Gofry belgijskie

Gofry belgijskie

Gofry belgijskie

Składniki: 50 g masła 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mleka 3 łyżki melasy szczypta soli łyżeczka ekstraktu z wanilii 250 g mąki pszennej ok 10 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru Przygotowanie: Mleko powinno być wystarczająco ciepłe, by mogło się w nim rozpuścić masło. Dodawać najpierw płynne składniki, następnie wkruszyć drożdże i wymieszać trzepaczką, a na końcu wsypać przesianą mąkę. Dobrze połączyć, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok 30 minut do wyrośnięcia lub na noc do lodówki, co jest idealnym pomy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.