czereśniami. A że ja czereśni mam w tym roku pod dostatkiem to dzielę się dzisiaj z Wami przepisem na szybą i smaczną tartę z tymi owocami. Tylko kruche ciasto i nadzienie owocowe. Całość oprószona cukrem pudrem. Prostota broni się sama :) A żeby nie było zbyt banalnie, to poszalałam sobie z ozdobieniem tarty :) Jak widać, wyszły mi całkiem ładne serduszka :) Jednak(...)mąki 100 g cukru pudru 2 żółtka 600 g wydrylowanych czereśni 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania Masło, cukier puder, żółtka oraz mąkę szybko zagnieść ze sobą na kruche ciasto. Podzielić je na dwie części (jedną minimalnie większą). Większą część rozwałkować i wylepić nią formę do tarty, którą następnie umieścić w lodówce na pół godziny. Drugą połówkę ciasta
My simple kitchenNiespodziewana wizyta gości?? Szukasz czegoś szybkiego do kawy? Chcesz zaskoczyć swoich bliskich słodką niespodzianką? A może zostało ci trochę ciasta francuskiego i nie wiesz jak możesz je wykorzystać?! Wystarczą tylko czekoladki np. tiki taki i ciasto francuskie Składniki : – 1 opakowanie ciasta francuskiego – ok. 12-14 czekoladek np. tiki taki – jajko do posmarowania Przygotowanie : Ciasto francuskie rozwijamy. Najpierw
I LOVE LIFErównież ładnie się piecze w formie na muffinki. I pewnie niektórzy zdziwią się dodatkiem majonezu... Nie ma czym, ponieważ majonez absolutnie jest niewyczuwalny, a wręcz nadaje ciastu delikatności i sprawia, że babeczki szybko nie wysychają. Całość? Reweeelacja. Zresztą sami spróbujcie! (U mnie wyszły 4 babeczki o średnicy 10 cm i 5 cm wysokości) 75g mąki pszennej 75g maki ziemniaczanej 150g(...)umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać solidną szczyptę aromatu cytrynowego w proszku. Foremki na babeczki należy wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, a następnie wypełnić ciastem (do 3/4 ich wysokości, nie więcej, bo masa sporo podrasta). Babki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Gotowe lekko ostudzić
Di gotujeBardzo szybki piernik , jest łatwy do przyrządzenia. Nie wymaga leżakowania, po upieczeniu jest miękki i wilgotny. Składniki: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 jajka 3/4 szklanki miodu 1 szklanka śmietany 18 % 20 dag margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 przyprawa do piernika 1 łyżka kakao Polewa: 1 tabliczka czekolady 2 łyżki śmietany 30 % Dodatkowo: posypka cukrowa tłuszcz(...)Sposób przygotowania: Margarynę ucieramy z cukrem, ucierając dodajemy żółtka, miód ,śmietanę, mąkę przesianą z sodą, kakao oraz przyprawą do piernika . Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do dużej keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 170 stopni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem ze śmietaną, przygotowaną polewą polewamy upieczone
Bajeczna Kuchniabyły smaczne solo, więc zapozyczyłam przepis z jej bloga, czyli od Margarytki . Skróciłam jedynie czas chłodzenia ciasta, gdyż zależało mi na czasie, gdyż piekłam 5 porcji. Ciasto przygotowuje się bardzo łatwo i szybko, oprócz miski, łyżki wystarczy jedynie sprawna ręka. Pierniczki wychodzą pyszne, delikatne. Świąteczne pierniczki Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (1/2 kg) 4 pełne łyżki miodu lipowego(...)piernika podgrzewamy aż masa stanie się płynna, studzimy. Do miski przesiewamy mąkę z sodą i solą, dodajemy cukier puder, mieszamy, wlewamy rozpuszczoną margarynę z miodem i przyprawą, dodajemy jajko. Ciasto dokładnie wyrabiamy drewnianą łyżką, aż ciasto będzie gładkie i lśniące. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę aby się schłodziło.Stolnicę delikatnie posypujemy mąką. Ciasto
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępotem do domowych wypieków, deserów lub tak po prostu zjeść na podwieczorek. U mnie pierwsze powstało ciasto. Taki zwykły, prosty ucieraniec wzbogacony wiórkami kokosowymi. Takie ciasto jest idealne dla niespodziewanych gości lub tak na szybki podwieczorek. Wystarczy składniki utrzeć w misce i do piekarnika. Częstujcie się proszę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 20 dag masła lub margaryny niepełna szklanka cukru półtorej szklanki
Izabelawkuchnipołączenie bananów i toffee, stąd też nazwa tego ciasta :) Jest ono bardzo popularne na Wyspach. Idealnie przypadnie do gustu osobom uwielbiającym słodkie i szybkie w wykonananiu de The post Banoffee Pie – Banoffi – ciasto bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeCiasta z owocami najlepsze są w wersji prostej, taniej, szybkiej. Ten przepis wspaniale nada się na wypadek niespodziewanych gości albo kiedy chce nam się ciasta a w domu nie ma wyszukanych składników. Zamiast truskawek można użyć dowolnych owoców a wierzch dodatkowo posypać kruszonką. Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŚledź smażony w cieście to moja dzisiejsza propozycja na szybki i pyszny obiad. Jeżeli nie próbowaliście jeszcze śledzia tak przygotowanego, to zapraszam po przepis . Składniki: 600 g filetów śledziowych 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki wody mineralnej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz cytrynowy Wykonanie: Śledzie płuczemy, zalewamy wodą i moczymy przez 2-4 godziny. Ż ółtka(...)wlać wodę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Śledzie oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek śledzia zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiodróżnieniu od naszych polskich racuchów różni się głównie tym, że do ich wykonania nie wykorzystuje się drożdży, lecz sodę oczyszczoną. Dzięki temu przepis jest bardzo szybki w wykonaniu i nie trzeba czekać na wyrośnięcie ciasta. Z podanych składników wyszło mi ok. 20 racuszków kładzionych z jednej łyżki. Jeśli lubisz takie przepisy na placki i placuszki, to polecam również wykorzystać moje(...)której rozgrzałam około 250ml oleju rzepakowego). Na patelnię wlać olej, dobrze go rozgrzać, ustawić płomień na niezbyt duży. Układać po łyżce ciasta na gorący olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Jeśli placki rumienią się zbyt szybko, to należy zmniejszyć moc palnika. Po usmażeniu przełożyć racuchy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by osiąknęły z nadmiaru tłuszczu. Racuchy na maślance podawać
Kulinarne PrzebojeSezon na truskawki ciągle trwa, dlatego wykorzystuje je, do czego tylko mogę. Dzisiaj przy sobocie padło na kruche ciasto z sernikiem w środku. Przepis jest niezwykle prosty, szybki w wykonaniu, a efekt końcowy cieszy oko. Jak to mówią u mnie, jest to ciasto „ obudowane ” coś podobnego do Kopca tylko proste.😄 Ci, którzy nie liczą się z nadmiarem kalorii
Zdrowie i pysznie na talerzuKolejny deser z cyklu: pysznie, owocowo i szybko :) Czyż nie wyglądają słodko? Składniki: 1 gruszka kawałek ciasta francuskiego białko do wysmarowania Wykonanie: Gruszki przekroić na połówki, ułożyć na cieście francuskim. Naciąć jak na zdjęciu poniżej, a w około wyciąć nożykiem obrys gruszki i listki. Ciasto posmarować białkiem. Piec wg informacji na opakowaniu ciasta - zazwyczaj około 15 minut w temp
Tradycyjna KuchniaSezon truskawkowy już otwarty, pierwsze ciasto z truskawkami gotowe. Przepis niezawodny, szybki, a to chyba ceni sobie każda pani domu. Zapraszam do wypróbowania. SKŁADNIKI Na dużą blaszkę 6 jajek 8 łyżek jogurtu naturalnego 3/4 kostki margaryny 3 łyżki oleju 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru kryształ 1 cukier waniliowy Owoce: ok 1 kg. truskawek(...)się dobrze utrze. Następnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy olej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Do środka wciskamy truskawki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. ok. 60 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyCiasto czekoladowe z malinami Mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem malin, proste i szybkie w wykonaniu a jednocześnie bardzo smaczne. Składniki: 250 gram margaryny 200 gram cukru 4 jajka 250 gram mąki pszennej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki malin 1,5 tabliczki mlecznej czekolady (jeśli ktoś woli może też być gorzka) 6 łyżek nalewki(...)ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy nalewkę oraz ubite białka, a na koniec pokruszoną drobno czekoladę. Połowę ciasta wylewamy do wyłożonej pergaminem tortownicy u mnie 26 cm, wykładamy połowę malin i przykrywamy resztą ciasta. Na wierzchu układamy pozostałe maliny i wstawiamy tortownicę do piekarnika nagrzanego
Słodka Kraina Wypiekówczym całość pokroić na kwadraty lub romby. Wierzch posmarować roztopionym masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec około 40 minut - aż ciasto nabierze złotawego koloru (jeśli będzie rumienić się zbyt szybko, przykryć folią aluminiową. Pod koniec pieczenia wierzch posypać siekanymi migdałami. Po wyjęciu z pieca ciasto polać syropem wzdłuż nacięć i odstawić do wystygnięcia
W SMAK