szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:415/1736)

ciasto jogurtowe z borówkami 182

niedziela to czas z rodziną, jak czas z rodziną to kawka i ciacho. A jak ciacho to tym razem wariacja na temat ciasta jogurtowego. Coś co się szybko zrobi i spokojnie podczas niedzielnego obiadu dojdzie w piekarniku. I na takie ciasto Was zapraszam. Składniki: 100 g cukru 2 jaja 225 g mąki  150 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki cukru

Gotowanie z pasją
EKSPRESOWE PASZTECIKI ZE SZPINAKIEM I TWAROGIEM A'LA FORNETTI 411

domu swoje własne Fornetti, gdzie cena nie dużo więcej się różni, ale za to ilość tych pasztecików jest o wiele większa. W moim przepisie wykorzystałam 2 ciasta francuskie, bo wiedziałam, że szybko znikną. A dodatkowo z barszczem to bardzo smaczna i wykwintna przekąska. :)  SKŁADNIKI: ciasto francuskie 2 op. szpinak mrożony siekany 450 g.  twaróg 4 łyżki czosnek

Kuchnia Paulettes
Jabłkowo-kokosowy przekładaniec z polewą chałwową 176

Dawno nie zamieszczałam przepisu na ciasto. Więc dzisiaj rekompensuję to zaniedbanie. Mam dla Was świetne ciasto, które bardzo ładnie wygląda, szybko się robi i najważniejsze, że smakuje.... wyjątkowo   (foremka 25x36 cm)   Składniki na ciasto: 250 g miękkiego masła 8 żółtek 160 g drobnego cukru 290 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 3 białka

Kuchnia u Krysi
Drożdżowy placek z jagodami i kruszonka, pszenno-owsiany czyli poWeekendowe Łakocie odc.127 162

krzaczka wrzucić do ciasta. Tym razem nie z krzaczka a z targu wylądowały w cieście pszenno-owsianym a do kruszonki dorzuciłam trochę kokosowego smaku. Jeśli lubicie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasta to to powinno przypaść Wam do gustu :) Drożdżowy placek z jagodami i kruszonka, pszenno-owsiany ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mąki owsianej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 196

łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła 3 jajka 1 szklanka drobnego cukru Ponadto: 2 puszki brzoskwiń 5 białek 3/4 szklanki cukru Składniki na ciasto siekamy nożem po czym szybko zagniatamy. Jeżeli nie będą chciały się połączyć można dodać odrobinę zimnej wody. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną wykładamy blachę ok 35/20 cm i wkładamy do lodówki. Drugą

sierotka maRysia w kuchni
Kruche rogaliki z powidłami 230

szkl cukru pudru kilka kropel soku z cytryny 1-2 łyżki wody  Ciasto: Mąkę, cukier puder i zimne masło dokładnie posiekać. Dodać żółtka i śmietanę. Szybko wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie podzielić na 4 części i każdą z nich cienko rozwałkować. Od dużego talerza wyciąć w cieście

Smakołyki Asi
rolada mandarynkowa z makiem 152

Delikatna pianka mandarynkowa w chrupiącym cieście makowym to duet idealny. Lubię rolady za to, że są podzielne i szybkie do zrobienia.  Składniki: na ciasto: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia na piankę: 1 puszka mandarynek w syropie 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki pomarańczowe 2 banany

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką 184

polewamy lukrem (ucieramy cukier puder z sokiem cytrynowym). Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką – wilgotne, bardzo aromatyczne, o ciekawej strukturze przypominającej z wygladu (po upieczeniu) ciasto drożdżowe. Niezwykle proste, niezwykle szybkie w wykonaniu i niezwykle smaczne. Gorąco polecam. Smacznego.   Wydrukuj przepis The post Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Chałka drożdżowa z kardamonem 236

migdałowych Dodatkowo 1 jajko do posmarowania Do misy miksera wlać ciepłe mleko, wkruszyć drożdże, dodać sól, cukier, kardamon i jajka (dałam całość, bo przy mące, której użyłam ciasto było trochę suche) Wszystko szybko zmiksować.   Mąkę przesiać. Do miski dodać trochę maki i dobrze zmiksować, żeby ciasto się napowietrzyło. Dodać pozostałą mąkę i miękkie masło i wyrabiać, aż ciasto będzie

