Jutro i pojutrze święto wszystkich Babci i Dziadków. Może przygotujecie dla nich pyszne ciasto 3 BIT. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Nie wymaga pieczenia. Zapewniam, że już kawałek tego pysznego ciasta sprawi radość na twarzy Waszych bliskich. SKŁADNIKI: Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła. 2 łyżki cukru pudru
Tradycyjna kuchnia KasiMamy sezon gruszkowy więc musi być ciasto, oczywiście pyszne i szybkie w przygotowaniu z dodatkiem rodzynek, polewy czekoladowej i wiórek smakuje wyśmienicie. Zapraszam :) Składniki : 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki oleju 1 kopiasta łyżka nutelli do ciasta 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1/2 szklanki rodzynek Helio 1 kopiasta łyżka cynamonu
Sama słodycz i szczypta chilitego ciasta możecie wykorzystać wszystkie sezonowe owoce i zawsze będzie pyszne. Jest to szybkie i proste do zrobienia ciasto. Ja korzystam z niego bardzo często i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi się nie udało. Składniki: 3 duże jajka 3/5 szkl cukru 2 łyżeczki cukru w wanilią 3 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl maślanki
Ala piecze i gotujeNiekiedy nie mamy czasu by przygotowywać się solidnie na przyjście niespodziewanego gościa. Czasu mało, co robić? Na szczęście jest szybka zalewana szarlotka. Pyszne ciasto, które nie wymaga zagniatania. Wystarczy tylko ułożyć warstwy i zalać płynnymi składnikami. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieprzecieramy na tarce o drobnych oczkach.Zimne masło kroimy w kosteczkę,cytrynę szorujemy,przelewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce.Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i miksujemy do połączenia składników.Ciasta przerzucamy na stolnicę i szybko zagniatamy.Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min.godzinę.Ciasto wałkujemy i wykrawamy mazurki w kształcie jajek.Z resztek ciasta robimy plecionkę i obklejamy dookoła mazurka.Spody
Anielskie wypiekiZapraszam Was do przygotowania bezglutenowej przekąski na słodko - smażonych plasterków jabłek w cieście na bazie mąki kukurydzianej i ziemniaczanej. Poniższa przekąska jest łatwa i szybka do przygotowania. Jabłka w cieście są miękkie i bardzo smaczne. Do tego przepisu najlepiej wykorzystać twarde jabłka, ponieważ podczas smażenia idealnie zmiękną. Poniższe smażone jabłka są tak samo smaczne, jak te przygotowane na mące pszennej
Ugotowaćmrożone. Ja użyłam wydrylowanych w słoikach domowej roboty) -1 tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie Wiśnie wyłożyć na sito by się rozmroziły (jeśli są mrożone) i obciekły. Składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść. Formę do tarty natłuścić i wysypać tartą bułką. Wylepić przygotowanym ciastem. wysypać groch lub ułożyć specjalne obciążniki do pieczenia tart. Piec przez ok. 20 minut
Zielona KuchniaBanany w cieście są bardzo smaczne, najlepiej smakują polane sosem toffi. Idealna przekąska na szybki deser lub podwieczorek. Składniki: Ciasto: 150 gram mąki pszennej 200 ml mleka 50 gram cukru pudru 1 jajko Dodatkowo: 6 bananów Olej do smażenia Sos toffi Fanex Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, dodajemy jajko, wlewamy mleko, wszystko miksujemy na gładką masę. Banany
Bajeczna Kuchniadekoracji rogów i kopytek możecie użyć produktów Delecty, np. posypka arachidowa prażona, karmel lub maczek o smaku mango - rozmącone białko do posmarowania ciasteczek 1. Składniki sprawnie szybko zagniatamy w elastyczne ciasto, owijamy folią spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 3-4 mm, wykrawamy ciasteczka, smarujemy jedną stronę białkiem i dekorujemy ulubioną posypką
Apetyczna babeczkaCynamonowe ciasto jogurtowe z jabłkami to szybki w wykonaniu placek, który można przygotować bez użycia miksera. Jest to ciasto całoroczne, więc zachęcam do korzystania z przepisu nie tylko w sezonie na jabłka. Ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 21cm . Cynamonowe ciasto jogurtowe z jabłkami Składniki: 220g mąki pszennej 200g jogurtu naturalnego 100g masła 100g cukru trzcinowego 2 jajka
