przycisnąć zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietan fixem, szprycką nałożyć na wierzch ciasta i posypać kolorową posypką, przybrać listkami mięty, schować do lodówki - ciasto jest wilgotne, smaczne i szybko się zjada.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczka śmietany Dodatkowo: sok z 1/2 limonki + cukier puder dekoracyjny Maczek o smaku owocowym Cykoria Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Masło warto posiekać nożem. Całość szybko zagniatamy ręką, aż z ciasta będziemy mogli uformować kulę. Ciasto wkładamy do lodówki w celu schłodzenia (na około 30 minut). Odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub ciut większe. Spłaszczamy
Słodkie okruszkitempie też..no i dołączy kolejny przepis..mam nadzieję, że takiego jeszcze na blogu nie ma.., a jak jest to będzie przypomnienie..Takie rogaliki robi się bardzo szybko, nie czekamy na wyrastanie ciasta, a potem rogalików.tylko ciasto zagniatamy, formujemy rogaliki i wstawiamy do piekarnika..Polecam.Przepis znaleziony u Danusi , moje rogaliki są z marmoladą.Rogaliki dodaję do akcji Błyskawiczne
Moje domowe kucharzeniekolor, cały czas mieszając, po uprażeniu, ostudzony wyłożyć na masę kajmakową, dłonią przygniatając ziarno, by się ładnie przykleił słonecznik do masy. Ps. dużo pisania, ale robienie tego ciasta, to sama przyjemność! bardzo szybko się wykonuje poszczególne etapy, a co najważniejsze, trud jest wart zachodu! Smacznego
kgwjanczewołyżka octu jabłkowego tutaj 60 ml wody 5 łyżek oliwy z oliwek opcjonalnie wanilii 1 łyżeczka Wykonanie nie ma żadnych jajek ,mleka,ani masła a mimo to ciasto jest smaczne ,soczyste i szybko sie robi . Nagrzac piekarnik do 180 ° C , forma u mnie 16x11cm Wymieszać przesiana mąkę z kakao,dodać miód,sól,sodę .Dodać ocet,wanilię oliwę i wodę .Wszystko
w mojej kuchniUwielbiam to ciasto. Jest pyszne, pachnące, mega szybkie i łatwe w przygotowaniu. Jest tak pyszne , że znika zaraz po upieczeniu. Super na upał i piknik:) Przepis z mojego ulubionego bloga MojeTworyPrzetwory :) Składniki; 1i 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 180 g jogurtu naturalnego / u mnie grecki/, 2 jajka, 1 łyzka cukru waniliowego
Anioły w kuchnipory nie publikowałam tortów, ponieważ żaden mi nie wyszedł na tyle dobrze, by można było podzielić się przepisem. Po kilku próbach pieczenia ciasta, dalsze chęci opadały tak szybko jak biszkopt wyjęty z piekarnika. Pamiętam ostatni eksperyment tortowy – miał być z nutką cytrynową, orzeźwiający, z lekkim biszkoptem. I mimo wielkiego planu, zaliczyłam porażkę […] Artykuł Jak zrobić tort z truskawkami
Pink Envelopewypieków. Francuskie pochłaniałyśmy w mgnieniu oka. Zostały mi ostatnio resztki waniliowego kremu, więc postanowiłam upiec francuskie z kremem. Poczułam się jak za dawnych lat. To jest naprawdę szybki deser. Wystarczy arkusz kupnego ciasta francuskiego, truskawki i krem. Prościej być nie może...Odpoczywałam w słońcu i popijałam kawką pyszne ciasteczko! Francuskie ciastka Składniki: na 8 ciastek 1 arkusz ciasta francuskiego
codojedzenialodach to sorbety! Lekkie, wodniste lody takie dla ochłody. A że akcja rabarbar ciągle trwa, więc na razie działamy na tym polu. W piekarniku siedzi właśnie ciasto rabarbarowe, wiecie to takie szybkie kubeczkowe a ja dzielę się z Wami przepisem na sorbet różano - rabarbarowy. Składniki: 5-8 łodyg rabarbaru 3/4 szklanki cukru 400 ml gorącej wody 2 torebki
Życie zaczyna się w kuchnijest bardzo lubiana przez męża i często ją piekę. A że "dawno" nie było, więc był już na nią najwyższy czas. Tym razem postawiłam na babkę czekoladową. Szybkie i łatwe do zrobienia ciasto. Babka wychodzi bardzo puszysta i wilgotna. Wystarczy ją tylko posypać cukrem pudrem. A mężowi tak zasmakowała, że na drugi raz od razu upiekę dwie ;) Składniki: * 1 szklanka
Zrób to smacznieformie dobrze wystudzić galaretkę poziomkową lub o innym smaku rozmieszać w 450 ml gorącej wody, tężejącą galaretkę wylać na zimne ciasto, schować do lodówki do stężenia - ciasto jest pyszne smakowo i szybko znika z talerza..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępiec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach najlepiej całą noc przed podaniem posypać pudrem cukrem lub polukrować - sernik jest puszysty, wilgotny, ciasto jest smacznie kakaowe i szybko sernik znika z talerza..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękrówkowej z puszki Przygotowanie mazurka czekoladowego z masą krówkową: 1. Obie mąki wymieszać z cukrem. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło oraz żółtka. Składniki zmiksować malakserem lub szybko posiekać nożem i zagnieść ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schować na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i uformować kwadrat o bokach około 20 cm. Z resztek ciasta
kolorowotorcikowoBabę 🍥👵 drożdżową, mocno bakaliową, szybko przygotujecie, bo masę na ciasto tylko miksujecie. Bakalie dokładacie, do formy przelewacie, od razu do piekarnika wkładacie i chwilę czekacie ⏰. Tylko cukrem pudrem posypujecie i już ją jecie. Krótko o niej opisuję ✏, bo właśnie jej smakiem się delektuję 👄. Składniki (forma na babkę ok. 22 cm) : 150 g suszonych daktyli
Moniki Smakołykiciekawie wygląda i pysznie smakuje, więc jeśli jeszcze nie robiliście jeszcze sernika wg tego starego przepisu (ja pierwszy raz jadłam go jakieś ... 20 lat temu 😉) biegnijcie szybko do kuchni! Składniki na ciasto: (na blachę o wymiarach 31cmx21cm) 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 100 g masła 1 żółtko Masa serowa: 800 g mielonego twarogu 1 budyń śmietankowy
Walijskie Pichcenie