Chleb żytnio - kukurydziany
Chleb żytnio - kukurydziany
Pomimo, że nie przepadam za tego typu wypiekami wychodzę z założenia, że warto eksperymentować. Wypieki bezglutenowe i takie z niewielką zawartością glutenu zazwyczaj nie są smaczne, jednak dodanie w tym przypadku ziaren siemienia lnianego nadało ciekawego smaku. Sam chleb nie jest bezglutenowy, bo jest na zakwasie żytnim, ale jeśli masz zakwas np. kukurydziany to możesz go użyć. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie - bo nie trzeba ciasta zagniatać. Przepis jest taki : 1,5 szklanki mąki żytniej typ 720 1/2 szklan... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu apetytnapieczenie
Autor
Joanna Bochyńska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, chleb, bezglutenowe, ciekawe przepisy, pieczywo, chleb na zakwasie, lekkie ciasto, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, chleb z ziarnami, ciasto z jogurtem naturalnym, chleb na drożdżach
Inne przepisy z apetytnapieczenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję