zjeść w domu? Mam nadzieję ze ich nie wyrzucanie, bo takie banany świetnie nadają się do upieczenia pysznego ciasta, czyli chlebka bananowego. To jedno z naszych ulubionych ciast, bo jest mega szybkie, mega proste i zawsze się udaje. Dzisiaj polecam wersje orkiszową z borówkami. Inne znajdziecie na blogu. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwsypać przesianą mąkę. Dobrze połączyć, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok 30 minut do wyrośnięcia lub na noc do lodówki, co jest idealnym pomysłem na szybkie i pyszne śniadanie! Ciasto spokojnie powinno podwoić swoją objętość. Co do gofrownicy, to najlepiej posiadać taką, która ma minimum 1200W, ale trudno taką dostać, a jeszcze lepiej gdy dodatkowo ciężka. Sama
Karczma HonoriettyPewnie już pisałam, że w mojej rodzinie nie przepada się za "suchymi" (bez kremów) ciastami. O babkę, chociaż superwilgotną, musiałam stoczyć poważny bój. No może nie
Życie zamknięte w smakuskładników, a efekt - cudowny! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 250g zimnej margaryny 200g śmietany 18% nadzienie, np. marmolada, nutella cukier puder do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki szybko zagnieść na elastyczne ciasto. Podzielić je na 3 części, jedną część zostawić na stolnicy, dwie pozostałe włożyć do lodówki. Ciasto rozwałkować cienko, wycinać długie prostokąty, po długości układać nadzienie i zwijać w rulony
Cakes By Kejtmaja tartinka. Można ją wykonać szybko lub slow. Gotowe ciasto kruche plus sos toffi np. Oetkera lub zagniatamy ciasto i sami przygotowujemy sos. Wersja zależy od czasu jaki chcemy poświecić na deser. na 2 sztuki jabłko malinówka - ja takiego użyłam, ale nie upieram się 100 gram mąki
AZgotuj!Skoro mam jagody i czereśnie to nie może zabraknąć ciasta z tymi owocami. Ciasto jest z tych szybkich i prostych ale smacznych. Możecie użyć innych owoców jeśli nie macie takich jak ja, też będzie smaczne. Oczywiście jak to bywa najlepiej smakuje jeszcze letnie choć to nie zdrowe. No ale trudno się oprzeć pokusie. Ciacho na każdą okazję
Ewa w kuchniwiśnie, zostawić do podrośnięcia na 20 minut piec w 200 C około 45-50 minut, grzanie góra/dół, 2 poziom, po upieczeniu ciasto zostawić do wystudzenia ciasto jest pyszne i szybko się zjada............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMalinowy pudding z kaszy manny nadziany bananową ricottą Na szybko, robiony gdzieś pomiędzy ciastem na naleśniki, a gnieceniem twarogu, tańcząc jednocześnie chociaż dawno już spać powinnam, a potem jeszcze lepiej przegadać kolejną godzinę niż spać, bo tak fajnie się przecież rozmawia
More food, love and dreamsQchnia po prostu Dzisiaj chciałabym polecić łatwy i szybki przepis na pizzę. Ciasto wychodzi cienkie, chrupiące i aromatyczne. Czas wykonania nie powinien przekroczyć 1 godziny. Składniki na dużą blachę piekarnika: - 2 szklanki mąki - 75g świeżych drożdży - 1/4 szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru - jajko - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka oregano - łyżeczka soli - 1 mały koncentrat pomidorowy - zioła prowansalskie
Qchnia po prostuOstatnimi czasy pizzerie zniknęły z mojego restauracyjnego szlaku, bo doszłam do wniosku, że równie dobrą, a nawet lepszą pizzę można bardzo szybko przygotować w domu. Ciasto z tego przepisu jest puszyste w środku i chrupiące po bokach, a aromatyczny sos i dodatki sprawiają, że ta pizza naprawdę krzepi podniebienia :) Jeśli jeszcze nie piekliście pizzy, to właśnie jest ten moment
DefinicjaSmakudekoracji). Roladę delikatnie rozwinąć, rozłożyć na niej część kremu i truskawki, ponownie zwinąć. Udekorować pozostałą częścią kremu, truskawkami i płatkami migdałowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Ciasto najlepiej zjeść dość szybko, bo krem nasiąknie sokiem z truskawek. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychciekawego smaku. Sam chleb nie jest bezglutenowy, bo jest na zakwasie żytnim, ale jeśli masz zakwas np. kukurydziany to możesz go użyć. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie - bo nie trzeba ciasta zagniatać. Przepis jest taki : 1,5 szklanki mąki żytniej typ 720 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki drożdży instant 1/2 łyżeczki soli łyżka siemienia lnianego 1,5 łyżki
apetytnapieczenierazem dla odmiany upiekłam coś innego i nie drożdżowego. Na spodzie "szarlotkowe" kruche ciasto i dużo ilość rabarbaru a całość przykryta bezową pierzynką. Uwaga: ciasto znika w bardzo szybkim tempie
Milion Smakówsłono z ciasta francuskiego jaką zrobiłem. Wygląda ciekawie a smakuje jeszcze lepiej dzięki temu, że orzechy pinii dobrze komponują się z parmezanem. Jak większość przekąsek z użyciem ciasta francuskiego - robi się szybko, można podawać na ciepło i na zimno i można długo przechowywać - jeśli, oczywiście, nie zje się wszystkiego od razu
Milion Smakówgrzanie góra/dół, 2 poziom - ciasto piec 45-50 minut, pod koniec jeśli trzeba to wierzch przykryć folią do pieczenia wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem - ciasto jest smaczne i szybko się zjada..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię