ciasto kruche z rabarbarem – ciasto czekoladowe z gruszkami – tort czekoladowy z owocami – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ PRZYGOTOWANIE
nietylkopasta.plrównie dobrze w Waszych domach. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO drożdżowe ze śliwkami i kruszonką PRZYGOTOWANIE
nietylkopasta.plowocami jagodowymi. Poleca Ci także przepis na biszkopt z rabarbarem . Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO kruche z rabarbarem PRZYGOTOWANIE: 50 minut
nietylkopasta.plmacie pomysłu na szybkie dania sylwestrowe? Spodziewacie się gości i chcielibyście podać szybkie przekąski? Idealnie sprawdzą się Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto i pomidorkami karmelizowanymi octem balsamicznym. Pomidorki oraz pesto można przygotwać wcześniej (np. rano) a kanapeczki złożyć i upiec, gdy już goście się pojawią. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/223kanapeczki-z-ciasta-francuskiego-z-bazyliowym-pesto-i-pomidorkiem-1170x874.jpg The post Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto
Moja DelicjaWitajcie :) zapraszam na błyskawiczne ciasteczka z Nutellą. Uwielbiam ciasto francuskie bo można z niego przygotować szybko różne pyszne cudeńka.Dzisiejsze ciasteczka dołączam do akcji Błyskawiczny Piątek Zapraszam :) Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego Nutella cukier puder do oprószenia Wykonanie : Z ciasta wykrawamy po dwa równe krążki, na jednym nakładamy po łyżeczce nutelli i przykrywamy drugim. Na każdym ciasteczku robimy
Sama słodycz i szczypta chiliwałeczek do równomiernego rozprowadzania ciasta i łopatka do przewracania smażonych naleśników bardzo łatwa w czyszczeniu (wystarczy przetrzeć nawilżoną szmatką) szybko się nagrzewa i równie szybko stygnie podwyższony rant (uniemożliwia wylanie się ciasta poza obręb smażenia) Dostępna w sklepie : Redcoon Każdy kto ma w domu dzieci wie, jak większość z nich uwielbia naleśniki-moja dwójka oczywiście
Wielki apetytkilku lat mazurek stał się u nas obowiązkowym ciastem wielkanocnym. Piekłam już przeróżne wersje, wszystkie znajdziecie tutaj . Dzisiejszy mazurek jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Składa się z kruchego ciasta, powideł, orzechów i słodkiej masy krówkowej. Palce lizać! Ciasto: 250g masła lub margaryny, 400g mąki krupczatki, 4 żółtka, 100g cukru, 4 łyżki mleka
Z miłości do słodkościmaliny trwa w najlepsze, muszę więc go dobrze wykorzystać. Zawsze obowiązkowo piekę kruche ciasto z dodatkiem malin, ale tym razem dodałam do niego twaróg. Ciasto wyszło fantastyczne:) Jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, dzięki malinom odpowiednio soczyste, a kruszonka nadaje mu wspaniały migdałowy posmak... InspiracjaCiasto:400g mąki pszennej, 250g półtłustego twarogu, jajko, 120g drobnego cukru, 5 łyżek oleju
Z miłości do słodkościtarce, palcami rozkruszyłam z mąką. Dodałam żółtka i szybko połączyłam wszystkie składniki. Podzieliłam na dwie części i włożyłam na 30 minut do zamrażarki. Po wyjęciu z zamrażarki pokroiłam na plastry, poukładałam na 2 takich samych blaszkach, wyłożonych papierem do pieczenia. Wyrównałam widelcem, ponakłuwałam. Część, która będzie stanowiła górę ciasta ponacinałam na kształt herbatników (radełkiem), aby potem łatwiej było kroić. Wstawiłam(...)robotem.Placek stanowiący spód ciasta lekko posmarowałam kwaśnym dżemem (z czarnej porzeczki), na to wyłożyłam krem (użyłam worka cukierniczego i tylki w kształcie gwiazdy – łatwo, szybko i równo). Na masę wyłożyłam drugą część ciasta i posypałam cukrem pudrem.Kremówkę ozdobiłam czekoladą, rozpuszczoną ze śmietaną. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. Nie jest za słodkie, a jego wygląd – niech mówi
