Ciasto wyglądem przypominające najlepsze wypieki cukierniane. Szybkie w przygotowaniu, bez pieczenia, jednym słowem idealne. Zdecydowanie dla fanów kokosowych smaków. A skład? Lepszego być nie mogło :) Zero białego cukru, masła i sztucznych dodatków. Zdecydowanie jedno z najlepszych zdrowych ciast jakie udało mi się zrobić. Koniecznie spróbujcie! Spód : 1 szklanka płatków owsianych zmielonych na mąkę 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka miodu
Chocolate Muffin BlogBarszczyk na Wigilii być musi, bynajmniej u mnie. Czasem zamiast takiego z uszkami podaję z pakiecikami z ciasta francuskiego- coś do przygotowania na szybkoSkładniki:barszcz: 1
Z Majeczką w kuchniczyli sos grzybowy plus kremowe pure z ziemniaków troszkę się nam przejadło :-). Postanowiłam więc po prostu zrobić najłatwiejszą tartę, czyli tartę na bazie gotowego ciasta francuskiego. Robi się ją łatwo, szybko i przyjemnie. Najlepsza na gorąco, ale na zimno też mi smakowała. Najprostsza tarta grzybowa Proporcje na formę o wymiarach 36 x 13 cm Czas przygotowania: 50 minut
Kulinarne przygody Gatityłyżki zimnej wody (w razie potrzeby) Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól oraz starty parmezan. Masło kroimy w kostkę i dorzucamy do miski. Kilkoma szybkimi ruchami miksera mieszamy całość, by powstało ciasto o konsystencji kruszonki. Następnie wbijamy jajko i całość ponownie miksujemy. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodajemy trochę mąki, jeśli natomiast zbyt suche to ok. 1-2 łyżki zimnej
Cooking MonsterJedno z najprostszych ciast do przygotowanie, a do tego pyszne! W tym roku śliwek u mnie nie brakuje,a ciasto przynajmniej raz w tygodniu ląduje na stole i bardzo szybko znika. Zachęcam do przygotowania. Składniki: 2 szklanki mąki 3 jajka szklanka cukru 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 cukier(...)Masło z cukrem utrzyj na puszystą masę, stopniowo dodawaj po jednym jajku nie wyłączając miksera. Do miski dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cynamon całość wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto wylej do natłuszczonej foremki. Śliwki przekrój na pół i obłóż dokładnie śliwkami. Piecz w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 45 minut lub do suchego patyczka. Smacznego
Kukuleczkipszennej, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 5 żółtek, mąka do podsypywaniu przy wałkowaniu, masło do wysmarowania foremek, nadzienie: 500 g jagód, 4 łyżki cukru, Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do malaksera i szybko zmiksować, wyjąć, zlepić w kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Oczywiście ciasto można wyrobić ręcznie. Ja używam malaksera ponieważ ciasto
królestwo garówodchodzącego od ręki ciasta. Blachę smaruję masłem, wykładam ciasto, wyrównuję lekko i odstawiam na pół godziny. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 C. Robimy kruszonkę, czyli ugniatamy szybko wszystkie składniki aż powstaną grudki. Na ciasto wykładamy porzeczki i posypujemy kruszonką. Ja jeszcze na wierzch posypałam nieco porzeczek, po upieczeniu były czarne niech Was to nie zdziwi, spiekły się. Pieczemy niecałą godzinę
Zasmakuj Kuchniherbatniki a pomiędzy nimi czekoladowy krem. Postanowiłam zrobić domowe ciasto bez pieczenia zainspirowane markizami HIT. Wyszło naprawdę dobre a wykonanie zajęło mi niecałe 30 min.! Polecam-szybki i prosty przepis na domowe markizy 😉 Ciasto to jest też znane pod nazwami Stefanka, Kaszaczek... Składniki: 2 op. herbatników 1 litr mleka 200 g masła + 1 łyżka 150-200 g czekolady mlecznej
Kuchnia MagdaLenyprzez ok. 60 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu pozostawiamy w tortownicy do przestudzenia. Następnie nożykiem oddzielamy brzegi ciasta od tortownicy, do ciasta przykładamy paterę lub duży talerz i szybko przewracamy je spodem do góry, tak aby rabarbar był u góry a kruszonka u dołu. Przed podaniem ciasto oprószmy cukrem pudrem. (inspiracja z przepisu mojewypieki.com
Domowy Smak JedzeniaCudowny, delikatny i rozpływający się w ustach deser, którego przygotowanie jest bardzo proste, szybkie i co najważniejsze jest to ciasto bez pieczenia. Owocowe tiramisu na bazie śmietanki kremówki, włoskiego mascarpone i biszkoptów do deser idealny na letnie dni i myślę, że zasmakuje nawet tym którzy za tradycyjnym kawowym tiramisu nie przepadają. Tiramisu Truskawkowe - Składniki: Masa: 600 ml śmietany kremówki
Słodka StronaGdy znudzą się nam zwyczajne (suche) kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, możemy zrobić je w cieście. Najlepsze według mnie mięso kurczaka to
Ana Mari's worldTradycyjny farsz do pierogów zapieczony na kruchym cieście w formie mini tart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym, jak i na zimno jako przystawki. Sprawdzą się idealnie jako jedna w dwunastu potraw na wigilijnym stole 😉 Składniki na ciasto (6 mini tart): 100 g mąki kokosowej 30 g łupin babki jajowatej
Ola la LCHFdobrze brzegi i wrzucajcie na osolony wrzątek na kilka minut do gotowania. Uwaga: skrawki, które Wam zostają po wycinaniu kółek szybko schną, więc w miarę szybko wkładajcie je z powrotem do ciasta i wałkujcie. Mam nadzieję, że ciasto Wam podpasuje:) Życzę smacznych pierogów
Zasmakuj Kuchnicukier puder do posypania Mąki wysypujemy na stolnicę, dodajemy cukier puder, mieszamy, dodajemy pokrojony tłuszcz, żółtko i wyrabiamy za pomocą noża (siekamy aż ciasto będzie miało konsystencję kruszonki), teraz szybko zagniatamy dłońmi i wkładamy do lodówki na godzinkę. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i każdą ćwiartkę kroimy wzdłuż na 4-5 plastrów (w zależności
Rozpustne gotowanierozpuść we wrzątku w naczyniu do wyrabiania ciasta, odstaw do ostygnięcia. Dodaj drożdże i 50 dag mąki, wymieszaj drewnianą łyżką. Miskę postaw w ciepłym miejscu aby ciasto po dwoiło swoją objętość. Następnie szybko zagnieć, dodaj 700 ml ciepłej wody, dodaj sól, roztopione mało i resztę mąki. Dokładnie wyrób, przełóż do natłuszczonych foremek i zostaw do wyrośnięcia, (ta ilość wystacza
Apetyczna babeczka