Mazurki zazwyczaj ociekają słodkością, ten jest zdecydowanym przeciwieństwem i jak dla mnie tu jest jego podstawowa zaleta. Poza tym szybko się robi, bo ciasto i masę pieczemy razem. Składniki: ciasto - 500 g mąki - 300 g masła - 3 żółtka - 1 jajko - 100 g cukru pudru - skórka z 1 cytryny masa - 250 g wiórków kokosowych - 1 szklanka śmietanki 30 % - 200 g cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 3 białka - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - sok z 1 cytryny Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i odkład... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...