Smakołyki Berenikitemperaturze 170 -180 %C. Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę, Następnie dodajemy cukry i dalej ubijamy aż piana będzie gładka, na koniec wsypujemy mąkę i mieszamy. Ciasto wyciągamy z piekarnika i szybko rozkładamy bezę, ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy następne 10 minut. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem i podajemy. Ciasto najlepiej
Kulinarne Fantazje Mariolipoczątek sezonu śliwkowego super proste, super szybkie i oczywiście super pyszne ciasto jogurtowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką. Śliwki możecie oczywiście zastąpić dowolnymi sezonowymi owocami, których teraz nie brakuje. Ja zachęcam Was jednak do wykorzystania śliwek, bo z nimi ciasto jest mega pyszne! Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki
Smakowity Blog Kulinarnypowodu zbliżającego się Dnia Dziecka. Bo które dziecko nie chciałoby dostać takiego tortu? :) Jako bazy użyłam ciasta muffinkowego i jak się okazało, był to strzał w dziesiątkę. Ciasto na muffinki jest super szybkie i znacznie bardziej stabilne niż biszkopt, dzięki temu nawet 6 warstw ciasta poukładanych na sobie przetrwa spokojnie oczekiwanie na gości. Ciasto piekłam w niedużych tortownicach o średnicy
Ciastkozercyprostym ciastem. Kupiłam sporo borówek amerykańskich, część zjadłam, a drugą wykorzystałam do ciasta ucieranego. Ciasto jest delikatne, lekko wilgotne i kwaśne za sprawą borówek amerykańskich. Takie szybkie i proste w wykonaniu ciasta często smakują najlepiej. Jeśli ktoś ma ochotę na coś słodkiego i długo nie chce stać w kuchni, to ciasto będzie świetnym rozwiązaniem. Mam nadzieję, że choć w lekkim
Zakątek rozkoszy kulinarnychproduktu. Do tego trzeba dodać nadzienie, opcjonalnie cukier puder do posypania i mamy gotowe słodkości. Ciasto jest bardzo plastyczne, dlatego nie licząc czasu chłodzenia, robi się je szybko. A smak? Marmolada przepyszna, ciasto całkiem ok, jadałam lepsze, ale i te znalazły swoich amatorów, którzy nie poprzestali na jednej sztuce. ;-) 250g zimnej margaryny 1 szklanka kwaśnej śmietany 12-18% 3 szklanki
Szefowa kuchnismarowania Wykonanie : Mąkę przesiać do miski z proszkiem , dodać margarynę , jajka cukier , cukier waniliowy , ser , śmietanę . Wszystkie składniki wymieszać mikserem na grudkowata masę . Ciasto przełożyć na stolnice i szybko zagnieść, zawinąć w folie i odłożyć na pół godziny do lodówki. Ciasto rozwałkować , od talerza wyciąć koło i podzielić je na 8 równych trójkątów. Każdy trójkąt posmarować powidłami
Sama słodycz i szczypta chiliDziś przepis na przekąski z ciasta francuskiego zainspirowane pomysłem mojego kolegi. Niewielkie a pyszne. Ciasto francuskie można zrobić samemu ale nie jest to ani proste ani szybkie. Ja wykorzystałam opakowanie gotowego ciasta francuskiego. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego wędlina (np. szynka, salami) ser żółty pomidorki koktailowe Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć lub rozwałkować a następnie pokroić na małe keadraty o boku
Mama GotujeKochani pieczemy tartę :) Jest naprawdę przepyszna i szybka w wykonaniu. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki ( uniwersalnej) 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki kakao 150 g masła drobno pokrojonego 2 duże żółtka Masa: 150 g białej czekolady 2 łyżki żelatyny w prożku 1 szklanka śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki cukru 500 g kremowego
Niezły Młynekdelikatna jak mgiełka. Polecam obydwie, idealne na letnie, ciepłe dni do kawki ale nie tylko... Ciasto bardzo dietetyczne, bez żadnych kremów, tylko owoce i biszkopt. Dodatkowo bardzo szybkie przygotowanie i rewelacyjny smak- ciasto baaardzo godne polecenia. :-)Składniki na biszkopt:- 5 jajek (wielkość "M"), osobno białka i żółtka- 150g ksylitolu (lub cukru)- 120g mąki orkiszowej (lub odrobinę mniej pszennej)+ dodatkowo:- ok.600g
Smaczne Zdrowejasny, jak mój ulubiony samochód;) Ten kolor bardzo zyskuje, gdy zestawi się go z ciemnym tłem. Dla gruszki takim idealnym tłem jest czekolada. Mam ochotę na lekki, szybki, czekoladowy deser. Nie ciasto. Nie mus. Może clafoutis? Ale ja nie lubię clafoutis! Tak, nie lubię clafoutis klasycznego, ale wersja czekoladowa może zmienić mój punkt widzenia, jak to w innych wypadkach już(...)Bardzo lubię clafoutis! Czekoladowe. Z gruszką. I z malinami, bo mimo pierwszych oznak jesieni, one nadal pięknie czerwienią się na krzakach. Clafoutis z gruszką i malinami. Szybkie, pyszne, bardzo proste. Idealne na niespodziewane wizyty. Wiem na pewno, że wrócę do tego przepisu. Nie wiem tylko jak nazywa się ta gruszka, która do niego wpadła
KUCHARNIAWczoraj upiekłam pyszne ciastka z jabłkami na cieście krucho- drożdżowym. Są bardzo kruche i miękkie w środku a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu. Dzień wcześniej należy przygotować ciasto i wstawić je na noc do lodówki, dzięki temu ciastka będą wystarczająco kruche. Następnego dnia wystarczy tylko rozwałkować ciasto, wycinać krążki, zawijać
Marta Gotujekakaowy to ciasto, które od zawsze gościło w moim rodzinnym domu. Moja mama do dzisiaj bardzo często piecze właśnie to ciasto i zawsze smakuje tak samo dobrze. Ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu, więc z tego przygotowaniem powinien sobie poradzić praktycznie każdy łasuch. Nadaje się zarówno na święta jak i na zwykły podwieczorek lub do popołudniowej kawy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Blog kulinarny S9.PLŁosoś w cieście francuskim ze szpinakiem – szybkie i pyszne danie. Obiad dla całej godziny bez brudnych naczyń! Wystarczy 15 minut przygotowań i trochę chęci Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 4 Składniki: 300 g łososia 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 60 g sera mozzarella 100 g mrożonego szpinaku szczypta pieprzu szczypta gałki muszkatołowej odrobina
KuchniaWeDwoje.plkońcu postanowiłam je wykorzystać, a ze i truskawki już nasze polskie pojawiły się w sklepach i na targach więc powstały te pyszne "ciasteczka". A jakie szybkie! Składniki; 1 arkusz ciasta francuskiego 2 pudełeczka serka owocowego (ja użyłam almette )ale spokojnie może być ok 30 dag twarogu wymieszanego z 3 łyzakmi cukru i kilkoma łyzkami musu z truskawek. kilkanaście truskawek
Radość kipiąca uśmiechem.stolnicę wysypać mąkę, wymieszać ją z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i posiekać wszystko razem nożem. Szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Ciasto uformować w kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę lub zamrozić ( ja tak zrobiłam ). Przygotować formę o wymiarach dolnych
Opowieści z piekarnikarewelacyjnie, smakuje pysznie, a pracy przy nim niewiele. Delikatna masa z kaszy manny przełożona herbatnikami, oblana polewą czekoladową i posypana wórkami kokosowymi tworzy niesamowitą całość. Polecam to szybkie i mało skomplikowane ciasto bez pieczenia. składniki na formę 22 na 28 cm 450 g herbatników 1 litr mleka 1 szklanka cukru kryształu kostka masła (200g) 1 szklanka kaszy manny
Smakowite Daniakruszonka: 100 g masła 60 g cukru pudru 1 żółtko 100 g mąki pszennej tortowej 60 g migdałów, drobno posiekanych (pominęłam) Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść dłońmi, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około godzinkę. Schłodzone rozwałkować na grubość 5 mm i wyłożyć na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach
Nastoletnie WypiekanieProste ciasto ze śliwkami – obowiązkowa pozycja w sezonie. Babcia robiła podobne w każde lato, dlatego kojarzy mi się z wakacjami i domową atmosferą. Ucierane ciasto jest łatwe i szybkie do przygotownia. Każdy sobie z nim poradzi, a smakuje wyśmienicie. Oryginalnie babcia stosowała olejek migdałowy – ja wolę amaretto. Dodatkowo fajnie urozmaica je dodatek płatków migdałowych. Przepis na niewielką, kwadratową blaszkę. Proste
Poezja smaku