szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:443/1736)

Camembert w cieście francuskim 227

Taki serek po raz pierwszy jadłam jakieś 10 lat temu. Było to podczas kursu gotowania, na który namówiła mnie kuzynka. Bardzo miło wspominam ten czas. Wiele

Smaki Na Talerzu
ciasto kakaowe z owocami i śmietaną galaretkową... 190

zacznie sztywnieć wsypać galaretkę i ubić do sztywności zimne ciasto wyłożyć na talerz, posmarować boki i wierzch śmietaną, posypać kolorową posypką, schować do lodówki na kilka godzin - ciasto jest bardzo łatwe, szybkie do upieczenia, również jest idealną bazą do wielu owoców sezonowych.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Camembert w cieście francuskim 238

Taki serek po raz pierwszy jadłam jakieś 10 lat temu. Było to podczas kursu gotowania, na który namówiła mnie kuzynka. Bardzo miło wspominam ten czas. Wiele

Smaki Na Talerzu
Najlepsze pączki 222

budyniem, albo czekoladą lub dowolnym innym luźnym nadzieniem. Gdy pączki będą już ulepione zostawiamy je jeszcze na chwilę, by urosły. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy kawałek ciasta pączkowego i jeśli szybko wypłynie znaczy, że temperatura jest właściwa i można wkładać pączki. Smażmy je aż się ładnie przyrumienią, przewracamy i smażymy z drugiej strony. Moja mama smaży na oko, ja bałam

Cynamonowe szczęście
Muffinki makowo-miodowe... 130

dużej misce. W drugiej, mniejszej, roztrzep widelcem składniki płynne: jajka, jogurt, olej, miód, masę makową i wanilię.  Składniki płynne wlej do suchych i delikatnie, ale szybko, wymieszaj łyżką. Rozdziel ciasto pomiędzy papilotki i pieczemy przez 20 minut - powinny być złotawo-brazowe i sprężyste przy dotyku. Wyjmij na kratkę i zostaw do ostudzenia

Lejdi of the house
Muffiny bananowe. Czyli Netmums poleca... 129

masło i wsyp cukier. Ubij mikserem na gładka, puszysta masę. Następnie dodawaj na przemian jajka i makę, ubijajac cały czas mikserem na niskich obrotach. Na końcu wmiksuj szybko rozgniecione banany. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15-20 minut, do czasu, aż będa złotawe i sprężyste przy dotyku. Wyjmij z blaszki i zostaw

Lejdi of the house
TORCIK MAKOWY Z POMARAŃCZOWĄ GALERETKĄ 185

wygląda, jak z najlepszej cukierni. Polewę wystudź, ja zazwyczaj wystawiam na balkon na 10 -15 min. Schłodzone ciasto wyjmujemy w lodówki, polewamy polewą, dzieki temu, że ciasto będzie bardzo zimne, polewa będzie szybko się ścinać, a my uzyskamy piękną grubą warstwę czekoladowej polewy na cieście. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.  Ciasto przechowujemy w lodówce. Ja ciasto

SMYKWKUCHNI
Leśny Mech 138

Ciasto wkładamy na ok. 2 h do lodówki przed podaniem. Przydatne: Czas pieczenia: ok.50-60 min. w zależności od piekarnika. Forma – użyłam tortownicy o średnicy 25 cm. Ciasto robi się dość szybko pod warunkiem, że wszystko sobie wcześniej przygotujemy.   Smacznego

rozgotowana
Twisterki z ciasta francuskiego z serem i pietruszką 1775

O szerokim zastosowaniu ciasta francuskiego wiedzą chyba wszyscy. Nie wiem co ono w sobie takiego ma, ale z czym by go nie podać, smakuje wyśmienicie:) Dziś

Smaki Na Talerzu
Kruche piernikowe ciasteczka 153

polecam trójboczną formę do pieczenia od Betterware Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło (siekam je nożem), żółtka jajek, cukier puder i przyprawę do piernika. Składniki szybko zagniatamy ręką. Z ciasta tworzymy kulę, wkładamy ją do lodówki w celu schłodzenia (na minimum 30 minut). Po tym czasie stolnicę lub matę silikonową oprószamy mąką pszenną, wyciągamy część ciasta np. połowę (resztę

Słodkie okruszki
Kokosowe gwiazdeczki (ciasteczka) 146

oprószenia ciasteczek 5-6 łyżek wiórek kokosowych Emix Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło (siekam je nożem), dwa żółtka, cukier puder i wiórki kokosowe. Całość szybko zagniatamy ręką. Z ciasta tworzymy, wkładamy ją do schłodzenia do lodówki (na minimum 30 minut). Po tym czasie stolnicę lub matę silikonową oprószamy mąką pszenną, wyciągamy część ciasta np. połowę (resztę zostawiamy

Słodkie okruszki
KRUCHE CIASTECZKA Z LUKREM 128

Dodatkowo:   syrop malinowy lub jakikolwiek inny o czerwonym kolorze Wykonanie: wszystkie składniki czyli mąkę, cukier puder, sól, masło, jajko, żółtko i wanilię umieszczamy w misce i szybko zagniatamy na gładkie ciasto, które następnie owijamy folią i wkładamy do   lodówce na 30 minut po schłodzeniu dzielimy ciasto na części i rozwałkowujemy je na stolnicy posypanej mąką na grubość około

Słodkie zapomnienie
Makowiec zawijany 676

Przedstawiam mój prosty przepis na makowiec zawijany  z ciasta drożdżowego. Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia, bowiem nie ma potrzeby szykowania zaczynu. Ta pyszna rolada makowa cudownie wygląda na Świątecznym stole. Makowca wystarczy polać lukrem królewskim i posypać suchym makiem, a będzie się prezentował wspaniale. Ten makowiec można też przygotować z gotowej masy makowej z puszki

AniaGotuje.pl
Pączki łychą kładzione 148

kształtem – mają być właśnie takie, zgrabnie okrągłe to nie to samo, mają być oryginalnie powykrzywiane, a w zasadzie każdy wygląda inaczej:-) Bardzo łatwy przepis, wykonanie szybkie, smak idealnego drożdżowego ciasta. Nie trzeba nadzienia, pączusie smakują same z dodatkiem cukru pudru. Ale wykonując je po raz wtóry na pewno przyjdzie czas, że je czymś słodkim „nafaszeruje”, poleję lekko

Zasmakuj Kuchni
Vanilliekipferl - kruche rogaliki waniliowe 184

ksylitolu/cukru 1 laska wanilii dodatkowo: cukier puder/zmielony ksylitol do posypania + cukier wanilowy Wykonanie: mąkę, masło, migdały, ksylitol  i ziarenka wyskrobane z laski wanilii zagnieść dość szybko, do otrzymania gładkiego ciasta. Uformować w 4 rolki, owinąć w folię i schować na 2 godziny do lodówki ciasto pociąć na jednakowej wielkości  około 50 kawałków. Formować w rękach kulki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!