szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:421/1736)

Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem (bez cukru) 202

inni tworzą lżejsze, dietetyczne i mniej tłuste wersje przepisów. Bez względu na to, w której z grup jesteście, dzisiaj lekka wersja oponek (lub donutów) dla wszystkich Ciasto robi się bardzo szybko, bo wystarczy wrzucić składniki do miski i połączyć ręcznie lub przy pomocy miksera. Jak zwykle nie użyłam cukru, a wierzch oponek można posypać dowolnymi dodatkami (ja wykorzystałam głównie orzechy(...)masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki Twaróg, jajka, jogurt i ksylitol wymieszać ze sobą, dodać suche składniki i rozpuszczone masło klarowane. Zagnieść ciasto (jest trochę lepiące). Rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać kółka przy użyciu szklanki, a w środku wykrawać niewielkie dziurki (ja zrobiłam je narzędziem do wycinania gniazd nasiennych

Fitkot
Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem (bez cukru) 194

inni tworzą lżejsze, dietetyczne i mniej tłuste wersje przepisów. Bez względu na to, w której z grup jesteście, dzisiaj lekka wersja oponek (lub donutów) dla wszystkich Ciasto robi się bardzo szybko, bo wystarczy wrzucić składniki do miski i połączyć ręcznie lub przy pomocy miksera. Jak zwykle nie użyłam cukru, a wierzch oponek można posypać dowolnymi dodatkami (ja wykorzystałam głównie orzechy(...)masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki Twaróg, jajka, jogurt i ksylitol wymieszać ze sobą, dodać suche składniki i rozpuszczone masło klarowane. Zagnieść ciasto (jest trochę lepiące). Rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać kółka przy użyciu szklanki, a w środku wykrawać niewielkie dziurki (ja zrobiłam je narzędziem do wycinania gniazd nasiennych

Fitkot
Szybkie rogaliki drożdżowe - prosty przepis 577

Bardzo prosty przepis na puszyste, maślane rogaliki drożdżowe. Rogaliki można nadziewać dowolną konfiturą, powidłami, masłem orzechowym, nutellą itp. Czas wyrastania ciasta to tylko 30 minut! Szybkie rogaliki drożdżowe - prosty przepisPRZEPISTemperatura pieczenia: 190oCCzas pieczenia: ok. 20 min. (w zależności od wielkości rogalików) Składniki 500 g mąki pszennej 3 jajka (2 jajka do ciasta, 1 jajko do glazury) 1/3 szkl. mleka

coolinarnastrefa.blogspot.com
Najszybsza babka z bakaliami 258

Najszybsza babka z bakaliami.  Pyszna, szybka, prosta w przygotowaniu. Idealna do popołudniowej kawy lub herbaty. Możecie ją również podać na święta wielkanocne. U mnie dziś w wersji mało słodkiej. Pominęłam dodatek normalnego cukru. Słodycz babce dodają pyszne bakalie i cukier puder, którym jest dość obficie oprószona. Do babki możecie dodać dowolne bakalie. Ja dziś wykorzystałam pyszną mieszankę keksową Helio(...)cukier puder do oprószenia babki 1/2 szklanki mieszanki keksowej Helio *cukru można dodać więcej (wg upodobań) lub całkowicie pominąć (ja dziś tak zrobiłam, wówczas babka wyjdzie bardziej krucha). Słodkości ciastu nadają bakalie i cukier puder, którym jest dość mocno oprószona Przygotowanie: Masło lub margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy

Słodkie okruszki
Ciasto pomarańczowe bez pieczenia 318

Ciasto pomarańczowe bez pieczenia zrobiłam do sobotniej kawki. Ciasto pomarańczowe bez pieczenia Ciasta bez pieczenia robię wtedy kiedy na szybko potrzebuję coś słodkiego. A to bo przychodzą goście, a to bo cały dzień chodzą za mną słodycze Wiadmo, bez pieczenia czyli: oszczędzam czas na zrobieniu ciasta, upieczeniu a potem jeszcze wystudzeniu. Ciasto z poniższego przepisu jest lekko cytrusowe , na kakaowym(...)czym warto pamiętać przygotowując ciasto pomarańczowe bez pieczenia. Użyłam okrągłej formy do pieczenia o średnicy 20-u centymetrów. Po górze ciasto przyzdobiłam kawałkami świeżej pomarańczy, którą polałam rozpuszczoną czekoladą. Po dodaniu galaretki masa powinna być bardzo szybko wyrobiona. Inaczej zaczyna tężeć i będą robić się w niej grudki. W zależności od herbatników jakich użyjecie może zajść potrzeba dodania odrobiny więcej

mecooks
Kruche rogaliki z różą 170

gdzieniegdzie nadzienie trochę z nich wypłynie podczas pieczenia, są tak pyszne i delikatne, że warto je upiec. Oprócz tego są maleńkie - dosłownie na jeden, dwa gryzy. Ciasto zagniata się bardzo szybko, lecz aby uzyskać tą listującą konsystencję, trzeba włożyć je na noc do lodówki. Z tego przepisu piekłam też rogaliki z jabłkami , które bardzopolecam! Kruche rogaliki z różą 2 szkl

Posadzone i zjedzone
Tarta dyniowo-morelowa z gruszkami 85

przed urlopem chciałam się podzielić z Wami przepisem. Niestety awaria komputera przesunęła plany w czasie. Co się odwlecze, to nie uciecze :) Zachęcam do przygotowania tego prostego, szybkiego i przepysznego deseru :) ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 1 łyżka cukru pudru 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany nadzienie: 3 łyżki puree z dyni 2 łyżki konfitury

Mienta blog
Jogurtowe kukurydziane z sezamem 94

polewą lub posypać cukrem pudrem. Szybkie, w kilka chwil, na jedną keksówkę, znika szybko, a jutro można już piec inne, np. z owocami lub kruszonką. Polecam szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na ciasto jogurtowe kukurydziane z czarnym sezamem. Smacznego Jogurtowe kukurydziane ciasto z czarnym sezamem i skórką pomarańczową SKŁADNIKI: 3 jajka 150 g jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki kukurydzianej

Zasmakuj Kuchni
Konesso- Kawa ziarnista LavAAza Crema E aroma. Kostka kawowa 114

LAVAAZA.  Kawa idealnie nadaje się do ekspresów : automatycznych, kolbowych, przelewowych, kawiarek oraz do tradycyjnego parzenia. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do ciast, deserów, koktajli. Tutaj polecam ciasto z dodatkiem kawy jest pyszne i szybko znika z talerzyków:) Kostka kawowa Składniki na ciasto kawowe: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/2 szklanki kawy Lavaaza

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Apetyczny Kokosowiec 175

Ciasto Apetyczny Kokosowiec – Zapraszam na pyszne, kruche ciasto z masą kokosową. W przygotowaniu jest łatwe, szybkie i zrobimy je z prostych składników. Ciasto jest bardzo kruche, aromatyczne, masa kokosowa jest delikatnie wilgotna. Takie ciasto idealne do kawy i coś dla osób, które lubią kokosowy smak. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Ciasta czytelników” 5/2014). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z czereśniami , mango i budyniową pianką 121

rodzaje owoców. Składniki niepełne 3 szklanki mąki tortowej przesianej 6 żółtek 2 łyżęczki proszku do peiczenia 4 łyżki cukru pudru 250 g zimnego masła Z podanych składników szybko wyrób gładką kulę ciasta. Podziel na dwie części. Jedną zawiń w folię i włóż do zamrażarki na minimum godzinę. Drugą połową wylep formę do ciasta (około 25 cm x 35 cm) uprzednio

Z Kuchni Do Kuchni
Marlenka 206

stopniowo dodajemy mąkę. Gdy już nie będziemy mogli mieszać ciasta trzepaczką przekładamy je na stolnicę i dalej szybko zagniatamy z pozostałą mąką. Teraz najlepiej wszystko wykonywać szybko, ponieważ najlepiej pracuje się na ciepłym cieście. Dzielimy ciasto na sześć równych części. Najlepiej przykryć je garnkiem lub miską żeby ciasto nam nie obsychało. Po kolei rozwałkowujemy je bardzo cieniutko i pieczemy około

Słodkie ciacho
Śmietankowa tarta z rabarbarem i migdałami 229

mąki Do tego: 250g łodyg rabarbaru 3 łyżeczki cukru 1/2 łyżki masła 1 garstka płatków migdałów Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Masło pokrój na mniejsze kawałki. 2. Szybkimi ruchami zagnieć ze wszystkich składników gładkie ciasto. 3. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 15min. Nadzienie: 1. Jajka wbij do miski, dodaj całą śmietanę i dokładnie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kostka orzechowa 162

garnuszka z grubym dnem i podgrzewamy, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Masę doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy orzechy. Gotujemy 3-5 minut i zdejmujemy z gazu. Szybko przekładamy orzechy na ciasto kruche, ponieważ masa zacznie gęstnieć. Ciasto kruche wraz z orzechami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. W połowie pieczenia przykrywamy ciasto folią aluminiową, żeby orzechy

Relaxtime
Drozdzowa bulka z kruszonka, na zaparce czyli Niedzielne Sniadanie odc.101 136

wypełniło formę. Piekarnik nagrzewamy do 180 st C. Wstawiamy bułkę i pieczemy ok. 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone w środku. Gdyby za szybko się przypiekało, przykrywamy wierzch folią aluminiową. Ciasto studzimy w formie przez ok. 15-20 min a następnie przekładamy na kuchenną kratkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Torcik ryżowy z brzoskwiniami 134

łyżka cukru waniliowego   Dodatkowo: 1 duża brzoskwinia 1 galaretka pomarańczowa 400 ml wody     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki umieścić w misce i szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Zbyt długie zagniatanie skutkuje twardym ciastem po upieczeniu! Ciasto wykleić do tortownicy o średnicy ok. 18-20 cm, której dno wyłożyć wcześniej papierem do pieczenia. Ponakłuwać

Nastoletnie Wypiekanie
Najlepsze owsiane ciasto z jabłkami bez tłuszczu 270

tylko z górki. W związku z tym, że chyba najgorsze już za mną, a dzisiaj mam zamiar świętować, chciałabym podzielić się z Wami NAJLEPSZYM przepisem na ciasto jabłkowe. Poważnie, nie znam lepszego. Wystarczy szybko obrać i pokroić jabłka, wymieszać składniki na ciasto i gotowe! W cieście nie ma ani grama dodanego tłuszczu, nie ma ogromnych ilości cukru, a wykona

Be Fit Be Strong
Szarlotka na półkruchym cieście z nutą truskawkową 159

pozostałe z ciasta półkruchego) 2 łyżki cukru trzcinowego cukier puder do oprószenia szarlotki     Przygotowanie:   Ciasto półkruche: Wszystkie składniki umieścić w misce i szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce 60 minut (można zostawić na całą noc). W międzyczasie przygotować nadzienie...   Nadzienie: Jabłka umyć, obrać ze skórki oraz

Nastoletnie Wypiekanie
Obłędnie pyszne jesienne ciasto śliwkowe z gruszkami na kruchym spodzie 224

duże miękkie gruszki cynamon Wykonanie: Na deskę przesiałam mąkę, wyłożyłam pokrojone w kostkę masło. Wsypałam cukier. Posiekałam. Na koniec dodałam żółtka. Wszystko posiekałam do połączenia składników. Następnie szybko wyrobiłam na elastyczne ciasto. Podzieliłam na dwie części ¾ i ¼. Obie zawinęłam w folię i wstawiłam, większą część do lodówki, a mniejszą do zamrażarki na co najmniej 30 minut. Foremkę do ciasta (31x26

Kuchnia u Krysi
Przekładaniec masą śmietanową 137

Zimny biszkopt przeciąć na pół.  Miętę zaparzyć i do zimnego płynu dodać miód i sok z cytryny do smaku. Skropić obie połówki biszkopta. Górna część biszkopta będzie spodem ciasta.  Galaretkę agrestową/ wiśniową  rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku i dobrze schłodzić. Zimną pokroić na małe kawałki.  Żelatynę namoczyć w pół szklanki wody i po napęcznieniu rozpuścić(...)wodnej.  Śmietanę ubić z cukrem, dodać kilka kropel aromatu i serek, dobrze wymieszać. Do śmietany dodać pokrojoną galaretkę i rozpuszczoną żelatynę. Krótko zmiksować wszystko razem i szybko wyłożyć na przygotowane ciasto. Przykryć drugim i lekko docisnąć. Wstawić do lodówki.  Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w trzech szklankach wody i schłodzić. Wsypać owoce i gdy galaretka zacznie tężeć wylać na ciasto

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe cake pops 130

Zachwycą małych i dużych gości. Świetnie wyglądają, pysznie smakują. Doskonały pomysł na wykorzystanie zeschniętego ciasta. Takie bajaderki na patyczkach ;) Nieskomplikowane, dosyć szybkie do zrobienia :) Polecam! Składniki: 400 g suchego ciasta czekoladowego 120 g kremowego serka 50 g nutelli 2-3 łyżki kwaśnego dżemu + 200 g czekolady 1 łyżka oleju kolorowa posypka Serek połączyć z nutellą i dżemem. Odłożyć. Ciasto drobno

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Kokosowo – Orzechowe 242

Kolejne ciasto z serii ‚jednoblaszkowych’. Kolejne proste, w miarę szybkie w przygotowaniu i finałowo bardzo smaczne. Ciasto na kruchym spodzie, ze smażonymi na świeżo jabłkami, z pyszną warstwą kokosowo – orzechową, przykryte ponownie kruchym ciastem a wszystko polane wspaniałą miodowo – orzechową polewą. To ona stanowi kropkę nad i, jak również nadaje ciastu iście miodowego smaku. Ciasto jest wilgotne dzięki

Made By Mom And Son