostrożnie ostatnią warstwę. Odstawiamy do lodówki na około 5h. Przechowujemy nasze Tiramisu paleo w lodówce. W temperaturze pokojowej dość szybko się rozpuszcza. Przed zaserwowaniem posypujemy górę wybranymi przez nas dodatkami. przepis z unconventionalbaker.com Artykuł Tiramisu paleo, bez pieczenia, glutenu i cukru. pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Malinowa chmurka 424

łyżki cukru pudru Beza z migdałami: -3 białka, w temperaturze pokojowej -150 g cukru -2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej -50 g płatków migdałów Przygotowanie --> Kruche ciasto: --> Wszystkie składniki na kruchy spód szybko zagniatamy ręcznie lub w malakserze. Formujemy w kulę, którą spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 60 minut (lub w zamrażalce przez 30 minut). Prostokątną

Marta Gotuje
Delikatna tarta na cieście francuskim z cukinią, fetą i wędzonym kurczakiem 477

Ciasto francuskie jest świetnym kompanem dla szybkich przekąsek, kolacji i deserów. I dla resztek z lodówki, które trzeba ocalić przed wyrzuceniem :) Wyszło całkiem przyzwoite danie, świeże, wiosenne i bardzo smaczne. Duużo  dobrego robi mięta - nie pomijajcie jej i jeżeli macie świeżą posypcie nią tartę przed podaniem <3 Składniki: - płat ciasta francuskiego - dwie wędzone ćwiartki z kurczaka - opakowanie sera

Cook&Love
Sernik podwójnie wiśniowy 125

Sernik szybki, prosty do zrobienia. Jest bardzo wilgotny, i maślany. Sos wiśniowy jest przysłowiową wisienką na tym serniku. Bez sosu sernik nie byłby taki dobry.  Zapewniam że nie zostanie okruszek.                                           wiśnie z cukrem gotowane na sos spód(...)ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 1 budyń śmietankowy 1 i 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1/2 cytryny 30 dkg wiśni sos wiśniowy: 2 szklanki wydrylowanych wiśni 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody Ciastka kruszę

wesoła kuchnia
ciastka francuskie z brzoskwiniami 149

Ciasto francuskie to najlepszy sposób na szybki deser, dlatego zawsze mam zapas w lodówce lub zamrażalniku. Można w nie zawinąć ser, budyń i większość owoców.  A kiedy w Waszych drzwiach niespodziewanie staną goście to możecie wtedy przygotować im właśnie takie koperty. Będą gotowe raz-dwa! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duże jabłko 2 brzoskwinie banan mały kubeczek gęstego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fit naleśniki - z mąki ryżowej 275

krople aromatu waniliowego   1 jabłko starte - farsz cynamon do smaku   olej ryżowy - do posmarowania patelni   Przygotowanie:   Składniki zmiksować na gładkie ciasto. Ciasto powinno mieć taką konsystencję, aby szybko rozprowadzić je na patelni. Olej ryżowy wykorzystać do smarowania patelni, najlepiej specjalnej do naleśników (u mnie wystarczyło wysmarować pędzelkiem przed 1 i 3 naleśnikiem, czyli w sumie

Alutka-Gotuje
114. Słodkie walentynki czyli: ciasto czekoladowe na ciasteczkowym spodzie. 196

Witajcie kochani! W ten piękny, walentynkowy dzień chciałybyśmy "poczęstować Was" obłędnie czekoladowym ciastem.. ;)  Sporządzenie jest bardzo proste i szybkie, nie potrzeba dużej ilości składników, a najdłuższa niezbędna czynność to schładzanie, dlatego polecamy je zrobić dzień przed planowanym serwowaniem :) Nie będziemy się dziś rozpisywać i napiszemy tylko po krótce, że wszystkie nasze studenckie stresy są już za nami(...)rozpuszczonej czekolady i delikatnie mieszamy szpatułką aż do otrzymania jednolitej masy - konsystencji budyniu.  Masę przelewamy na schłodzony spód herbatnikowy i pieczemy 10 minut na środkowej półce piekarnika. Ciasto zostawiamy do ostygnięcia w wyłączonym piekarniku (najlepiej na całą noc.)  Gdy ciasto wystygnie płatki migdałów prażymy na rozgrzanej patelni, gdy się podprażą zdjemujemy z ognia i dodajemy syrop lub miód