mojewypiekiinietylkoDziś prezentuję Wam przepis na ciasto w wersji wytrawnej. Jest szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. SKŁADNIKI: 1/2 kg ziemniaków, 2 jajka, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 50 g sera żółtego, 3 łyżki oleju, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam i dokładnie ubijam tłuczkiem. 2. Paprykę(...)pieprzu. Dokładnie mieszam masę. 4. Masę ziemniaczaną przekładam na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 22cm. Wyrównuję. 5. Na masę ziemniaczaną wykładam podsmażoną paprykę. Wierzch ciasta posypuję startym na tarce o dużych otworach serem żółtym. Ciasto piekę 45 minut w temperaturze 170 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasiramach leniwego weekendu koniecznie korzystajcie z pogody, spacer, rower, bieganie- cokolwiek! Może grill?;) Ja zapraszam na słodkości. Ciasto drożdżowe zawsze robi się szybko i przyjemnie. Najlepiej smakuje oczywiście na świeżo, zaraz po upieczeniu :) Składniki (na 2 drożdżówki z keksówki, która mierzona po dnie ma 27,5x8,5cm, a mierzona u góry 30x10cm) : 550 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży(...)gorącego mleka oraz z łyżką cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie umieszczamy w misce pozostałe składniki, mieszamy. Na koniec dodajemy drożdże i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy na kształt prostokąta, smarujemy dżemem, zawijamy boki do środka i zwijamy w rulon
Czerwona Porzeczkakremem, a jedynie czekoladowe ciasto, polane czekoladą i udekorowane malinami i ciasteczkami migdałowymi. Taki "torcik" brownie możecie przygotować tylko i wyłącznie dla siebie...no i przyjaciółki, ale równie dobrze, ciasto to, podać możecie zamiast klasycznego tortu, podczas rodzinnej uroczystości. PRZEPIS NA "TORCIK" BROWNIE: Składniki na brownie: 150 g gorzkiej czekolady 90 g masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 płaskie(...)pozostawić do momentu roztopienia się składników. 2. Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. 3. Do masy jajecznej dodć płynną czekoladę oraz mąkę - całość szybko i dokładnie wymieszać. 4. Ciasto przelać do tortownicy średnicy 25/26cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 220 stopniach C przez 10-12 minut, aż wierzch ciasta się przyrumieni i utworzy się charakterystyczna "skorupka". UWAGA
kolorowotorcikowoCiasto nie należy do super szybkich, ponieważ wymaga chwila cierpliwości i niewielkiego wysiłku kulinarnego. Jak każdy deser idealnie nadaje się na spotkanie z bliską nam osobą. Składniki: Biszkopt: 2 jaja 3 łyżki erytrytolu 6 łyżek mąki 1 łyżka oleju aromat opcjonalnie: barwnik spożywczy Masa: 250g (1 kostka) twarogu 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka żelatyny + 100ml gorącej wody Sposób przygotowania: Biszkopt(...)erytrytol i żelatynę. Całość zalewamy wodą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 30 minut do ostudzenia. Masę przelewamy na rozcięty biszkopt wyłożony w formie folią aluminiową. Nakładamy drugą część ciasta. Odstawiamy do lodówki na całą noc do całkowitego stężenia. Smacznego
Truskawkowa Fiestakonsekwentnie zmierzających do jasno sprecyzowanych celów. Podglądam, podziwiam i trzymam kciuki, licząc po cichu, że może zarażę się tą determinacją do walki o lżejsze jutro;))A deser szybki, prosty, dietetyczny i możliwy do wykonania w przerwie kawowej. Składniki (na porcję ze zdjęcia): 3 duże łyżki otrąb owsianych 1 jajko serek homogenizowany (np. anasowy) z niską zawartością tłuszczu(...)zapewniają dowolnie wybrane owocowe dodatki i smaki serka homogenizowanego, jak również wzbogacanie samego ciasta łyżeczką cynamonu, przyprawy do piernika bądź kropelką dowolnego aromatu do ciast. Dzięki temu taki deser szybko się nie znudzi
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaNaleśniki to przysmak chyba każdego dziecka. To szybkie i proste danie. Dzisiaj przepis na uniwersalnie ciasto naleśnikowe, które zawsze wychodzi i jeszcze nigdy mnie nie zawiodło. Lekkie,a zarazem puszyste, delikatne i odpowiednio elastyczne. U mnie dzisiaj w wersji na bogato. Sos truskawkowy, kajmak, bita śmietana i świeże owoce prosto z ogrodu. Czysta rozpusta, nawet nie wiecie jak tak banalne(...)danie może szybko przywołać męża do domu i oderwać go od pracy. Jak szaleć to szaleć... Składniki : Na ciasto uniwersalne : 1 jajko (L) 375 ml źródlanej wody gazowanej 260 g mąki pszennej typ 500 lub 650 375 ml mleka 3,2% 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: 2 łyżki ekstraktu
vaniliowoczekoladowadodałam dwie łyżki kakao. Jeśli polewa będzie nazbyt gęsta należy dodać jeszcze odrobinę mleka - do pożądanej gęstości. Ja wolę bardziej rzadką polewę, która na cieście tworzy cieńszą warstwę. Polewa szybko gęstnieje ale nie zastyga na twardo. Uzyskana polewa jest raczej sprężysta i lekko klejąca. Smacznego
Ze smakiem bez glutenurodzynkami, no i z czekoladowym sosem - polewą. Moja jest wegańska, na roślinnym napoju z orkiszu ale podałam składniki też na zwykłe ciasto. I słyszę opinię domowników: ciasto ma jedną wadę: za szybko się kończy! Jestem szczęśliwa ze smakuje. 500 g mąki orkiszowej jasnej (daj jaką masz) 4 łyżki kakao/ karobu 50 gram oleju kokosowego/masła 1/2 szklanki ksylitolu/ cukru(...)zawsze rozpuszczam przed dodaniem do jakiegokolwiek ciasta.Mąkę przesiej do misy wraz z kakao, wlej rozczyn i dokładnie wyrabiaj ręką, wlewaj napój z orkiszu /mleko cienką strużką, aby ciasto było właściwej konsystencji, następnie wlewaj roztopiony olej kokosowy/ masło, rum i wyrabiaj jeszcze ( miej pod ręką 50 g mąki do podsypywania jeśli ciasto będzie za rzadkie) a gdy ciasto zaczyna odchodzić
AZgotuj!zawsze wychodzą i nie wymagają dwugodzinnego szykowania blatów, nugatów, kolejnych dwóch godzin na zrobienie kremów, żelek i innych widowiskowych pierdół. Nie inaczej jest z tym ciastem – mocno maślanym, lekkim i bardzo wilgotnym – jest prościutkie, szybkie i przepyszne, a w dzisiejszym wydaniu – bardzo sezonowe. UWAGA! Wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki na 2-3 godziny wcześniej przed robieniem ciasta
Karo in the Kitchenzawsze wychodzą i nie wymagają dwugodzinnego szykowania blatów, nugatów, kolejnych dwóch godzin na zrobienie kremów, żelek i innych widowiskowych pierdół. Nie inaczej jest z tym ciastem – mocno maślanym, lekkim i bardzo wilgotnym – jest prościutkie, szybkie i przepyszne, a w dzisiejszym wydaniu – bardzo sezonowe. UWAGA! Wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki na 2-3 godziny wcześniej przed robieniem ciasta
Karo in the Kitchenprzesłodzonych. Delikatny orzechowy biszkopt wspaniale komponuje się z masą kawową oraz śmietanową. Ciasto jest tak pyszne, że ledwo udało mi się zrobić fotkę, tak szybko znikło. Zresztą spróbujcie sami. Polecam :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 20 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 0,5 szklanki mąki pszennej szklanka cukru 7 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM 1 1 kostka masła
