szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:409/1736)

Chlebek bananowy orkiszowy z borówkami 199

zjeść w domu? Mam nadzieję ze ich nie wyrzucanie, bo takie banany świetnie nadają się do upieczenia pysznego ciasta, czyli chlebka bananowego. To jedno z naszych ulubionych ciast, bo jest mega szybkie, mega proste i zawsze się udaje. Dzisiaj polecam wersje orkiszową z borówkami. Inne znajdziecie na blogu. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gofry belgijskie 202

wsypać przesianą mąkę. Dobrze połączyć, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok 30 minut do wyrośnięcia lub na noc do lodówki, co jest idealnym pomysłem na szybkie i pyszne śniadanie!  Ciasto spokojnie powinno podwoić swoją objętość. Co do gofrownicy, to najlepiej posiadać taką, która ma minimum 1200W, ale trudno taką dostać, a jeszcze lepiej gdy dodatkowo ciężka. Sama

Karczma Honorietty
Babka zebra 215

Pewnie już pisałam, że w mojej rodzinie nie przepada się za "suchymi" (bez kremów) ciastami. O babkę, chociaż superwilgotną, musiałam stoczyć poważny bój. No może nie

Życie zamknięte w smaku
Kruche rureczki 193

składników, a efekt - cudowny! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 250g zimnej margaryny 200g śmietany 18% nadzienie, np. marmolada, nutella cukier puder do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki szybko zagnieść na elastyczne ciasto. Podzielić je na 3 części, jedną część zostawić na stolnicy, dwie pozostałe włożyć do lodówki. Ciasto rozwałkować cienko, wycinać długie prostokąty, po długości układać nadzienie i zwijać w rulony

Cakes By Kejt
Tartinka z jabłkami i sosem toffi 161

maja tartinka. Można ją wykonać szybko lub slow. Gotowe ciasto kruche plus sos toffi np. Oetkera lub zagniatamy ciasto i sami przygotowujemy sos. Wersja zależy od czasu jaki chcemy poświecić na deser.   na 2 sztuki jabłko malinówka  - ja takiego użyłam, ale nie upieram się 100 gram mąki

AZgotuj!
Ucierane z jagodami i czereśniami 197

Skoro mam jagody i czereśnie to nie może zabraknąć ciasta z tymi owocami. Ciasto jest z tych szybkich i prostych ale smacznych. Możecie użyć innych owoców jeśli nie macie takich jak ja, też będzie smaczne. Oczywiście jak to bywa najlepiej smakuje jeszcze letnie choć to nie zdrowe. No ale trudno się oprzeć pokusie. Ciacho na każdą okazję

Ewa w kuchni
z budyniem, wiśniami drożdżówka... 189

wiśnie, zostawić do podrośnięcia na 20 minut piec w 200 C około 45-50 minut, grzanie góra/dół, 2 poziom, po upieczeniu ciasto zostawić do wystudzenia ciasto jest pyszne i szybko się zjada............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Różowy pudding. 195

Malinowy pudding z kaszy manny  nadziany bananową ricottą  Na szybko,  robiony gdzieś pomiędzy ciastem na naleśniki, a gnieceniem twarogu, tańcząc jednocześnie chociaż dawno już spać powinnam, a potem jeszcze lepiej przegadać kolejną godzinę niż spać, bo tak fajnie się  przecież rozmawia

More food, love and dreams
Pizza na cienkim spodzie 213

Qchnia po prostu Dzisiaj chciałabym polecić łatwy i szybki przepis na pizzę. Ciasto wychodzi cienkie, chrupiące i aromatyczne. Czas wykonania nie powinien przekroczyć 1 godziny. Składniki na dużą blachę piekarnika:  - 2 szklanki mąki - 75g świeżych drożdży - 1/4 szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru - jajko - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka oregano - łyżeczka soli - 1 mały koncentrat pomidorowy - zioła prowansalskie

Qchnia po prostu
Najlepsza domowa pizza 246

Ostatnimi czasy pizzerie zniknęły z mojego restauracyjnego szlaku, bo doszłam do wniosku, że równie dobrą, a nawet lepszą pizzę można bardzo szybko przygotować w domu. Ciasto z tego przepisu jest puszyste w środku i chrupiące po bokach, a aromatyczny sos i dodatki sprawiają, że ta pizza naprawdę krzepi podniebienia :) Jeśli jeszcze nie piekliście pizzy, to właśnie jest ten moment

DefinicjaSmaku
Chleb żytnio - kukurydziany 473

ciekawego smaku. Sam chleb nie jest bezglutenowy, bo jest na zakwasie żytnim, ale jeśli masz zakwas np. kukurydziany to możesz go użyć. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie - bo nie trzeba ciasta zagniatać. Przepis jest taki : 1,5 szklanki mąki żytniej typ 720 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki drożdży instant 1/2 łyżeczki soli łyżka siemienia lnianego 1,5 łyżki

apetytnapieczenie
Kruche ciasto z rabarbarem i bezową pianką 134

razem dla odmiany upiekłam coś innego i nie drożdżowego. Na spodzie "szarlotkowe" kruche ciasto i dużo ilość rabarbaru a całość przykryta bezową pierzynką. Uwaga: ciasto znika w bardzo szybkim tempie

Milion Smaków
Serduszka z orzeszkami pinii i parmezanem 133

słono z ciasta francuskiego jaką zrobiłem. Wygląda ciekawie a smakuje jeszcze lepiej dzięki temu, że orzechy pinii dobrze komponują się z parmezanem. Jak większość przekąsek z użyciem ciasta francuskiego - robi się szybko, można podawać na ciepło i na zimno i można długo przechowywać - jeśli, oczywiście, nie zje się wszystkiego od razu

Milion Smaków
drożdżówka z wiśniami odmrożonymi... 199

grzanie góra/dół, 2 poziom - ciasto piec 45-50 minut, pod koniec jeśli trzeba to wierzch przykryć folią do pieczenia wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem - ciasto jest smaczne i szybko się zjada..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z owczym serem i marmoladą z czerwonej cebuli 209

przygotowania spodu: masło kroimy w drobną kostkę, dodajemy do niego mąkę i sól. Rozcieramy w palcach, aż uzyskamy konsystencję mokrego piasku. Dodajemy 3-4 łyżki wody i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 15 minut.  2. Ciasto wyciągamy z lodówki i wyklejamy nim okrągłą formę o średnicy 25 cm (spód

My Culinary Art