szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:444/1736)

Babeczki bakaliowe 295

kandyzowanej skórki pomarańczowej Wykonanie: CIASTO KRUCHE - masło i śmietana powinny być prosto z lodówki - mąkę przesiać, dodać cukier puder i zimne masło, składniki posiekać razem, szybko zagnieść, dodając tyle śmietany, by ciasto nie było za suche - ciasto zafoliować i schłodzić przez 60 minut w lodówce - schłodzone ciasto podzielić na 12 części, każdym kawałkiem ciasta wylepić foremkę na babeczkę - uformowane ciasto

Smakołyki Bereniki
Ciasto z rabarbarem 183

Przepis znalazłam na blogu 2 smaki, wydał mi się prosty i szybki, dlatego wypróbowałam. Nie zawiodłam się, ciasto wyszło pyszne:) Składniki : 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju, u mnie kukurydziany 1 i 1/2 szklanki mąki, ja dałam szklankę mąki zwykłej pszennej , a 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 dag rabarbaru - u mnie

Proste Potrawy
Ciasto z wiśniami 234

Ciasto z wiśniami zrobione na szybko, w związku z potrzebą chwili. Jedno z tych najłatwiejszych na świecie, które zawsze wychodzą. 4 jajka 2 szklanki cukru 4 szklanki mąki 1 szklanka gęstej śmietany 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao ok. 40 dag wiśni Jajka ubić z cukrem. Dodać śmietanę. Zmniejszyć obroty miksera(...)dodawać partiami, na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i olej. Około 2/3 ciasta wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostałe ciasto połączyć z kakao, wyłożyć łyżką na jasne ciasto. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie i lekko powciskać je w ciasto. Upiec w temperaturze 180 stopni, ok. 45 minut. Posypać cukrem pudrem

Praktyczna pl
Ciasto z bakaliami 218

Dość często piekę takie ciasta, do których nie używam miksera..tym razem taki ciasto piekłyśmy w ramach Ciasta na niedzielę. Ciasta bez użycia miksera robi się szybko, nie ma dużo zmywania , tylko dwie miski i łyżka..u mnie tym razem wyjątkowo tylko  jedna miska..do przygotowania tego ciasta posłużyłam się miską Tupperware..po prostu wystarczy zamieszać miską

Moje domowe kucharzenie
Proste ciasto z owocami 302

Pyszne i proste ciasto z owocami. Zawsze się udaje i szybko się je robi, nawet ten kto nie umie piec napewno sobie poradzi. Do ciasta można użyć dowolnych owoców, mi ciasto to najlepiej smakuje ze śliwkami lub brzoskwiniami. Do przygotowania ciasta użyłam produktów  Wodzisław.składniki:5 jajek2 szklanki mąki pszennej1 szklanka oleju1/2 szklanki drobnego cukru2 łyżki cukru wanilinowego Wodzisław1

Monia miesza i gotuje
Apple Pie 210

długo miksujemy, aż ciasto się połączy. Resztę wody dodajemy tylko jeśli będzie to konieczne. (Jeśli ciasto będzie za suche i nie będzie się chciało połączyć).Ciasto przekładamy na blat posypany mąką i szybko (aby masło bardzo się nie ociepliło) rozpłaszczamy go ręką. (Zamiast tradycyjnie formować z ciasta kulę, autorka zaleca rozpłaszczyć ciasto. W ten sposób lepiej się schłodzi). Ciasto owijamy

Pudełko rozmaitości
Proste, szybkie ciasto na upalne dni. 182

mnie nie widać. Jak się ogarnę postaram się być na bieżąco. Ten przepis obiecałam w piątek, a dopiero dziś mam chwilę, aby się za niego zabrać. Ciasto jest jak banał....proste, szybkie i nie wymaga jakiś specjalnych umiejętności ani sprzętów. Wystarczy pomieszać i to nie za długo, a później upiec. 3 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki(...)łyżka soku z cytryny cukier waniliowy łyżka kakao + łyżka wody Polewa Przepis ----->   TU Tortownicę 25 cm smarujemy ( tylko spód) masłem i wysypujemy bułką, boki pomijamy, aby ciasto miało lepszą przyczepność i się ładnie wspinało do góry. Mąkę przesiewam z sodą. W naczyniu mieszamy mokre składniki, a następnie dodajemy  mąkę z sodą. Jak wspominałam, mieszamy krótko

Dieta moja pasja
Francuskie rurki z nadzieniem 280

Witajcie. Pierwszy raz robiłam rurki z ciasta francuskiego i powiem, że to fajny i szybki sposób na coś słodkiego. Można je nadziać wedle uznania - bitą śmietaną, kremem budyniowym lub gotowym nadzieniem cukierniczym. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 jajko odrobina cukru do oprószenia rurek Dodatkowo: nadzienie o smaku waniliowym Lauretta lub bita śmietana lub krem budyniowy Sposób przygotowania: 1.Ciasto pokroić(...)bardzo przyjemną konsystencję. Ponieważ do rękawa dołączone są końcówki, nadziewanie rurek było bardzo szybkie i bezproblemowe. Dodatkowym atutem jest również to, że niezużyty krem wystarczy zamknąć i przechowywać w lodówce do miesiąca czasu. I jeszcze jedna zaleta. Krem jest bardzo stabilny, nie rozmiękczył rurek z ciasta francuskiego, więc i następnego dnia były jak świeże po przygotowaniu - kruchutkie i chrupiące

Kuchnia domowa Ani
Rafaello- szybkie 296

Ciasto powstało dzisiaj. Potrzeba chwili. Jest szybkie i nie wymaga specjalnych uzdolnień.   SKŁADNIKI 2,5 szklanki mleka 300 g. wiórek kokosowych  1 czekolada biała 3  duże opakowania herbatników  2 łyżki maki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 3 zółtka 1 margaryna WYKONANIE2 szklanki mleka zagotować  dodać cukier waniliowy i cukier kryształ

W kuchennym oknie Ewy
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 459

Zrobienie tego ciasta nie zajmie Wam więcej niż godzinę. Zna i lubi je chyba każdy – chrupkie delikatne ciasto przełożone mocno jajecznym, pysznym budyniowym kremem. Robi się naprawdę szybko, równie szybko zjada. Chyba nikogo nie trzeba namawiać ? No, to widelczyki w dłoń! Kremówka czy napoleonka? Obie nazwy są poprawne i stosowane wymiennie. Kremówka – wiadomo – ten deser w 80% składa się(...)ogrzewać powoli a długo niż szybko i gwałtownie – tak potraktowana wychodzi delikatniejsza, nie przypala się, nie ma w niej grudek. Gotowy krem budyniowy zostawiamy w garnku, przykrywamy folią lub pokrywką i co jakiś czas mieszamy, żeby nie dopuścić do powstania sztywnego kremowego kożucha na wierzchu. Ciepły ale nie bardzo gorący krem wykładamy łopatką na ciasto, równomiernie rozkładamy. Przyciskamy lekko drugim

Karo in the Kitchen
"Odcienie miłości" A.Munro - osładzam prozę życia kanadyjskim torcikiem 168

czterech stron świata" Lekko zmieniony, przygotowany w tortownicy robi u nas za torcik orzechowy. Może zna go też pani Munro? Jeśli Wy chcecie go poznać przygotujcie: Na ciasto: - 150g mąki - 80g masła - szczypta soli - łyżka zimnej wody na masę: - 230g cukru pudru - 60g maki - 3 łyżki śmietany - 50g masła - 3 łyżki białego wina - 120g rodzynek - 60g orzechów włoskich(...)słodkiej śmietanki Pierwszą czynnością jest wysmarowanie masłem tortownicy, moja ma 28cm.  Siekam mąkę z zimnym masłem, wodą i solą. Kiedy wygląda jak drobna kruszonka, zagniatam szybko rękami, by uzyskać jednolite ciasto.  Rozwałkowuję dość cienko i wykładam nim tortownicę. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piekę na złoto około 15 minut. Teraz warto też stopić masło

I tu będę miała takie te
Kruche ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką 163

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka) 250 g masła lub margaryny, zimnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek   Delikatna budyniowa(...)śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Dodatkowo: 500 g truskawek cukier puder do oprószenia Sposób wykonania:  Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta (można również składniki zmiksować w malakserze). Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1 – 2 łyżki wody. Podzielić na 2 części – około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię

Smaki Natalii
Ciasto ucierane z wiśniami 188

Ciasto jest bardzo smaczne i szybkie, możemy je przygotować z dowolnymi owocami. Idealne na deser do kawy. Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 250 gram margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 300 gram wiśni Sposób przygotowania: Wiśnie myjemy, drylujemy i odsączamy na sicie z nadmiaru soku. Z białek ubijamy pianę,dodajemy cukier i żółtka. Dodajemy(...)mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Na końcu wlewamy ciepłą rozpuszczoną margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy. Dużą formę do keksówki smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto, wyrównujemy. Na wierzch układamy wiśnie, pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem

Bajeczna Kuchnia
Ciasto krówka 343

uroczystościach. Jest bardzo, bardzo dobre i myślę, że też wygląda reprezentacyjnie. Jak to jednak z ciastami miodowymi bywa, najlepiej smakuje po 1-2 dniach, kiedy blaty miodowe zmiękną. Polecam. Ciasto: 3 szklanki mąki 100 g masła 3-4 łyżki płynnego miodu 1 op. cukru wanilinowego 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka sody Masa: 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki(...)puszki masy krówkowej 100 g orzechów włoskich, posiekanych Mąkę przesiewamy wraz z cukrem, cukrem wanilinowym oraz sodą. Dodajemy masło i wyrabiamy. Następnie wbijamy jajko, dodajemy miód i szybko zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy do woreczka i odkładamy do lodówki, drugą wykładamy do formy (21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem

Smaki Na Talerzu