Pani na deserSmaczne, aromatyczne ciasto z jabłkami, bakaliami i kruszonką. Proste i szybkie w przygotowaniu. Kruszonka ładnie się przypiecze i dzięki orzechom będzie chrupiąca. Ciasto w smaku maślane, dzięki jabłkom trochę wilgotne i ładnie pachnie cynamonem. Idealne jesienne ciasto, polecam… Ciasto z jabłkami, bakaliami i kruszonką Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 180g jasnego brązowego cukru 200g masła w temperaturze pokojowej
Mała CukierenkaPolecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki. Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18 -20
Takie tam pichceniebiałek ubijamy na najwyższych obrotach ze szczyptą soli na sztywną pianę (tak, że po odwróceniu garnka nam nie wypadnie). Tak ubitą pianę musimy wmieszać w ciasto. Dodajemy ją stopniowo do masy czekoladowej i szybko ale delikatnie mieszamy. Najlepiej to robić drewnianą pałką lub łyżką. Takie ciasto wylewamy do tortownicy na dole wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Jedzeniomanianadzieję, że znowu codziennie będę dodawać jakiś przepis :) Święta Wielkanocne minęły....ciasto skończyło się a moja rodzinka dalej pragnęła czegoś słodkiego. Zrobiłam proste, szybkie i co ważne dla mnie bez pieczenia ciasto 3 Bit. Składniki: 6 paczek dużych herbatników 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka
Amatorka kuchennaJuż chyba pisałam, że gotowe ciasto francuskie to taki dobry wynalazek. Można pokombinować szybko i na rożne sposoby. Bardzo cenię sobie rożne przekąski z takiego ciasta. Dzisiaj zapraszam na róże ciasta francuskiego z salami. Oczywiści środek może być inny, w przypadku , gdy nie lubimy salami. SKŁADNIKI 1 płat ciasta francuskiego 15 dag salami (cienkie) 10 dag sera żółtego
W kuchennym oknie Ewyżurawinę, cukier i cynamon.ciasto kruszonkoweMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wszystkie składniki wrzucić do jednego naczynia (zimną margarynę najlepiej zetrzeć na tarce z dużymi oczkami) i szybko wszystkie składniki ze sobą połączyć. Ciasto będzie sypkie jak kruszonka.Formę kwadratową (24/24 cm) lub okrągłą (26 cm) nasmarować margaryną.Dno formy wysypać równomiernie połową kruszonki, na nią wyłożyć wystudzoną masę jabłkową
Mix smakuBrakuje Wam szybkiego, atrakcyjnego i smacznego dodatku do zup, czy sałatek? Jeśli tak to danie jest idealne dla Was. Wyborny paluch w kształcie warkocza sporządzany z ciasta francuskiego. Efektowny i pyszny! Czas przygotowania 25 minut (w tym około 12 minut pieczenia) Ilość porcji: 4 Składniki: Ciasto francuskie Jajko Jajko rozbijamy w miseczce. Ciasto francuskie rozwijamy. Nacinami paski o szerokości około
Kolizje SmakówCiasto podpatrzone na blogu Moje Wypieki, zachęciła mnie nazwa - 'najłatwiejsze ciasto w świecie'. Akurat szukałam czegoś prostego i szybkiego, dlatego postanowiłam wykorzystać przepis. Wprowadziłam kilka zmian, przede wszystkim do części ciasta dodałam kakao. Do jego wykonania naprawdę potrzeba niewiele czasu, myślę, że bardzo trudno było by je zepsuć. Wystarczy przyłożyć się do ubicia piany z białek. Ciasto jest bardzo lekkie
Mania GotowaniaKruche ciasto z rabarbarem. Proste, szybkie w przygotowaniu bez wcześniejszego chłodzenia ciasta w lodówce. W smaku przypominające kruche ciasteczka posypane cukrem :) Składniki na ciasto : 215 g mąki 125 g masła 100 g cukru 3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 400 g rabarbaru (3-4 łodygi) 1 łyżka cukru 2- 3 łyżki cukru
Zabawa smakiem