Symfonia Smaków
Deser biszkoptowy 116

Deser biszkoptowy z polewą czekoladową, kremem waniliowym i bitą śmietaną jest niesamowity. Tradycyjny deser pochodzi z Węgier i nosi nazwę Somlói galuska. Zalet ma wiele jest

Smaczne Potrawy
Ciasto francuskie, co można zrobić? 188

Już pewnie, gdzieś wspominałam, że gotowe ciasto francuskie, to doskonały wynalazek. Można szybko , smacznie i ciekawie przygotować nie tylko przekąski, ale również dania obiadowe. Na swoim blogu  mam takie przepisy, dlatego teraz postanowiłam zebrać je w jednym miejscu i się  z wami podzielić. ŚLIMACZKI Z PESTO GNIAZDA Z SZYNKĄ I PARÓWKĄ FILET ZE SZPINAKIEM ŚWIDERKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

W kuchennym oknie Ewy
Puszysta babka cytrynowa 404

Szukasz czegoś na szybko do porannej kawy? mam coś dla Ciebie ;) Oto puszysta babeczka z nutą cytryny, którą przygotujesz w mgnieniu oka. Później pozostaje tylko czekać, aż się upiecze i można zajadać :) Moja blaszka mierzona po dnie ma 27,5x8,5cm, a mierzona u góry 30x10cm. Składniki: Ciasto: 4 jajka 180g cukru 150g mąki pszennej 75g mąki ziemniaczanej 2 płaskie

Czerwona Porzeczka
Rolada z jabłkami 102

Rolada z jabłkami, która nie wymaga żadnej dodatkowej masy, ani kremów. Jest szybka, tania i bardzo prosta do przygotowania. Ciasto jest puszyste i znacznie lżejsze od rolad z kremami. Pyszne! Cynamonowe kawałki jabłek świetnie uzupełniają teksturę delikatnego biszkoptu. Jeśli lubicie tradycyjny biszkopt z jabłkami to jestem pewna, że rolada jabłkowa także przypadnie Wam do gustu. Rolada z jabłkami: 6 jabłek(...)nagrzanego do 150-160 stopni (z termoobiegiem) i pieczemy ok. 25 minut. Roladę odwracamy na drugą stronę – kładziemy na wierzch bawełnianą ściereczkę, nakrywamy stolnicą lub drugą blaszką i szybko odwracamy. Zdejmujemy papier i za pomocą ściereczki zwijamy roladę (musi być jeszcze ciepła, aby dała się zwinąć). Gdy rolada z jabłkami ostygnie, posypujemy ją cukrem pudrem. Smak rolady można urozmaicić

Poezja smaku
Mini pizzerinki 218

Dużymi krokami zbliża się sesja.My studenci lubimy coś chrupać kiedy trzeba wkuwać,zajadamy stres!Zajadajmy go zdrowo, NIE CHIPSAMI, NIE CHRUPKAMI!a to przepis na moje szybkie pizzerinki! Mini pizzerinki Składniki gotowe ciasto francuskie (może być nawet to z biedronki: http://www.smaczne-blogowanie.pl/wp-content/uploads/2012/09/ciasto-francuskie-z-biedronki.jpg) papryka zielona, papryka czerwona, boczek wędzony ewentualnie, wersja light szynka wędzona (daje super zapach) cebule, ketchup

Kuchnia moimi oczami
Ciasto drożdżowe z budyniem 159

palnika, aż budyń zacznie gęstnieć. Po ugotowaniu przykryć ręcznikiem papierowym i wystudzić. Kruszonka: Masło położyć na mąkę, dodać cukier i posiekać nożem.  Następnie szybko zagnieść i rozcierając w palcach na małe kawałeczki posypać na ciasto.  Jeśli kruszonkę zrobimy wcześniej, należy wstawić do lodówki. Zobacz również: drożdżówka z owocami

Kuchcik gotuje
PRZEPISY NA WIGILIĘ: TARTA Z RYBĄ PO GRECKU 132

dodaj sól, wymieszaj. Dodaj po kawałku masło wcierając je palcami w mąkę – możesz użyć widelca, albo dwóch noży (wtedy mąkę wsyp na stolnicę), albo miksera (mieszaj ciasto krótkimi, pulsacyjnym obrotami). Staraj się pracować szybko, żeby nie rozgrzewać za nadto masła. Kiedy całość masła jest wtarta dodaj po łyżce zimnej wody i dwoma, trzema ruchami zagnieć ciasto. Uformuj ciasto kulę, spłaszcz

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania