szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:32/1736)

Szybkie pierniczki + choinki z pierniczków + lukier budyniowy (bez białek) 179

Pierniczki z tego przepisu są na prawdę szybkie, i to potrójnie: ciasto szybko się robi, jest elastyczne i przyjemne w obróbce (nada się świetnie dla dzieci), po drugie - nie trzeba czekać, aż zmiękną bo są gotowe od razu do jedzenia, a po trzecie - znikają w za skakująco szybkim t em pie :) SKŁADNIKI: (na ok 40-50 pierników)   2 duże(...)Masło rozpuścić i wystudzić. 2. Jajka roztrzepać z cukrem pudrem, masłem i miodem. Pozostałe sypkie składniki wymieszać ze sobą, dodawać stopniowo ciągle mieszając (trzepaczką ręczną lub mikserem). Gdy ciasto będzie już za gęste żeby je mieszać, należy wyrobić je ręką. Gdyby było za rzadkie, można dosypać troszkę więcej mąki (to zależy m.in. od gęstości miodu), ale nie za dużo, żeby

Kto ugości moich gości?
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 154

brzoskwiniami na kruchym spodzie? Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, żółtka i masło. Masło posiekać nożem na mniejsze kawałeczki i wymieszać z pozostałymi składnikami.  Następnie szybko zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części, które zawinąć w folię i schować na co najmniej godzinę do zamrażarki. Zagniatając ciasto zbyt mocno jego nie ocieplać, gdy da się(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach drugą część zamrożonego ciasta. Sernik piec w nagrzanym (góra-dół) do 180 stopni C piekarniku 60 minut. Jeśli wierzch ciasta zbyt szybko się przypieka, należy przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Zobacz również: sernik z rodzynkami

Kuchcik gotuje
Ciasto kruche z rabarbarem i pianką 215

mojprzepisna.pl | Proste i szybkie ciasto kruche z rabarbarem, jabłkami i pianką Mieliśmy wielką ochotę na szarlotkę, ale zwykłą szarlotkę już robiłam w różnych wersjach wiele razy, więc chciałam wypróbować coś nowego. To ciasto chciałam już upiec dawno, ale ciągle nie było okazji, a rabarbar w zamrażarce czekał i czekał. W końcu się zmobilizowałam i oto jest. Przepyszne, powtarzam przepyszne kruche(...)soku z cytryny Przygotować ciasto kruche, w tym celu wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce, „pokroić nożem” a później rozetrzeć między palcami, ciasto będzie miało konsystencję mokrego piasku. Trzeba działać szybko, bo kruche nie lubi ciepła. Można też wszystkie składniki wsypać do malaksera i posiekać końcówką z ostrzami. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować masłem, wysypać mąką

moj przepis na
Szybka tarta z serem i jabłkiem 193

Przepis na szybkie ciasto do kawy. Wystarczy mieć  w lodówce  gotowe ciasto francuskie, trochę twarogu i jabłka. Inne składniki też na pewno znajdą się w każdej kuchni.  Potrzebujemy:  ok 1/2 zmielonego twarogu ciasto francuskie jeden płat 2 łyżeczki cynamonu pół paczki budyniu śmietankowego dwa jajka dwa jabłka  ok pół szklanki cukru Wykonanie: Formę do tarty

W kuchennym oknie Ewy
Cynamonowe ciasto jogurtowe 144

Uwielbiam takie ciasta. Proste do wykonania, szybkie, a przy tym przepyszne, wilgotne, pachnące, mięciutkie. Idealne do kubka gorącej herbaty, gdy za oknem zimno i ponuro. 220 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka cynamonu 75 g zmielonych migdałów 100 g drobnego cukru do wypieków 2 duże jajka 50 g płynnego miodu(...)olej. Po uzyskaniu jednolitej masy wsypujemy przesiane suche składniki i mieszamy (w jednym kierunku), tylko do połączenia. Do formy o średnicy 23-24 cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 175ºC przez około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Ciasto maślankowe z rabarbarem 226

Proste ciasto z rabarbarem. Maślankowe. Przyjemnie puszyste. Nie za słodkie. Nie boję się użyć tego określenia – idealne:) Takie ciasto to fajna opcja wypieku na szybko. No i sezon na rabarbar, więc trzeba korzystać. Ale, ale! Ciasto będzie fajnie smakowało również z innymi owocami. Już sobie je wyobrażam z agrestem, wiśniami, albo malinami…. Zróbcie koniecznie, bo jest pyszne

Smaki Na Talerzu
Sprawdzony przepis na gniocchi 199

zużywamy w ten sposób resztki pure, które bardzo lubimy. Jeśli jednak macie chwilę czasu, upieczecie ziemniaki do gnocchi. Upieczone mają bardziej skondensowany miąższ i mniej wody, co przy szybkim zagniataniu ciasta ma duże znaczenie. Jeśli macie trochę cierpliwości, zróbcie sobie karbowane gnocchi, jak ze sklepu. Wzorek można łatwo zrobić kładąc kluseczkę na widelcu i delikatnie przetaczając przez zęby widelca(...)Chodzi o to by rozprowadzić mąkę równomiernie po całości. Wszystkie te korowody z warstwą ziemniaczaną, żółtkami i mąką podyktowane są tym, że takie rozłożenie składników pozwala na ich szybkie połączenie. Ciasta na gnocchi nie wyrabiamy jak na pizzę, ale szybko zagniatamy i gotowe. Robimy to tak, że warstwę ciasta składamy jak książkę, oprószamy wierzch mąką i jeszcze raz składamy. Oprószamy

Niedzielny kucharz
Piernikowo orzechowe ciasteczka bezglutenowe 149

dodajemy 4 łyżki masła orzechowego piernikowego, 4 łyżki mąki ryżowej i wbijamy całe jajko. Wstępnie mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i cukier, mieszamy a następnie zagniatamy ciasto szybko ręką. Odrywamy kawałki ciasta formując w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego lub ciut większe. Układamy je w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce lekko spłaszczając ręką. Dodatkowo każde

Słodkie okruszki
PS. Ciasto kruche - porady 160

wykonanie ciasta! Mąkę z cukrem i masłem w pierwszej kolejności siekamy nożem nie dotykając poszczególnych składników, dopiero gdy masło będzie w malutkich kawałeczkach dodajemy resztę składników i zagniatamy szybko ciasto, dotykając ciasto dłonią jak najkrócej jak tylko się da. Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki - schłodzenie pomoże nam w jego późniejszym wałkowaniu. Gdy ciasto będzie już porządnie schłodzone wałkujemy(...)zewnątrz  bez niepotrzebnego wybrzuszania ciasta. Ciasto pieczemy w wysokiej temp. ok. 200 stopni w nagrzanym piekarniku. Jeśli włożymy je do nienagrzanego piekarnika, wtedy masło zacznie szybko się topić i pociągnie boki ciasta do dołu. Co istotne - pamiętajmy, że takie ciasto piecze się naprawdę krótko, więc sprawdzajmy dość często stopień jego zarumienienia, aby uniknąć przypalenia

psgotujemy
Wilgotne ciasto kakaowe bez miksera 108

tych co by pojedli a czasu nie mają Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski, wymieszać i do piekarnika. Wilgotne ciasto kakaowe z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki, szybkie i proste. Do ciasta możecie dodać dowolny dżem, np. truskawkowy czy wiśniowy. Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem, lukrem lub polewą (mleczną, gorzką, domową lub czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej). Smacznego SKŁADNIKI(...)góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto wstawiam na środkową półkę piekarnika, piekę przez ok. 45 minut do suchego patyczka. Gotowe dekoruję cukrem pudrem, lukrem lub polewą. Do kawy szybkie i wilgotne ciasto kakaowe gotowe

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z rabarbarem 145

świetnie, można spokojnie wyrobić je każdym robotem, to jakby połączenie ciasta kruchego z ucieranym, choć jednak bardziej w stronę kruchego. Pomysły na ciasto z owocami : Ciasto biszkoptowe z owocami Szybkie ciasto z owocami Proste ciasto z rabarbarem Ciasto ucierane z owocami Ciasto z owocami Ciasto z rabarbarem - składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 180 g zimnego masła

MamaOskarka
Obiad – hamburgery i domowe bułki hamburgerowe 117

ciasto i po chwili dodaj jajko i sól. Kiedy ciasto tworzy już kulę dodaj oliwę. Wyrabiaj ciasto aż całkowicie wchłonie tłuszcz. Następnie pokrój suszone pomidory, rozmaryn i dodaj do ciasta. Szybko zagnieć. Nie krój pomidorów zbyt drobno, bo pomidory w oliwie są miękkie i szybko się rozpadają. Przykryj ciasto folią i odstaw do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie

codojedzenia
PROSTE I SZYBKIE CIASTO "JADĄ GOŚCIE" 155

mieliście akurat nic do kawy. Co zrobić w takiej sytuacji? Ja najczęściej sięgam wtedy po ciasto francuskie i przygotowuję szybkie ciastka. Tym razem jednak przygotowałam na szybko ciasto dosłownie z 3 składników. Wyszło naprawdę smacznie :) Składniki: * około 300g gotowych podłużnych ciastek francuskich (użyłam  Brześć ) * 1 paczka gotowego kremu do tortów o smaku truskawkowym * 200 ml mleka Wykonanie: Wszystkie ciastka

Zrób to smacznie
Ciasto Lodowiec bez pieczenia 177

Lodowiec bez pieczenia[/caption] Zobacz inne przepisy na ciasta bez pieczenia: Stefanka Z Kaszy Manny Domowe Rafaello Na Krakersach Budyniowiec Na Herbatnikach Z Cytrynową Pianką Ciasto Marlenka Bez Pieczenia Szybkie Ciasto Snikers Na Krakersach Artykuł Ciasto Lodowiec bez pieczenia pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Proste ciasto z jabłkami i migdałami 244

Proste ciasto z jabłkami i migdałami – do kawy pasuje idealnie, zwłaszcza teraz, kiedy mamy wysyp jabłek. Jeśli nie lubicie cynamonu, to możecie śmiało zastąpić go

Kulinarne Przeboje
Chleb z paloną mąką ziarnami lnu i sezamu oraz kilka rad odnośnie pieczenia w zaparowanym piekarniku 120

się wytworzyła nie przyniesie żadnego rezultatu. 2.       Ciasto chlebowe wkładamy do piekarnika jak jest wyrośnięte tak około ¾ jego objętości. Jeśli nie będzie pary, powierzchnia ciasta szybko się zapiecze, nacięcia ciasta pozostaną zamknięte, skórka stwardnieje i nie pozwoli ciastu na dodatkowe wyrośnięcie. Skórka będzie twarda po upieczeniu a chleb w środku mniej pulchny

Leśny Zakątek
Proste ciasto z truskawkami na oleju 990

Proste ciasto z truskawkami na oleju – to szybkie i puszyste ciasto z truskawkami w 10 minut – bo tylko tyle wynosi czas przygotowania tego ciasta. Jedyne, co się dłuży, to czas pieczenia ;) Szklanka podana w przepisie ma pojemność 250ml. Ciasto z truskawkami z olejem przygotowałam w kwadratowej blaszce o wymiarach 23×23 cm. @media (min-width:800px

Kulinarne Przeboje
Makowiec na kruchym cieście 164

Makowiec na kruchym cieście Łatwy przepis na szybkie ciasto makowe na kruchym spodzie. Prosty wypiek, który musi się udać. Delikatne, maślane ciasto z dużą ilością wilgotnej masy makowej to idealna propozycja na święta. Polecam! Składniki: 350g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego 70g cukru 150g masła lub margaryny 3 jajka 1 łyżka kwaśnej śmietany

Blog z Apetytem
Piernik z tartym jabłkiem 165

Jako, że grudzień to doskonały czas, gdy makowce, pierniki, serniki, ciasteczka i ogólnie świąteczne wypieki smakują najlepiej, na blogu pojawi się ciut więcej przepisów na świąteczne

Smaki Na Talerzu
Kokosowy śliwkowiec 156

Proste ciasto ze śliwkami o wyraźnym kokosowym posmaku:) I choć generalnie mi smakowało, uważam,że mogłoby być ciut wilgotniejsze;) Myślę, że następnym razem skroję po prostu

Smaki Na Talerzu
mazurek z ananasowym dżemem i czekoladą 119

cukru pudru 2 żółtka na wypełnienie: słoiczek dżemu "ananas i marakuja" Stovit 150 g czekolady deserowej 6 łyżek mleka 2 plastry ananasa  z puszki kilka kolorowych cukierków Składniki ciasta szybko posiekać i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie nierówne części. Większą  rozwałkować na papierze na kształt prostokąta. Z mniejszej części uformować dwa cienkie paski i zapleść jeden za drugi

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
M jak MĄKA 216

MĄKI, czyli zawartość minerałów. Im więcej popiołu pozostanie ze spalania jej w wysokiej temperaturze, tym więcej substancji wartościowych dla naszego organizmu. TYP 450: (mąka tortowa) dobra do lekkich ciast. Szybko pęcznieje, dobra do ciast francuskich, ucieranych lub na biszkopty. TYP 500: (mąka wrocławska, poznańska) idealna do ciast kleistych, np. do klusek i pierogów. Zagęszcza zupy i sosy. TYP 550: (mąka

Gotuję Testuję
Coffe cake 114

Bardzo wilgotne, intensywnie kawowe ciasto. Zachwycające. W dodatku robi się go błyskawicznie. Z pewnością do powtórki nie raz. 1/4 szklanki mleka 12 pełnych łyżeczek kawy rozpuszczalnej

Smaki Na Talerzu
Na początek lipca- pistacjowe maliny 130

pieczenia 75g cukru 1 jajko Na krem: 100g wyłuskanych pistacji 250g serka mascarpone 1 1/2 łyżki cukru pudru Do tego: świeże maliny  Sposób przyrządzenia: 1. Ze składników "Na ciasto" szybkimi ruchami zagnieć kruche ciasto, uformuj kulkę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok.20min. 2. Pistacje rozkrusz w moździerzu. 3. Pokruszone orzeszki połącz z serkiem mascarpone

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto truskawkowe 195

Ciasto ptysiowe <3. Bardzo szybkie ciasto z lekkim kremem i świeżymi truskawkami. Proporcje na formę 21x21 cm. Przepis na ciasto ptysiowe pochodzi z książki "Ciasta i desery" Marianne Magnier-Moren . 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki wody 2 jajka 50 gram masła 1/4 łyżeczki soli 100 gram śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 4 łyżki serka mascarpone 150 gram truskawek

Czerwony Gupik
Ciasto jamajka 427

Ciasto nie należy do szybkich ciast, ale w smaku jest pyszne więc polecam. Przepis znalazłam na blogu  z cukrem pudrem . Polecam. Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz na spód: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody

Ewusiowe Smaki
Rolada dyniowa z mascarpone i jeżynami 184

Moje pierwsze ciasto po świętach to rolada dyniowa z mascarpone i jeżynami. Rzadko robię rolady. Właściwie nie wiem czemu, bo bardzo lubię tego typu ciasta. Proste, tanie i szybkie ciasto. Tylko 12 minut w piekarniku… Zwijanie rolady też nie wymaga jakiś pozaziemskich umiejętności. Zwijam roladę lekko przestudzoną, aby nabrała kształtu za nim ją posmaruję nadzieniem. Rolada dyniowa to rolada

codojedzenia
Szarlotka tatrzańska 231

mnie jeden cukier waniliowy)2 łyżeczki cynamonu (u mnie jeszcze szczypta goździków mielonych)1. Margaryna, żółtka i śmietana powinny być schłodzone. Wszystkie składniki na ciasto posiekać a następnie zagnieść szybko ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę wielkości 22×30 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Dobrze jest rozwałkować ciasto między dwoma kawałkami folii albo zwyczajnie wykleić blachę. Wstawić blachę(...)wysypałam na wierzch kilka łyżek mielonych migdałów, żeby w razie konieczności wchłonęły sok z jabłek.) Na wierzch zetrzeć resztę ciasta z zamrażarki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 60-80 minut aż wierzch się zrumieni. Jeśli za szybko się rumieni można przykryć go folią. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem Smacznego Źródło: http://www.chillibite.pl/2009/10/szarlotka-tatrzanska.htmlPost Szarlotka tatrzańska pojawił się

UgotujmyTo.pl