szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:402/1736)

Wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami 112

Proste i szybkie wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami , udekorowane bitą śmietaną i kolorowymi jajeczkami. Ciasto na muffinki jest bez białego cukru. Zamiast niego jest miód i słodycz pochodząca z dojrzałych bananów. Muffinki przygotowane wg mojej ulubionej metody bez miksera . Bitą śmietaną dekorujemy bezpośrednio przed podaniem. The post Wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami appeared first on Moja

Moja Delicja
Pizza na cieście francuskim 129

Pizza na cieście francuskim to ekspresowy obiad dla każdego. Warto zrobić ją szczególnie wtedy, kiedy w lodówce zostało wiele okrawków wędlin, czy kawałków różnych rodzajów sera

Kuchnia Bazylii
Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serem 301

Szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na  domowe przyjęcie.  Wystarczy gotowe francuskie ciasto, kilka składników  które  zawsze znajdziemy  w lodowce i ekspresowa przekąska gotowa, polecam :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g szynki/boczku w plastrach 100 g sera żółtego w plastrach jajko Wykonanie: Ciasto rozwinąć, rozłożyć plastry szynki

magiczna kuchnia Kasi
Malinowa chmurka 192

Składniki ciasto: 3 żółtka   30 g cukru pudru  0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g mąki pszennej  100 g masła Wykonanie: Wszystkie składniki szybko zagnieść na gładkie ciasto. Następnie owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 60 minut, po tym czasie ciasto rozwałkować na blaszce o wymiarach 20x30 i podpiec w piekarniku przez 20 minut

Krakowskie smaki Ani
Szarlotka z żółtym serem 161

łyżeczki proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki cynamonu szczypta soli   Do podania: Starty żółty ser (cheddar lub gouda) Przepis na szarlotkę z żółtym serem Zaczynamy od wyrobienia ciasta. Wszystkie składniki zagniatamy szybko. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na pół godziny do zamrażalki. Możemy to też zrobić poprzedniego dnia, albo po prostu mieć porcję ciasta na zaś w zamrażarce

Ugotowane pozamiatane
Jogurtowa tarta z korzennymi gruszkami 121

gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i gotować w winie z przyprawą około 10 min, aż zmiękną. Pozostawić na parę godzin w winie, aż nabiorą ładnego koloru. Składniki ciasta posiekać nożem i szybko zagnieść lub wyrobić w malakserze. Masło powinno być zimne. Wylepić formę do tarty (26cm) i włożyć do zamrażarki. Po 20 minutach nakłuć ciasto widelcem i piec w piekarniku

https:KKuchniaMniam
Jaglana tarta czekoladowo-kokosowa z ananasem i żurawiną 198

Ciasto jest bardziej aromatyczne i mniej słodkie dzięki temu. Do przygotowania tej tarty użyłam zamrożonego kilka miesięcy wcześniej ciasta kruchego, z którego robiłam ciasteczka na Boże Narodzenie. Ciasto było pyszne, ale szybko miękło przy wałkowaniu, więc ciężko było z niego zrobić ciasteczka. Niemniej te, które zrobiłam, rozpływały się w ustach. Wykorzystałam do tarty 1/3 ciasta, więc w przepisie niżej znajdziecie

Anioszek w kuchni
Ciasto z jabłkami i kremem karpatkowym 214

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Nie przepadam za używaniem półproduktów, ale tu sama skorzystałam z kremu.  Ciasto wyszło rewelacyjne i szybko zniknęło. W sumie to taka szarlotka z budyniem, na który możecie zamienić gotowy krem. (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Ciasto kruche: 1/5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 120g masła

Di gotuje
UCIERANE CIASTO Z JABŁKAMI I CYTRYNOWĄ NUTĄ 205

UCIERANE CIASTO Z JABŁKAMI I CYTRYNOWĄ NUTĄ Proste i niezwykle leciutkie, naprawdę znakomite ciasto ucierane z jabłkami. Szybko się je robi i jeszcze szybciej znika ono ze stołu :) Upieczecie je ze składników, które praktycznie zawsze są pod ręką w kuchni. Ciasto jest mięciutkie, puszyste, z delikatnym cytrynowym aromatem, który fajnie dopełnia smak słodkich jabłek. Idealne do herbatki lub kawy

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik Krakowski 150

przepis: Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 125 g masła, zimnego 8 g cukru wanilinowego 1 jajko Wszystkie składniki połączyć razem, szybko zagnieść i wyrobić ciasto. Owinąć folią spożywczą, lekko spłaszczyć, włożyć do lodówki na 60 minut. Po tym czasie ze schłodzonego ciasta odkroić 1/3, odłożyć z powrotem do lodówki. Pozostałe ciasto rozwałkować

Motylkowa Kuchnia
Keks 108

bakalie i jeszcze raz wymieszać. Ciasto przełożyć do formy keksowej (dł. 30cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Keks piec w 180 st.C około 1 godzinę. Jeśli ciasto zarumieni się zbyt szybko, to należy w trakcie pieczenia nakryć jego wierzch papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Po upieczeniu keks lekko przestudzić, następnie okroić brzegi ciasta delikatnie nożem i wyjąć ciasto

In my kitchen
szarlotka jabłkowo-śliwkowa z galaretką... 196

tłuszczem i obsypać tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce i na wierzch dać nadzienie na wystudzone ciasto dać tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin ciasto jest smacznie i szybko się zjadło do kawki i herbatki.......SMACZNEGO!!! Royal Brand, wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także

W Mojej Kuchni Lubię
Babka cytrynowa z polewą czekoladową 277

mieszając ciasto. Na koniec dodajemy sok i skórkę cytrynową. Ciasto delikatnie przelewamy do formy i pieczemy około 45-50 minut. Gdyby ciasto od góry zbyt szybko zaczęło brązowieć, można je przykryć folia aluminiową. Na parze w garnuszku rozpuszczamy czekoladę, dodajemy masło i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Gdy ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Kruche seduszka waniliowe 195

mogę mieć.... moje dwa słodkie aniołki moje wymarzone córeczki. Dla nich dziś upiekłam kruche serduszka waniliowe. Robi się je bardzo szybko i szybko się pieką. Najdłuższy w tym wszystkim jest czas chłodzenia jak to bywa w cieście kruchym.SKŁADNIKI: upiekłam z tej porcji dwie duże blachy 250g mąki pszennej 125 g cukru pudru125g masła zimnegolaskę(...)wanili 1 jajko SPOSÓB WYKONANIA:- w misce wymieszać z cukrem pudrem ziarna wanili wyłuskane z strąka, dodać przesianą mąkę i pocięte w drobne kawałki masło. Szybko zagnieść z tego jednolite ciasto. Owinąć folią i pozostawić do schłodzenia w lodówce na ok 1 godzinę.- po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 190 stopni,- rozwałkujemy ciasto na ok 3-4 milimetry

Basia w kuchni
Szarlotka z pianką 216

jabłka i jest to najlepszy czas na przygotowanie szarlotki. Najlepsza szarlotka wychodzi z jabłek antonówek i oczywiście musi być taka z kruchego ciasta. Jeśli nie mamy antonówek to wybierajmy na szarlotkę jabłka twarde, które zbyt szybko się nie rozpadają podczas obróbki.  Składniki: (duża forma 34 cm x 25,5 cm x 7 cm) ciasto: 500 g mąki pszennej (może

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania