Ciasto które od jakiegoś czasu krąży po internecie. Sama nie wiem czemu nie zrobiłam go wcześniej. Okazuje się, że jest przepyszne, a w dodatku łatwe i szybkie w przygotowaniu.Wystarczy pokrojone jabłka zalać ciastem biszkoptowym, upiec i zwinąć w roladę. Ciasto gotowe :) Mojej rodzince bardzo smakowało, myślę, że i Wam posmakuje. Na naszym stole na pewno będzie częstym gościem :) Składniki
Agusiowe smakołykiKolejne ciasto , które warto dodać do listy szybkich, smacznych i niezawodnych. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego, to warto zacisnąć zęby i nie iść do sklepu , tylko samemu upiec ucierańca. Składniki do zapamiętania. Ciasto robię już na pamięć. Jako miarek używam łyżki i szklanki 250 ml. Do dzieła! Składniki owoce tropikalne HORTEX 2 szklanki mąki- niepełne 1 łyżeczka proszku
Z Kuchni Do Kuchnipuszka masy krówkowej gostyńskiej 150 ml mleka 2 łyżki masła Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wsypałam do misy, wymieszałam i szybko wyrobiłam. Zgniotłam i utworzyłam kulę. Zawinęłam w folię i wstawiłam na 1 godzinę do lodówki. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Foremkę do tarty wysmarowałam masłem. Ciasto rozwałkowałam
Kuchnia u Krysiciasto jak tylko pojawiają się świeże owoce. Bo wszystkie owoce do niego pasują, a najbardziej te "lekkie" typu porzeczki, jagody czy maliny (bo nie opadają tak szybko na dno). Dlatego nazywam je ciastem sezonowym. Dzisiejsza wersja zawiera rabarbar, który znalazłam u mamy w ogródku. W zasadzie to już ostatnie łodygi rabarbaru w tym roku. Rabarbar świetnie smakuje w tym cieście
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieciasto wegańskie z dynią, ze sporą ilością przypraw korzennych. Przypomina trochę w smaku piernik, ale jest bardziej wilgotne. Pięknie pachnie i ma ładny, jesienny kolor. Jest szybkie i proste w przygotowaniu. Do ciasta możemy użyć dowolnych bakalii. Bardzo polecam… Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 3/4 szklanki purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj
Mała Cukierenkaciasto wegańskie z dynią, ze sporą ilością przypraw korzennych. Przypomina trochę w smaku piernik, ale jest bardziej wilgotne. Pięknie pachnie i ma ładny, jesienny kolor. Jest szybkie i proste w przygotowaniu. Do ciasta możemy użyć dowolnych bakalii. Bardzo polecam… Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 3/4 szklanki purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj
Mała CukierenkaCiasto dla zabieganych. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. W dodatku do jego przygotowania niepotrzebny jest nawet mikser :) Dzięki korzennej nucie sprawdzi się także na świątecznym stole. Z podanych składników wychodzi małe ciasto, jeśli chcemy upiec dużą blachę należy podwoić ilość wszystkich składników. Składniki na małą blaszkę (20cmx25cm): 2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki cukru
Ze smakiem i z pasjąBardzo proste w przygotowaniu ciasto, które może również uchodzić za torcik, jeśli upieczemy je w tortownicy. ciasto czekoladowe przygotowuje się podobnie jak ciasto na muffiny, to znaczy bardzo szybko i bez użycia miksera, pięknie wyrasta i nie sprawia naprawdę żadnych problemów (a i w kuchni również za dużo nie nabrudzimy ;)). krem, którym przełożyłam to ciasto pamiętam jeszcze z dzieciństwa, jeśli