UgotujmyTo.pl
Marillenknödel – knedle ziemniaczane z morelami 206

szybszą i pyszniejszą opcją – do moreli pasowała idealnie.   Szkół lepienia knedli tyle, co sposobów na lepienie pierogów. Mój jednak jest szybki i idiotoodporny Gdy ziemniaki już wystygną, w tym samym garnku w którym je gotowaliśmy, szykujemy ciasto. Nie dotykając go rękami, naszykujcie tylko widelec lub łyżkę. Ziemniaczane ciasta nie lubią, gdy się je za długo dotyka wyrabia(...)lubią długo czekać na gotowanie– ciasto wilgotnieje od nadzienia. Naszykujcie sobie mocno posypaną mąką deskę i do dzieła!   Knedle powinno się formować w miarę szybko. Mąką osypcie dłonie, oderwijcie duży kawałek ciasta, spłaszczcie go w dłoniach i na taki placek połóżcie morelkę. Ciasto po złożeniu dłoni powinno ciasno obejmować owoc, możecie teraz ciasta dołożyć. Ciasto zamknijcie, zlepiając otwory

Karo in the Kitchen
śmietanowy zawijaniec z masą orzechowo-kakaową 170

Witam Kochani dziś coś szybkiego, łatwego i idealnego do kawki Zawijane ciasto drożdżowe na bazie śmietany w masą kakaowo-orzechową :-) Polecam SKŁADNIKI CIASTO -50g drożdży świeżych -3/4 szkl cukru (szklanka 250ml) -3 szklanki mąki pszennej -250 ml śmietany 18%  -łyżka cukru waniliowego -50g masła -2 jajka MASA -100g zmielonych orzechów włoskich -2 czubate łyżki kakao

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rożki francuskie z jabłkami 190

Pyszne i szybkie drugie śniadanie lub deser;D Jedne z moich ulubionych, jakże szybkich i lekko słodkich przekąsek. Wystarczy gotowe ciasto francuskie, jabłka i gotowe. Oczywiście jabłka z powodzeniem możecie zastąpić innym nadzieniem. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 3 duże jabłka sok z połowy cytryny lub średniej pomarańczy 2,5 łyżki cukru 1 łyżka mąki + trochę do podsypania

Zasmakuj Kuchni
Błyskawiczne piątki - Lekki sernik z budyniem 139

Sernik robi się bardzo szybko. Do tego piecze tylko godzinę, a ciasta do kawy mamy na cały weekend. Przepis podpatrzyłam u Ani , ale troszkę go zmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego  * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu greckiego

Magiczne Życie Marty
Wegańskie placuszki na mące lnianej (Vege & gluten free) 192

przerazi fakt,jeśli przy przewracaniu na drugą stronę będziecie mieć wrażenie że placek zaraz się rozpadnie. Proponuję robić to przy pomocy silikonowej łopatki, zdecydowanym i szybkim ruchem . Zaletą tego ciasta jest to,że nawet jeśli nam się rozpadnie można je swobodnie z powrotem uformować. Pieczemy na bardzo małym ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony.  Składniki: 2 banany

vaniliowoczekoladowa
Tarta z truskawkami i waniliowym kremem mascarpone 27127

Dodajemy schłodzone i pokrojone w kostkę masło. Wszystko ciekamy nożem, aż składniki częściowo się ze sobą połączą. Dodajemy żółtka i zagniatamy. Pamiętajmy, tę czynność przeprowadźmy w miarę szybko, aby nie ogrzewać ciasta. Zagniecione ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 40 min. PRZYGOTOWANIE kremu waniliowe do tarty: Do misy przekładamy żółtka i zasypujemy

kulinarnyJa
Świąteczny łosoś pieczony w cieście francuskim z duszonym porem z curry 245

tylko wyglada niezwykle dekoracyjnie ale i smakuje doskonale.Losos zapieczony w chrupiacym francuskim ciescie-to klasyk. Jest to danie niezwykle proste i szybkie ,a dzieki formie bardzo wykwintne,idealne po prostu na wyjatkowe okazje iswieta.Szybkie,bo uzylam gotowego ciasta francuskiego z rolki ze sklepowej lady chlodniczej.Wybor ciast jest juz tak duzy,ze mozemy bez problemu kupic np. jak domowe przygotowane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTO NA SZWEDZKIE BUŁECZKI 74

wyrabiania ciasto powinno odchodzić od ręki i byś puszyste i gładkie przykryj miskę ściereczką i odstaw ją w ciepłe miejsce na 30 minut, żeby ciasto wyrosło jak ciasto wyrośnie zagnieć je szybko, podziel na pół i rozwałkuj jedną z porcji na grubość ok 2-3mm na wierzch nałóż nadzienie – możesz posmarować masłem i posypać cukrem i cynamonem. Albo

SandraFrej.com
Szarlotka 127

żółtka 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, proszek do pieczenia, żółtka i masło drobno posiekane. Wszystko razem szybko zagnieść na jednolite ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Wyjąć podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i ułożyć na dnie blaszki (23x38cm) wysmarowanej tłuszczem

O kuchni z uczuciem