Paszteciki francuskie z farszem pieczarkowo kapuścianym, są smaczną, wigilijną przystawką . Doskonale komponują się z czerwonym barszczem. Polecam nie tylko od święta, to szybki i smaczny poczęstunek:) gotowe ciasto francuskie takie:KLIK 50 dag kapusty kiszonej 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 70 dag pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku masło klarowane (dobra cena KLIK) Najpierw przygotowuję farsz
Takie tam pichceniesoli jajko do posmarowania migdały, orzechy, pestki dyni do dekoracji Mąkę i cukier puder przesiać, dodać szczyptę soli, margarynę i posiekać. na koniec dodać żółtko i szybko zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolne kształty. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem
Smakołyki AsiMamy sezon na rabarbar więc postanowiłam upiec drożdżówki z kruszonką . Są bardzo smaczne , zawsze piekę większą ilość , szybko znikają z talerza. Składniki: Ciasto drożdżowe: 0,5 kilograma mąki pszennej 0,5 szklanki ciepłego mleka 50 gram drożdży 2 jajka 4 łyżki cukru 0,5 kostki margaryny Kruszonka: 150 gram maki pszennej 80 gram cukru 100 gram masła Dodatkowo: kilka
Bajeczna KuchniaCiasto bez pieczenia , które bardzo szybko się przyrządza Składniki: 500 g herbatników 1 puszka masy kajmakowej 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 3/4 kostki masła 2 śmietan - fixy 0,5 l śmietany kremówki, cappucino 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przyrządzania: Blaszkę o wymiarach ok 23x33 wyłożyć warstwą herbatników. Masę kajmakową przełożyć do garnuszka, lekko podgrzać, wyłożyć
Darcia w kuchnigorącej wody, dodać mrożone wiśnie bez pestek i do stężenia, galaretkę posiekać i dać na wierzch ciasta na śmietanę, posypać posypką czerwoną, schować do lodówki - ciasto jest obłędnie pyszne i szybko się zjada....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięciasta wsiąka w nie dając niesamowity efekt bardzo wilgotnego placka a reszta śmietany w połączeniu ze słodyczą miodu zamienia się w cudowny kwaskowaty krem - CUDO! Do tego ciasto jest bardzo proste i szybkie! Smacznego
sierotka maRysia w kuchniułożyć połówki śliwek wypestkowanych, posypać resztą wiórek kokosowych, piec około 45-50 minut w 180 C, grzanie góra/dół, do suchego patyczka, ciasto wystudzić w formie ciasto jest aromatyczne, smaczne i szybko się zjada.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMiękki, puszysty chleb pszenny z sezamem. Wbrew pozorom poniższe pieczywo jest łatwe i szybkie do przygotowania. Wystarczy wyrobić ciasto, poczekać aż urośnie i upiec chleb. Parę miesięcy temu przygotowałam prawie identyczny chleb - tylko zamiast sezamu użyłam ziarna słonecznika. Składniki na 1 bochenek (użyłam formy keksowej): 2 (płaskie) szklanki mąki pszennej 4/5 szklanki wody 1 opakowanie suszonych drożdży
Ugotowaćnałożyć część bitej śmietany i ułożyć opłukane maliny, przykryć trzecim blatem na blat nałożyć resztę śmietany, jeżyny, maliny, i opłukane borówki, schować do lodówki na kilka godzin - ciasto jest obłędnie smaczne i szybko się zjada............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrazem będą ciasteczka i to korzenne . Dawno nie robiłam takich prostych szybkich ciastek . Zachęciła mnie akcja Ciasto na Niedzielę. Czasem piekę z innymi smakołyki danego tygodnia. Ciastka korzenne składniki : mąka pszenna 500 g margaryna 220 g ksylitol Kłos- Pol 200 g jaja 2 szt cynamon 2 łyżeczki błonnik kakaowy Kłos- Pol 2 łyżki imbir 2 łyżeczki
Różowa kuchniawilgotną ściereczką, aby nie wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha. 4. Przygotować kruche ciasto według przepisu „Kruche ciasteczka waniliowe”(klik) . Z ciasta foremką wycinać laleczki. 5. Następnie okrągłymi foremkami przyciąć główki i rączki tworząc kształt sukienki (patrz zdjęcie
Mała CukierenkaDomowe pampuchy z pieczarkowym gulaszem Wszyscy u mnie w domu uwielbiają pampuchy , nawet same , nieważne czy ciepłe , czy zimne . To bardzo proste danie , robi się je dość szybko , nie licząc okresu wyrastania ciasta . Pampuchy są doskonałe z każdym sosem i w każdej wersji , na słodko i na słono . Pampuchy do słodkich sosów warto wzbogacić nutką wanilii . Polecam , szczególnie
Ogrodnik w podróżywilgotną ściereczką, aby nie wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha. 4. Przygotować kruche ciasto według przepisu „Kruche ciasteczka waniliowe”(klik) . Z ciasta foremką wycinać laleczki. 5. Następnie okrągłymi foremkami przyciąć główki i rączki tworząc kształt sukienki (patrz zdjęcie
Mała Cukierenkapieczenia, wygładź i posyp jagodami, które lekko dociśnij. Całość posyp kruszonką. Piecz ciasto w rozgrzanym piekarniku na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 185ºC ) przez 35 minut. Podaj ciasto z sosem waniliowym na szybko
codojedzenia