coolinarnastrefa.blogspot.comtaki porządny domowy chlebek by się zjadło. Wtedy sięgam po przepisy na chleby na drożdżach. Ten robi się wyjątkowo szybko. Jest duży, ja piekłam go w dość płaskiej blaszce, przez co kształt może nie jest porywający. Zdecydowanie powinnam rozdzielić ciasto na dwie mniejsze foremki i pozwolić dłużej mu rosnąć. Ale to już na kolejną próbę z tym przepisem. Jeśli dopiero(...)Zwiększamy temperaturę do 220 stopni i pieczemy jeszcze 30 min. Chleb wyjmujemy na kratkę do ostygnięcia. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybki-chleb-orkiszowo-pszenny-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki chleb orkiszowo- pszenny na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkułatwe, może być polana lukrem, polewą czekoladową lub posypana cukrem pudrem. Ciasto jest niezbyt słodkie i zdecydowanie można je podać dzieciom. Sekretem delikatnie wilgotnej struktury ciasta jest dodanie częściowo zaparzonej mąki. Babka drożdżowa dość szybko rośnie, jeśli w kuchni jest w miarę ciepło i nie ma przeciągu. Dobrym miejscem do wyrastania babki jest zamknięty piekarnik z włączonym światłem. U mnie(...)drożdże i dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut, aby drożdże zaczęły pracować. Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę i dodać wraz ze szczyptą soli do ciasta. Po wymieszaniu zagniatać ciasto dłonią dodając stopniowo pozostałą mąkę i rozpuszczone zimne masło. Pod koniec dodać wymieszane z odrobiną mąki rodzynki. Ciasto ma być miękkie, jednolite i lśniące. Przykryć ściereczką
Kuchcik gotujeProsty i szybki sernik z murzynkiem, który przygotujemy w 10 minut. Z przepisu wychodzi wielka blacha ciasta. Polecam :) SKŁADNIKI: SER: 1 kg sera w wiaderku 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe kostka masła sok z połowy cytryny MURZYNEK: 3 jajka 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 3 łyżki kakao 3 łyżki dżemu
Pani na deserSezonowe ciasteczka na szybko, gdy nagle najdzie ochota na słodkie. Wystarczy mieć pod ręką kawałek dyni i ciasto francuskie, by już za kilkanaście minut cieszyć się smakiem pysznych, chrupiących, świeżych ciasteczek z jesiennym akcentem. Składniki (ok. 8-10 ciastek) opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli
Słodkie inspiracjeLubię ciasta bez pieczenia. Są proste, szybko się je przygotowuje i raczej zawsze dobrze smakują. Tak samo jest i z tym deserem. Jest słodko-kwaśny. Orzeźwiający. Mojemu synkowi szczególnie przypadła do gustu śmietanowa pianka. Dobre na lato, ale smakuje też i zimową porą:) Masa budyniowa: 750 ml soku pomarańczowego 4 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 łyżka mąki(...)galaretkę. Miksujemy do połączenia. Przekładamy na blaszkę. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Sparzoną i obraną pomarańczę „filetujemy” – pozbawiamy białych błonek. Cząsteczki pomarańczy rozkładamy na wierzchu ciasta. Pozostałe galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Odstawiamy do stężenia. Gdy zaczną tężeć wylewamy je na piankę śmietankowo-pomarańczową. Źródło
Smaki Na Talerzuwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot. Przepis na farsz autorski (mój). Pyszna propozycja na szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki 150g masła 1 jajko 1 szczypta soli Farsz: 100g pieczonego mięsa (może być gotowana szynka czy surowa pierś z kurczaka, wg gustu(...)pieprz Przygotować ciasto. Mąkę przesiać, w środku zrobić wgłębienie i wbić jajko. Dodać małe porcje zimnego masła i oprószyć solą. Całość szybko zagnieść, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść, wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (zrobić wysoki brzeg) i ponownie schłodzić (około 20 minut). Następnie ciasto ponakłuwać widelcem
Di gotujeTaki obiad zrobicie szybko i szybko zniknie z talerzy. Tarta jest widowiskowa i bardzo smaczna. W dni krótkie - jeszcze krótkie i chłodne taki obiad dobrze zrobi każdemu zmarzluchowi. Polecam serdecznie. Tarta z cukinią i kurczakiem na cieście francuskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie