szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:440/1736)

Bardzo puszyste pancakes na maślance 206

przesiewamy, a na koniec łączymy wszystko razem, dodając zawartość ‘mokrej miski’ do suchej. Jak przy pieczeniu prawie wszystkich ciast tak i w wypadku tych pancakes dobrze byłoby, gdyby składniki ciasta były w jednakowej temperaturze – jeśli użyjecie zimnej maślanki i zimnych jajek pancakes będą rosły zdecydowanie wolniej, szybciej też opadną po smażeniu. PRZYGOTOWANIE Do większej miski wsypujemy odważoną mąkę, dodajemy sól(...)mnie to nierafinowany olej rzepakowy, dlatego ma tak jaskrawy kolor). Dodkładnie mieszamy mokre składniki ze sobą. Mokre składniki dodajemy do suchych. UWAGA! Niczego nie miksujemy, masę mieszamy szybko i byle jak – im ciasto bardziej niedbale wymieszane, tym lepiej – naleśniczki urosną wyższe i będą delikatniejsze. To jedno z niewielu ciast w których ślad surowej mąki jest nie tylko do przyjęcia

Karo in the Kitchen
Sernik bez pieczenia z brzoskwiniami 160

jeśli nie lubimy piec lub nie mamy do tego zdolności. Połączenie sera z galaretkami i brzoskwiniami na pewno będzie pysznym deserem na każdą okazję. Można powiedzieć, że szybkie do zrobienia i smaczne ciasto na deser, gdyby nie oczekiwanie na zastygnięcie galaretek. U mnie taki sernik wszystkim smakuje i robię go, gdy nie mam ochoty na pieczenie.  Ilość porcji

Gotuj w domu
Bezglutenowe ciasto czekoladowe z bananami 219

wypiek jest wilgotny, ale jednocześnie lekki dzięki mące kukurydzianej. Na jego korzyść przemawia mocno czekoladowy smak, lekko bananowy aromat no i szybki czas przygotowania. Zapraszam Was do wypróbowania wypieku a potem do podzielenia się Waszymi spostrzeżeniami. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: - 3 szklanki mąki kukurydzianej - 4 małe banany - 4 jajka - 1 tabliczka czekolady - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki cukru - opakowanie proszku

Szybko Tanio Smacznie
Bułeczki drożdzowe z twarogiem. 152

uwielbiamy, kiedy zostaje nam troszkę czasu w tym codziennym natłoku zajęć na przygotowanie ich. Wczoraj wieczorem wpadłam na  pomysł, że dawno nie było u nas ciast drożdżowych. Więc postanowiłam upiec szybkie bułeczki drożdżowe z twarogiem. Składniki: 1/2 kg mąki  1 jajko 1 żółtko 40 g drożdży 250 ml ciepłego mleka 4 łyzki cukru 125 g masła (roztopić(...)cukru waniliowego 250 g tłustego twarogu Przygotowanie: Drożdże wymieszać z mlekiem i odstawić do wyrośnięcia.  Z mąki, jajka, 2 łyżek cukru, cukru waniliowego, rozczynu oraz zimnego masła wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.  Twaróg utrzeć z resztą cukru i żółtkiem. Na kawałki ciasta nakładać po łyżce twarogu, uformować kulki. Wyłożyć na wytłuszczoną bądź wyłożoną papierem blachę. Piec

My World by Dagmara Rek
68. Przysmak na półkruchym spodzie: czyli wytrawna tarta z fasolką szparagową i dodatkami pod śmietanowo-jajeczną pierzynk 370

pomocą noża, każda szkoła jest tutaj dobra (:). Następnie w misce mieszamy żółtko wraz ze śmietaną i solą i całość wylewamy do mąki połączonej z masłem. Zwinnie i szybko wyrabiamy dłońmi zwarte, jednolite ciasto, kolejno forumujemy z niego kulę, spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 1h w celu schłodzenia.  Pod koniec czasu chłodzenia piekarnik nagrzewamy

Symfonia Smaków
Ciasto czekoladowe z orzechów 201

Dzisiaj mam dla Was proste i szybkie (no może nie licząc łupania orzechów) ciasto, w którym nie ma ani odrobiny mąki. Co za tym idzie idealne dla wszystkich Bezglutenowców. Smakiem i konsystencją przypomina nieco brownie. Mocno czekoladowe, jeśli nie użyjemy samej mlecznej czekolady nie za słodkie. Podawać obsypane cukrem pudrem, albo jak komu jeszcze za mało to z polewą czekoladową

Gotuj z Rumcajsem
Piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. 457

Dziś mam dla Was Kochani kolejny przepis na szybkie i proste w przygotowaniu, aczkolwiek pyszne, ciasto. Jest to typowy letni wypiek, wypełniony po brzegi sezonowymi owocami, które za każdym razem smakuje doskonale. U mnie na "pierwszy strzał" poszedł rabarbar i truskawki, ale będą też wiśnie, morele, drobne owoce jagodowe, śliwki i wszystkie inne dostępne owoce. Muszę dodać, że nie jest

Rozpustne gotowanie
Kruche ciasto 276

być ono wówczas dość twarde – czyli zimne – aczkolwiek nie oszukujmy się: już podczas tarcia „złapie” ono sporo ciepła od ręki, a później bardzo szybko z otoczenia. Nie jest więc to opcja dla zwolenników „zimnego chowu” kruchego ciasta. Jej zaletą jest natomiast to, że bardzo ułatwia i przyspiesza zagniecenie ciasta. W każdym przypadku robimy to w miarę energicznie, zwykle na stolnicy(...)rantu formy. Wprawdzie jeśli ciasto nie zawiera szczególnie dużej proporcji masła, a piekarnik wyposażony jest w termoobieg, to zapiecze się na tyle szybko, że nie powinno się bardzo mocno zniekształcić. Mimo wszystko niektórzy zalecają wypełnienie formy z ciastem np. suszoną fasolą, aby lepiej utrzymać jego kształt i przyleganie. W zasadzie nic nie stoi też na przeszkodzie, aby przed umieszczeniem ciasta

Kulinarna Pokusa
Ucierane z jabłkami i cynamonem 549

Magda Przepis na ciasto, które jest dziecinne proste i szybkie do wykonania zawsze trzymam pod ręką. Sprawdza się idealnie, gdy najdzie mnie ochota na pieczenie oraz na słodkie, pachnące ciasto. To jest mega pachnące cynamonem, z chrupiącym, skarmelizowanym od cukru wierzchem. W środku słodkie jabłka i jedwabiste, gęste ciasto, które unosi całą tą masę pysznych dodatków. Do kawy, herbaty

Smaczna Strona
TARTA FRANCUSKA Z PIECZARKAMI I POMIDORKAMI 178

Tarta- szybki pomysł na obiad , kolację czy przekąskę :)  Dziś zapraszam na tartę z ciasta francuskiego z koktajlowymi pomidorkami , pieczarkami, masą serowo-śmietanowo- jajeczną , podawaną z rukolą. Smakuje wyśmienicie na pewno przypadnie nie jednemu smakoszowi :)  SKŁADNIKI NA 6 PORCJI: 🍴 Ciasto francuskie ok 350 g 🍴 20 dag pieczarek 🍴 1 cebula 🍴2 łyżki drobno posiekanej natki i koperku 🍴10 pomidorków

Gotowanie Patki
Miodowa stefanka 179

Szybka stefanka i bardzo smaczna z kremem marcepanowym od święta jak i na co dzień. Kto lubi marcepan będzie zachwycony. Ciasto miodowe lubi sodę oczyszczoną , ale nie przesadzajmy z jej ilością :) Wymiary blaszki : 25 x 37 cm ( ja piekłam w takiej , ale polecam zrobić w większej ) Czas pieczenia : 15 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki Ciasto : 250 g mąki jajko

Różne smaki w kuchni
Proste ciasto marchewkowe 207

można zjadać w zupach, sokach, surówkach, sałatkach, na surowo, a także na wiele innych sposobów. Dzisiaj mam dla Was proste ciasto marchewkowe, które zawsze się udaje. Ciasto jest wilgotne, smaczne i bardzo szybko znika. Moje zostało już zjedzone, ale zostały zdjęcia i smak :) . Może i Wy skusicie się i upieczecie takie wspaniałe ciasto marchewkowe. Na blogu znajdziecie również inną wersję

O kuchni z uczuciem
Sernik z brzoskwiniami 244

cieście, pokryty tym samym startym, kruchym ciastem. W masie serowej zatopione są kawałki brzoskwiń z puszki, które pokrywa warstwa bezowa.Najpyszniejszy sernik na świecie! Jest prosty i szybki do przygotowania. Składniki: Składniki na ciasto: 200 g masła 3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Składniki na masę serową: 1 kg twarogu (najlepiej mielony

Ciastka i ciasta
ciasto styropian 185

podobnie wygląda jak styropian..Jest to ciasto lekkie .orzeżwiające i tanie..Ma wiele możliwości można wykonać z jogurtu naturalnego lub z owocami albo ze śmietaną..Jest szybkie i niekomplikowane w przygotowaniu .. Składniki: Ciasto kruche: 250 g masła lub margaryny 100 g cukru 5 żółtek 3 szklanki

Ugotujmy Coś
Kruche ciasteczka na weekendowe smutki córeczki 230

pieczenia. Polecam Wam do wycinania foremki od Protonik – wybór kształtów jest ogromny i na pewno znajdziecie wzór na każdą okazję. A praca z foremkami to czysta przyjemność (ciasto się nie lepi i małe rączki spokojnie sobie dają radę z wycinaniem). Składniki (na 2 blaszki ciasteczek): 300 g mąki pszennej (u mnie koszalińska) 200 g masła 100 g cukru pudru(...)żółtka szczypta soli 1 cukier wanilinowy 16 g Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do misy, dodajemy szczyptą (małą) soli, pokrojone masło, 2 żółtka, cukier wanilinowy i cukier puder. Całość szybko zagniatamy do połączenia składników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (u mnie ciasto chłodziło się dłużej). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ciasteczka wałkujemy na lekko podsypanej mąką stolnicy/stole

Słodkie okruszki