szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:533/1736)

Sernik cytrynowy bez pieczenia 149

Delikatny serniczek, lekko kwaskowaty, pyszny. Szybko się go robi i nie sprawi trudności nikomu. Galaretki cytrynowe rozmieszać w szklance wrzącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do ostudzenia. Ciasta rozkruszyć, masło roztopić i lekko przestudzić. Masło połączyć z rozkruszonymi ciastkami i wyłożyć nimi dno formy, lekko przydusić. Wstawić do lodówki, żeby masło lekko zgęstniało i powstała twarda masa z ciastek. Śmietanę

Kuchnia Pokoleń
Marcepanowe talarki 87

sztuk:150 g mąki 75 g margaryny 50 g cukru 1 jajko 1 żółtko 150 g marcepanu 40 g zmielonych migdałów 30 g grubego cukruMąkę szybko zagnieść z margaryną i z cukrem. Ciasto owinąć folią i wstawić na noc do lodówki. Oddzielić białko od żółtka. Żółtka zagnieść z marcepanem, a następnie z masy uformować wałek o średnicy około

Świat Ciasta
Marchewkowe ciasto z borówkami- przepis 107

Witajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszne i proste ciasto marchewkowe z borówkami.Proste i szybkie w przygotowaniu. Nie za słodkie idealne do kawy i herbaty. Składniki: 4 duże jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka cynamonu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia    2 szklanki startej marchewki na średnich oczkach (około 3 sztuki) 2 szklanki mąki tortowej(...)Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie ciągle mieszając dodajemy olej, marchewkę, cynamon i mąkę z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto,  na wierzchu układamy borówki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka.  Ostudzone ciasto można polać polewą, posypać cukrem pudrem lub polukrować, co kto lubi. Życzę

Sama słodycz i szczypta chili
Szybkie małe mazurki orzechowe 160

manna do oprószenia foremek Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 2 żółtka, cukier, proszek do pieczenia i małą szczyptę soli. Całość szybko miksujemy do uzyskania kruszonki. Następnie dodajemy 2 czubate łyżeczki gęstej śmietany 18% i zagniatamy ciasto ręko. Z ciasta powinnyśmy uformować kulę. Foremki (u mnie 10 cm z wyciąganym dnem) smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Każdą foremkę(...)środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut (złote ciasto). Foremki wyciągamy i zostawiamy do wystudzenia. Chłodne ciasto wyciągamy z foremek. Masę orzechową lekko podgrzewamy, aby ułatwić sobie jej nakładanie. Przykładowy i szybki sposób podgrzania: masę przekładamy do żaroodpornej miseczki i podgrzewamy 30 sekund w mikrofalówce. Masa ma być miękka, ale nie mocno płynna. Ciasto

Słodkie okruszki
Tarta z gruszkami i budyniem 168

Witajcie :) dzisiaj coś na szybko :)            Zapraszam na tartę gruszkową z budyniem , może z wyglądu nie jest za piękna :) ale w smaku            naprawdę przepyszna :)Składniki na kruche ciasto :250 g  mąki100 g cukru1 cukier waniliowy Skworcu2 jajka1 żółtko

Sama słodycz i szczypta chili
Piernik kakaowy (ekspresowy) 113

Zapraszam na smaczne i aromatyczne ciasto. Robi się je prosto i szybko a smakuje wybornie. Polecam Składniki: 7 łyżek cukru 1/2 słoika dżemu (bez dużych kawałków owoców)-dowolnego smaku 125 g masła 7 łyżek mleka 3 łyżki kakao 14 łyżek mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz keksówka 12x24 cm Przygotowanie: Dżem(...)przekładamy do garnka. Wstawiamy na mały gaz i zagotowujemy. Zdejmujemy z gazu i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Następnie dodajemy jajka, mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia. Mieszamy na gładkie ciasto i przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 50 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i dekorujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Szarlotka a'la American Paie 197

cukrem, następnie wymieszać ze śmietaną. Do miski przesiać mąkę, sól oraz proszek do pieczenia. Dodać masło oraz żółtka z cukrem i śmietaną. Całość szybko wyrobić rękami do uzyskania zbitej kuli ciastaCiasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. 2/3 schłodzonego ciasta półkruchego wyłożyć na spód formy

Nastoletnie Wypiekanie
Chleb z naczynia żaroodpornego 223

Pyszny chlebek z chrupiącą skórką, pieczony w naczyniu żaroodpornym, a ciasto wyrabiamy zaledwie w 3 minuty. Szybki i pyszny- tak można określić ten chlebek, u mnie na pewno będzie gościł dość często :) Składniki: 650 g mąki (u mnie 500 g pszennej i 150 g orkiszowej), 25 g świeżych drożdży, 3 łyżeczki soli, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżki oleju(...)Przygotowanie: Odlewamy 1/2 szklanki letniej wody i rozpuszczamy w niej drożdże z cukrem. Do mąki dodajemy sól, słonecznik i sezam. Wlewamy rozpuszczone drożdże, pozostałą część letniej wody i olej. Ciasto zagniatamy ręcznie, można trochę podsypać mąką. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie rozgrzewamy naczynie żaroodporne (u mnie okrągłe) w piekarniku do 250 stopni. Przez rękawice zdejmujemy pokrywkę

Aga w kuchni
Rurki z kremem truskawkowym 167

Pierwszy raz upiekłam takie rurki.  Mając ciasto francuskie piecze się takie rurki bardzo szybko. Krem też jest eksperymentalny. Rurki były smaczne, jednak krem jak dla mnie zbyt mało truskawkowy - czuło się zaledwie truskawkową nutę. Wymaga dopracowania :) Rurki z kremem truskawkowym Płat ciasta francuskiego 1 szklanka musu z truskawek 250 g serka mascarpone 50 g masła cukier puder truskawki

Gotuj Sam!
Dwukolorowy Sernik z Jogurtów Greckich z dodatkiem gruszki 147

Wczoraj był przepis na  smaczne i szybkie mięsko do chlebka , a dzisiaj pora na świąteczny deser delikatne, lekkie ciasto którego przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu, a efekt będzie bardzo zadowalający ;) Polecam wszystkim którzy jeszcze nie maja pomysłu co upiec na ten weekend ! Składniki na tortownice o śred. 24 2 jogurty po 400 ml ( razem 800ml ) 4 jajka

Gotowanie...to proste !
Czesterki francuskie z salami 202

przygotowania to zaledwie 10 minut Przed imprezą wkładacie je na 30 minut do piekarnika i gotowe ! Zastanawiacie się co przygotować na sylwestra? Szukacie pomysłu na szybkie przekąski? Dzisiaj propozycja na tzw. czesterki z ciasta francuskiego. Czas przygotowania 10 minut a przed imprezą wkładacie na 30 minut do piekarnika i gotowe ! Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 200 g pikantnego

I LOVE LIFE
Świąteczne pierniczki 356

łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: 1 białko szklanka cukru pudru opcjonalnie: barwniki spożywcze/posypki/pokruszone orzeszki      Masło ucieramy z cukrem w miarę szybko - najlepiej w tym celu użyć miksera z końcówkami do ciasta drożdżowego. Dodajemy resztę składników poza mąką i miksujemy do ujednolicenia masy. Stopniowo dosypujemy mąkę, za każdym razem dokładnie łącząc ją z zawartością miski. Przekładamy ciasto(...)stopni i przygotowujemy dwie blachy, przez co zminimalizujemy prawdopodobieństwo poparzenia się lub zestresowania, kiedy będziemy musieli na szybko zrzucić jedną partię pierniczków, żeby kolejna mogła trafić do piekarnika.      Z naszej kulki w lodówce odcinamy 1/4 ciasta, którą rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie. Wycinamy pierniczki foremkami lub od biedy kubkiem o cienkim brzegu i pieczemy przez 15 minut

sama złodycz

Proponowane wyszukiwania