Bardzo wilgotne, intensywnie kawowe ciasto. Zachwycające. W dodatku robi się go błyskawicznie. Z pewnością do powtórki nie raz. 1/4 szklanki mleka 12 pełnych łyżeczek kawy rozpuszczalnej 120 g bardzo miękkiego(!) masła 2 duże jajka 1 szklanka mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 3/4 szklanki cukru Lukier: 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki mleka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Kawę zalewamy gorącym mlekiem i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczeni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...