szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:509/1736)

Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 175

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Robi się je podobnie do znanego tiramisu.  300g podłużnych biszkoptów (na 2 warstwy) 250g serka mascarpone 120g cukru pudru 300 ml śmietany min. 30% 1 zagęstnik do śmietanki 3/4 szklanki likieru orzechowego/toffi (do wyboru) 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich

Di gotuje
PIECZONY SCHAB Z ZIEMNIAKAMI - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 174

złoty kolor.Podajemy z ZIEMNIAKAMI posypanymi zieleniną , mizerią i gotowanymi niezasmażanymi buraczkami.Smacznego!.   Przepisy które mogą Wam się przydać !: ********************************************* MIGDAŁOWIEC  KOLOROWY SERNIK SZYBKIE BABECZKI LODY NA CIEPŁO SZYBKA NAPOLEONKA HAŁKA PO ŻYDOWSKU CIASTO GALARETKOWE PIANKA GRAŻYNKI KLOPS W ŚMIETANIE SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Biały puszek z rabarbarem 90

Pełna energii złapałam się dziś za robienie ciasta. Biały puszek zapowiadał się kusząco i taki też się okazał. Jedynie biały nie wyszedł, bo za długo go

peggiwkuchni
Piętrowiec - metrowiec 108

Udało się! W poniedziałek dostałam przedłużenie umowy o pracę :-) Co prawda jeszcze nie na czas nieokreślony, ale jestem chyba na dobrej drodze. Postanowiłam to małe święto

peggiwkuchni
Pyszny kamień marsjański 108

To ciasto jest wynikiem pomieszania z poplątaniem. Postanowiłam lekko zmodyfikować znany Wam już przepis na muffinki i zrobić z niego ciasto zamiast babeczek. Efekt wyszedł zadowalający

peggiwkuchni
Placek korzenno - jabłkowy 86

Kolejne korzenne ciasto, które trafiło w moje ręce przed Świętami. Nic nie napiszę więcej, bo po prostu trzeba go spróbować! ;-) Placek korzenno - jabłkowy PLACEK KORZENNO - JABŁKOWY

peggiwkuchni
na szybko smaczne mało słodkie francuskie z owocami i czekoladą... 103

pozostałego paska skręcone porcje, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 35 minut, grzanie góra dół, na 5 minut przed końcem pieczenia ustawić na termoobieg - ciasto jest mało słodkie i szybkie do przygotowania i zjedzenia ................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
łatwa babka drożdżowa 206

posłuży przez ładne kilka lat- nie zardzewieje po kilku myciach tak jak srebrne foremki za kilka złotych. Dodatkowym plusem jest to, że w formie z taką powłoką ciasto nie przypala się tak szybko. Osobiście bardzo polecam

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wigilijne spotkanie Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej 100

okoliczność spotkania, każda z dziewczyn przygotowała coś specjalnego od siebie. I tak na stole pojawiły się: sałatki, śledzie, pierożki i paszteciki, grzanki i ciasto. Wigilia nasza skończyła się szybko. Niestety, poza nami w tym samym pomieszczeniu odbywało się inne spotkanie. I wiecie -  komfort rozmów przy stole, blogerskiego ganiania z aparatami i smartfonami, ciągłego gadania o jedzeniu, fotografii i innych

kolorowotorcikowo
Pierogi ruskie. Na orkiszowym cieście. Najlepsze, najdelikatniejsze, najsmaczniejsze. Niezawodne. 189

dobrego białego sera, ugotowanych ziemniaków oraz podsmażonej cebulki nie ma w nich dodatkowych, niechcianych i niezdrowych wypełniaczy. Świetnie nadają się do lunchbox'u do pracy. Doskonałe na szybki rodzinny obiad czy kolację. Ciasto jest bardzo plastyczne, idealne skleja się, podczas gotowania nie rozpada się. Przygotowanie pierogów można rozłożyć na dwa etapy. Pierwszego dnia można przygotować farsz, podduścić drobniutko pokrojoną cebulkę

Naturalna Kuchnia
Paszteciki z pieczarkami i serem z ciasta francuskiego 166

dawna chciało mi się pasztecików pieczarkowych. Ale nie przepadam za robieniem ciasta drożdżowego stad pomysł na paszteciki w cieście francuskim. Wychodzą pyszne i szybko znikają. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Słone ciastka z oscypkiem 117

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz do smaku Wszystkie sypkie składniki wsypać do miski i wymieszać. Dodać drobno starty ser i wymieszać. Dodać śmietanę i szybko wyrobić rękami dość mokre ciasto. Uformować z ciasta wałek, zawinąć go w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dużą blachę do wyłożyć papierem

maniapieczenia
Paszteciki francuskie z kapustą i pieczarkami 198

Paszteciki francuskie z farszem pieczarkowo kapuścianym, są smaczną, wigilijną przystawką .  Doskonale komponują się z czerwonym barszczem.  Polecam nie tylko od święta, to szybki i smaczny poczęstunek:) gotowe ciasto francuskie takie:KLIK 50 dag kapusty kiszonej 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 70 dag pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku masło klarowane (dobra cena KLIK) Najpierw przygotowuję farsz

Takie tam pichcenie
Kruche ciasteczka z orzechami i migdałami 132

soli jajko do posmarowania migdały, orzechy, pestki dyni do dekoracji  Mąkę i cukier puder przesiać, dodać szczyptę soli, margarynę i posiekać. na koniec dodać żółtko i szybko zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolne kształty. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem

Smakołyki Asi
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 98

Mamy sezon na rabarbar więc postanowiłam upiec drożdżówki z kruszonką . Są bardzo smaczne , zawsze piekę większą ilość , szybko znikają z talerza. Składniki: Ciasto drożdżowe: 0,5 kilograma mąki pszennej 0,5 szklanki ciepłego mleka  50 gram drożdży 2 jajka 4 łyżki cukru 0,5 kostki margaryny Kruszonka: 150 gram maki pszennej 80 gram cukru 100 gram masła Dodatkowo: kilka

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania