szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:494/1736)

Szybkie i łatwe ciasto z gruszką i orzechami 165

zawsze wychodzą i nie wymagają dwugodzinnego szykowania blatów, nugatów, kolejnych dwóch godzin na zrobienie kremów, żelek i innych widowiskowych pierdół. Nie inaczej jest z tym ciastem – mocno maślanym, lekkim i bardzo wilgotnym – jest prościutkie, szybkie i przepyszne, a w dzisiejszym wydaniu – bardzo sezonowe. UWAGA! Wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki na 2-3 godziny wcześniej przed robieniem ciasta

Karo in the Kitchen
Szybkie i łatwe ciasto z gruszką i orzechami 137

zawsze wychodzą i nie wymagają dwugodzinnego szykowania blatów, nugatów, kolejnych dwóch godzin na zrobienie kremów, żelek i innych widowiskowych pierdół. Nie inaczej jest z tym ciastem – mocno maślanym, lekkim i bardzo wilgotnym – jest prościutkie, szybkie i przepyszne, a w dzisiejszym wydaniu – bardzo sezonowe. UWAGA! Wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki na 2-3 godziny wcześniej przed robieniem ciasta

Karo in the Kitchen
CIASTO ORZECHOWY PUSZEK 156

przesłodzonych. Delikatny orzechowy biszkopt wspaniale komponuje się z masą kawową oraz śmietanową. Ciasto jest tak pyszne, że ledwo udało mi się zrobić fotkę, tak szybko znikło. Zresztą spróbujcie sami. Polecam :) SKŁADNIKI NA  CIASTO : 20 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 0,5 szklanki mąki pszennej szklanka cukru 7 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM 1 1 kostka masła

Pani na deser
Ciasto z jabłkami, bakaliami i kruszonką 228

Smaczne, aromatyczne ciasto z jabłkami, bakaliami i kruszonką. Proste i szybkie w przygotowaniu. Kruszonka ładnie się przypiecze i dzięki orzechom będzie chrupiąca. Ciasto w smaku maślane, dzięki jabłkom trochę wilgotne i ładnie pachnie cynamonem. Idealne jesienne ciasto, polecam… Ciasto z jabłkami, bakaliami i kruszonką Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 180g jasnego brązowego cukru 200g masła w temperaturze pokojowej

Mała Cukierenka
Sernik z brzoskwiniami szybki 199

Polecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki.  Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18 -20

Takie tam pichcenie
Tort Sachera (Sachertorte) 151

białek ubijamy na najwyższych obrotach ze szczyptą soli na sztywną pianę (tak, że po odwróceniu garnka nam nie wypadnie). Tak ubitą pianę musimy wmieszać w ciasto. Dodajemy ją stopniowo do masy czekoladowej i szybko ale delikatnie mieszamy. Najlepiej to robić drewnianą pałką lub łyżką. Takie ciasto wylewamy do tortownicy na dole wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Jedzeniomania
3 Bit 188

nadzieję, że znowu codziennie będę dodawać jakiś przepis :) Święta Wielkanocne minęły....ciasto skończyło się a moja rodzinka dalej pragnęła czegoś słodkiego. Zrobiłam proste, szybkie i co ważne dla mnie bez pieczenia ciasto 3 Bit. Składniki:      6 paczek dużych herbatników      2 budynie waniliowe      1/2 litra mleka

Amatorka kuchenna
Róże z ciasta francuskiego z salami 146

Już chyba pisałam, że gotowe ciasto francuskie to taki dobry wynalazek. Można pokombinować szybko i na rożne sposoby. Bardzo cenię sobie rożne przekąski z takiego ciasta. Dzisiaj zapraszam na róże  ciasta francuskiego z salami. Oczywiści środek może być inny, w przypadku , gdy nie lubimy salami. SKŁADNIKI 1 płat ciasta francuskiego 15 dag salami  (cienkie) 10 dag sera żółtego

W kuchennym oknie Ewy
Szarlotka w cieście kruszonkowym 128

żurawinę, cukier i cynamon.ciasto kruszonkoweMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wszystkie składniki wrzucić do jednego naczynia (zimną margarynę najlepiej zetrzeć na tarce z dużymi oczkami) i szybko wszystkie składniki ze sobą połączyć. Ciasto będzie sypkie jak kruszonka.Formę kwadratową (24/24 cm) lub okrągłą (26 cm) nasmarować margaryną.Dno formy wysypać równomiernie połową kruszonki, na nią wyłożyć wystudzoną masę jabłkową

Mix smaku
Paluchy z ciasta francuskiego 177

Brakuje Wam szybkiego, atrakcyjnego i smacznego dodatku do zup, czy sałatek? Jeśli tak to danie jest idealne dla Was. Wyborny paluch w kształcie warkocza sporządzany z ciasta francuskiego. Efektowny i pyszny! Czas przygotowania 25 minut (w tym około 12 minut pieczenia) Ilość porcji: 4 Składniki: Ciasto francuskie Jajko Jajko rozbijamy w miseczce. Ciasto francuskie rozwijamy. Nacinami paski o szerokości około

Kolizje Smaków
Ekspresowe ciasto z owocami 176

Ciasto podpatrzone na blogu Moje Wypieki, zachęciła mnie nazwa - 'najłatwiejsze ciasto w świecie'. Akurat szukałam czegoś prostego i szybkiego, dlatego postanowiłam wykorzystać przepis. Wprowadziłam kilka zmian, przede wszystkim do części ciasta dodałam kakao. Do jego wykonania naprawdę potrzeba niewiele czasu, myślę, że bardzo trudno było by je zepsuć. Wystarczy przyłożyć się do ubicia piany z białek. Ciasto jest bardzo lekkie

Mania Gotowania
Ciasto kruche z rabarbarem 344

Kruche ciasto z rabarbarem. Proste, szybkie w przygotowaniu bez wcześniejszego chłodzenia ciasta w lodówce. W smaku przypominające kruche ciasteczka posypane cukrem :)  Składniki na ciasto : 215 g mąki 125 g masła 100 g cukru  3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 400 g rabarbaru (3-4 łodygi) 1 łyżka cukru 2- 3 łyżki cukru

Zabawa smakiem
Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) 168

Szybka i smaczna przekąska dla fanów szparagów i ciasta francuskiego. Składniki Ciasto francuskie 1 opakowanie Szparagi 8 szparagów Ser żółty 8 plasterków Boczek parzony 8 plasterków lub szynki Jajko Sos holenderski z miętą lub czosnkowy wg. przepisu na blogu Wykonanie: Szparagi obrać (jeśli to konieczne) i ułamać końce. Ugotować szparagi al dente w osolonej wodzie. […] The post Szparagi

Kulinarne Przeboje
TORT Z MASĄ JOGURTOWĄ 167

pamiętam takiego ciasta lub tortu żeby tak szybko zniknął z patery. Mimo, że nie był jakiś szczególnie wyszukany. Ot taki zwykły biszkopt i masa na bazie mojego ulubionego jogurtu greckiego. Polecam jest prosty w przygotowaniu i bardzo lekki. Z pewnością dopomnicie się o dokładkę :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 18 CM: BISZKOPT: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki(...)WYKONANIE: BISZKOPT: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy partiami cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem. Wlewamy do białek ciągle miksujemy. Mąkę przesiewamy i dodajemy powoli do ciasta i za pomocą łyżki delikatnie mieszamy. Wlewamy na tortownicę (spód wykładamy papierem do pieczenia) i pieczemy ok. 25-30 minut do suchego patyczka.  Gdy biszkopt wystygnie przecinamy na 3 części. MASA

Pani na deser
Szarlotka sypana 172

Przepis na to ciasto dostałam bardzo dawno i tak sobie leżał i czekał  na swoją kolej, aż do dziś. Szkoda że tak długo bo ciasto jest pyszne. Dodatkowo jest szybkie oraz łatwe do zrobienia, a do tego bez zagniatania,  a nawet bez użycia jakiegokolwiek miksera. Polecam :) Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki kaszy manny(...)cynamonem. Następnie wsypać drugą część suchych składników i kolejną część jabłek, posypać cynamonem. Na wierzch wysypać ostatnie  suche składniki. Masło pokroić w cienkie plasterki i rozłożyć na wierzchu ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez 1 godzinę

magiczna kuchnia Kasi
Limonkowe tartaletki z bezą 128

krem limonkowy - lime curd np. z TEGO przepisu Mąkę przesiać, dodać sól i cukier oraz masło pokrojone w kostkę. Rozetrzeć składniki palcami, dodać jajko i szybko wyrobić całość na gładkie ciasto.  Uformować je w kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około godzinę.  Przygotować limonkowy krem (można to zrobić wcześniej). Piekarnik nastawić

wyzwania kuchenne
Szarlotka z Kruszonką na Drożdżowym Spodzie 130

cienkim cieście drożdżowym. Obowiązkowo z kruszonką i rodzynkami. Nie trwało to długo a szarlotka już gościła na naszym stole. Przyznaję, że w ciepłe dni uwielbiam robić drożdżowe. Ciasto pięknie i w miarę szybko wyrasta. Aż chce się kucharzyć. Choć ostatnio wyczytałam, że o wiele lepsze w smaku jest drożdżowe, które wyrasta co najmniej przez całą noc w lodówce. Mmm uwielbiam(...)Robimy dołeczek, rozkruszamy drożdże. Zasypujemy połową cukru i połową letniego mleka. Odstawiamy pod przykryciem na około 15 minut, aż drożdże zaczną się pienić. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Będzie dość luźne, lekko posypujemy mąką, przykrywamy ponownie i odstawiamy na około 1 godzinę do podwojenia objętości. W międzyczasie przygotowujemy formę o średnicy 26 cm, wykładamy papierem do pieczenia, samo

Made By Mom And Son
Sernik z rabarbarem wg Aleex 168

dodam do niego wiórków kokosowych, nie są tu potrzebne. A kolejny raz na pewno będzie, bo sernik jest pyszny, niezbyt słodki, doskonały na letnie, słoneczne dni. Polecam. Składniki: Ciasto: • 225 g (1 i 1/2 szklanki) mąki • 3 łyżki gorzkiego kakao • 1/3 szklanki cukru pudru lub ksylitolu • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 150 g zimnego masła • 1 jajko Masa serowa(...)pokrojone w kostkę masło. Miksować do powstania drobnej kruszonki (ja użyłam thermomixa, ale można też posiekać składniki na stolnicy lub rozetrzeć je palcami). 2. Dodać jajko i szybko zagnieść składniki w jednolite ciasto, w razie potrzeby zwilżyć dłonie zimną wodą. Z ciasta uformować kulę i włożyć do lodówki. 3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Dno tortownicy o średnicy

W mojej kuchni
3 Bit 170

ciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia . Składniki 2 opakowania herbatników 2 serki mascarpone 2 śmietany 30% (330ml) 2 śmietan fixy 1 puszka kajmaku 100 ml mleka czekolada Przygotowanie Herbatniki układamy na blasze 23×28. Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników. Do garnka nalewamy wody(...)śmietan fixem, zachowując proporcję, jak na opakowaniu. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki. Czekoladę ścieramy na małym oczku na tarce i posypujemy nią bitą śmietanę aby nie było jej widać. Ciasto wkładamy przykryte folią aluminiową do lodówki. Wskazówki Ciasto najlepiej zacząć jeść na drugi dzień, ponieważ herbatniki zrobią się miękkie i ciasto nam się „przegryzie”. Facebook Instagram Artykuł 3 Bit pochodzi

4stronykuchni.pl
Kruchy torcik z truskawkami 157

Pyszne ciasto w sam raz na lato. Upiekłam je spontanicznie, bo co prawda pierwsze urodziny syna odprawiam w niedzielę jedenastego czerwca, to faktycznie ma je siódmego i stwierdziłam, że smutno tak bez żadnego wypieku je obchodzić. Ten kruchy torcik jest rewelacyjny w smaku, więc koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI Na kruchy spód i kruszonkę: 340 g mąki pszennej tortowej(...)miski wsypać mąkę, cukier puder, szczyptę soli i dodać posiekane nożem zimne masło. Masło wetrzeć w mąkę, tak aby przypominało bułkę tartą. Następnie dodać żółtka i całość szybko zagnieść do powstania jednolitego ciasta. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wylepić spód i boki formy o średnicy 22 cm, po czym włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Drugą część zawinąć

Passions hobbies life
Bułeczki maślane z żurawiną 156

Bułeczki maślane na mleku za to bez jajek. Ciasto wyrabia się gładko i szybko, nie wymaga nawet podsypywania mąką. Do podawania na słodko lub wytrawnie - mi nie przeszkadza lekka słodycz bułki i żurawiny w połączeniu z pomidorem czy wędliną. Oryginalny przepis pochodzi z bloga  Moje wypieki , lekko go zmodyfikowałam. Z podanej ilości wychodzi 6-8 bułek. 620 gram(...)mikrofali, odstawić do ostudzenia. Mąkę wymieszać z solą i pozostałym cukrem. Dodać wyrośnięte drożdże, lekko zagnieść i dodawać partiami mleko cały czas zagniatając. Następnie tak samo dodawać masło. Wyrabiać ciasto przez około 2 minuty, aż będzie stanowiło jednolitą masę. Dodać żurawinę i wrobić ją w ciasto. Razem zagniatać jeszcze przez 5 minut. Pozostawić ciasto w misce

Czerwony Gupik
Ciasto francuskie zawijane z boczkiem. Przepis krok po kroku. 117

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na danie, które zawsze cieszy się ogromnym zainteresowaniem na różnego rodzaju imprezkach, spotkaniach czy posiadówkach. Ciasto francuskie zawijane z boczkiem bo nim mowa to idealne rozwiązanie, szybkie w wykonaniu, tanie i gwarantuje 100% kulinarny sukces     Składniki:   1 arkusz ciasta francuskiego 200 g boczku surowego wędzonego

kuron.com.pl
Ciasto Muller Froop 206

Jest stosunkowo tanie, proste no i oczywiście bardzo smaczne. I kiedy wiem ,że muszę się spieszyć ze zrobieniem zdjęcia bo ciasto znika , uświadamia to mnie tylko w przekonaniu ,że ciasto jest smaczne i na pewno nie raz jeszcze wykorzystam ten przepis :) zaliczam do udanych przepisów. Składniki: 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 4 jajka 2 łyżki(...)rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Śmietankę miksujemy na sztywno i dodajemy nadal miksując tężejącą galaretkę. Wylewamy na biszkopt. rozmrożone owoce miksujemy blenderem, wlewamy drugą tężejącą galaretkę i szybko wylewamy na pierwszą masę. Ciasto studzimy w lodówce :) i gotowe Chcesz być na bieżąco ? Polub mnie na Facebooku

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania