szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:530/1736)

Makowiec na biszkopcie 326

dzieciństwa lubię ciasta z makiem. To przygotowuje się dość szybko. Polecam! Składniki: Biszkopt (blaszka 24x28cm): 4 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa makowa: 20 dag mielonego maku (użyłam gotowego suchego mielonego maku) 3 jajka 25 dag margaryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru aromat(...)Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier, a potem żółtka. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać, a na koniec dodać olej. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec ok 30-40 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu podzielić na dwa blaty. 2. Zrobić masę makową: w rondelku margarynę rozpuścić z cukrem

Kuchnia domowa Ani
Domowa pizza 191

Pizza jest chyba jednym z naszych ulubionych fast foodów, ale po co wydawać majątek na pizzę z knajpy, skoro można zrobić ją samemu? Wspólne przygotowywanie posiłku

PysiaGotuje.pl
Dżem z cukinii 174

Przepis na dżem z cukinii w ostatnim czasie cieszy się coraz to większą popularnością. Dla niektórych może być to dużym zaskoczeniem, jednak jest to jeden z

PysiaGotuje.pl
PIECZONE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM, FASOLĄ CZERWONĄ I MOZARELLĄ 239

przywiozłam pomysł pieczonych a'la po meksykańsku, na który zdradzę dziś przepis :-) Może kogoś zainspiruję do lepienia na wigilię, kogoś kto nie pości w ten wieczór.  Składniki na ciasto:   500 g mąki  1 jajko + 1 do posmarowania  1 opakowanie drożdży instant szklanka mleka   szczypta soli 40 g masła  1 łyżeczka cukry  Składniki(...)posiekanej świeżej kolendry lub zielonej pietruszki  Sposób przyrządzenia:  Mąkę przesypać do miski, dodać sól, cukier, drożdże. Wymieszać, następnie dołączyć posiekane masło, jajko i mleko. Szybko zagnieść w razie czego podsypać mąką. Ciasto rozwałkować, wykrawać duże kółka ( większe niż szklanka, ja użyłam kubka ), przykryć ściereczką, odstawić na 15 min do pooddychania. Mięso podsmażyć na smalcu, dodać zgnieciony czosnek, pokrojone

pieprzny smaczek
Rogaliki kruche (3 składnikowe) 181

6+ 60 min+ Łatwe Tanie Przepis na kruche rogaliki z 3 składników. Składniki 3 szklanki mąki 1 szklanka śmietany 18% 1 kostka masła lub margaryny (u

PysiaGotuje.pl
Ciacho czekoladowe z piernikami i migdałami 192

piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią masę czekoladową, którą rozprowadzamy w formie wielkiego ciastka. Grubość powinna być równa. Na całą powierzchnię ciasta rozsypujemy kawałeczki pierników oraz płatki migdałowe, delikatnie dociskamy. Rada: żeby równo i szybko docisnąć pierniki, wystarczy wierzch przykryć papierem do pieczenia i delikatnie „przejechać” wałkiem. Ciasto pieczemy w 180°C  ok. 20 min. Po przestygnięciu

Moniki Smakołyki
Dwukolorowy Snikers bez pieczenia 336

Najsmaczniejsze ciasto na świecie: Dwukolorowy Snikers bez pieczenia. Szybkie, smaczne i na każdą okazje, a to wszystko bez pieczenia! Składniki: 1 Litr mleka 3,2 % 1 szklanka (250 ml) mąki pszennej 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy  1 całe jajko 1/2 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 200 g masła 1 puszka masy kajmakowej orzechowej 200 g ciastek(...)cukier wanilinowy, jajko, budyń - wszystko razem miksujemy mikserem.  Kiedy mleko z masłem zacznie się gotować, wlewamy naszą mieszankę tworząc budyń.  Podczas wlewania mieszanki do gotującego mleka należy szybko mieszać aby nie powstały nam grudki. Polecam wszystko miksować mikserem na niższych obrotach przez około 1 minuty aż masa zacznie gęstnieć. Używając miksera mamy gwarancję ,ze nie powstaną nam grudki

W Moim Magicznym Domu
Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem 171

Ciasto francuskie stanowi idealną bazę do wykonania szybkich, a zarazem eleganckich przekąsek. Dzisiaj wykorzystaliśmy je do przygotowania poduszeczek nadzianych farszem, którego główny składnik stanowiło mięso z kurczaka z rosołu. Zwykle do gotowania rosołu używamy (oprócz indyka lub wołowiny) podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika(...)jako przekąska do filmu, meczu czy piwa. Eksperymentowaliśmy z farszami wielokrotnie i tym razem wyszedł nam na tyle smaczny, że postanowiliśmy się podzielić przepisem. SKŁADNIKI (16 poduszeczek) : 2 opakowania ciasta francuskiego mięso z 2-3 filetów z podudzi z kurczaka pół papryki pół ostrej świeżej papryczki 6 pieczarek 15 dag goudy lub edamskiego 2 ząbki czosnku pół cebuli curry papryka

Kuchnia od dwojga
Lawendowe ciasto z poziomkami 195

ciastem było tak samo. Nie wiem czy to zasługa lawendy czy poziomek (których notabene całkiem sporo w tym roku zamroziłam) ale ciasto zasługuje na wysokie liście w moim przepiśniku. Dodatkowo robi się je niezwykle szybko, więc nie trzeba czekać z nim do weekendu. Zapraszam Was na lawendowe ciasto z poziomkami .  Składniki na lawendowe ciasto z poziomkami: 170 g mąki

Słodkie Przyjemności
Jagodzianki – letnie drożdżówki z jagodami i kruszonką 292

tyle samo czasu. Do mąki z drożdżami wlewamy mleko, dodajemy jajka, mieszamy i całość około 8-10 minut zagniatamy i wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne i miękkie, a ślad po wbitym w nie palcu będzie szybko znikał. Może być tak, że Wasza mąka albo wchłonie więcej płynu i ciasto będzie za suche albo ciasto będzie za mokre– dolewajcie wtedy mleko

Karo in the Kitchen
Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem 336

ogniu. Gdy się rozmrozi odlewamy nadmiar wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie wkruszamy do niego biały ser, fetę i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy,Ciasto delikatnie wyjmujemy z opakowania. Trzeba pamiętać, że jest ono bardzo delikatne i szybko wysycha, dlatego zaraz po wyjęciu z opakowania warto je przykryć wilgotną ściereczką.Ciasto ( 7 płatów jeden na drugim) układamy na blacie i kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Tort Rafaello 256

Łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielić żółtka od białek, białka ubić z cukrem.Dodać żółtka – dokładnie ubić. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać łyżką.Upiec 3 ciasta lub jedno i potem je przekroić na 3 części (pojedyncze lepiej wyrasta!).Piec 30-35 minut w tem.190 stopni. Masa Rafaello; ½ litra śmietanki kremówki 2 śmietany śnieżki w proszku(...)dodać wystudzoną białą czekoladę – wymieszać.Na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe – wszystko dobrze mieszamy. Przekładamy biszkopt masą Rafaello, a wierzch i boki obsypujemy wiórkami kokosowymi. Łatwy, szybki i sprawdzony przepis na tort (lub ciasto

Apetyczna babeczka
Ciasto kokosowe 147

Ciasto bez miksera, na jedną keksówkę, proste, szybkie, smaczne. Dla miłośników wiórków kokosowych. Do kawy idealne! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki lub mleka 2 jajka 1/2 szklanki wiórków kokosowych łyżeczka aromatu śmietankowego Uwagi do przepisu: Przepis jest na keksówkę o wyższych(...)Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre i mieszam do połączenia kuchenną rózgą. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piekę grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 55 minut. Sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest

Zasmakuj Kuchni
Czarne ciasto I 201

Czarne ciasto, jest jednym z lepszych ciast ciemnych jakie jadłam. Idealnie słodkie, i szybkie w przygotowaniu. Jego zaletą jest polewa której nie trzeba przygotowywać osobno. Piekłam w formie o wymiarach 12 cm x 36 cm. Składniki: 2 szklanki mąki 25 dag margaryny 2 szklanki cukru 4 jajka 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Margarynę(...)umieszczając garnek w zimnej wodzie). Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka, wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek. Piec 60 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto polać polewą

Pychotkaaa
Żytni chleb z brązowym ryżem 222

niż w innych mąkach. To pentozany są odpowiedzialne również za to, że mąka żytnia wchłania więcej wody. Poza tym pentozany są bardzo delikatne i szybko można zniszczyć ich strukturę przez agresywne wyrabianie ciasta chlebowego żytniego przez co ciasto staje się zbyt kleiste i gumowate. To drugi powód, aby ciasta z mąki żytniej nie wyrabiać długo, bo długie wyrabianie niszczy strukturę

Leśny Zakątek

Proponowane wyszukiwania